tiistai 27. maaliskuuta 2012

Toimintatiistai



Ollaan kuluneen kuukauden aikana tokoiltu tosi laiskasti. Viime viikolla sain kuitenkin aikaiseksi raahautua lihapullien ja naksuttimen kanssa ulos, ja sain Ullan nakitettua kameran taakse, mutta eihän tosta mitään tullut! Lara oli ihan reipas ja sillä oli tekemisessä hyvä fiilis, mutta se oli _hidas_ jotenkin. Seuruu oli aivan toivottoman näköistä; koira joko piti muhun ylimääräistä välimatkaa ja kulki veltosti, tai muuten vaan totaalisen killissä. Jättävät oli myös tosi rumia, kun koira ei ois millään viitsinyt käydä maahan märälle tielle... Kontaktit oli kuitenkin ajoittain tosi varmoja.

Tänään otettiin uusiksi, ja oi että seuraaminen oli nättiä! :) Kontaktit pysy, tahti oli paljon viime viikkosta parempi ja Lara oli aika tiiviisti mussa kiinni myös käännöksissä. Otettiin vaan muutamat seuruupätkät, luoksari ja kaukoja, kun tiet oli niin huonossa kunnossa, mutta oon tosi tyytyväinen. Toivotaan vaan että Kauhavalle nyt järkättäs reenejä, ollaan ehdottomasti menossa.

Ihanaa kun kevät tulee! Viime viikolla jopa hiekkatiet oli ihan sulat ja kuivat, mutta lauantaina tuli lunta ja eilen vettä, ja täällä onkin nyt tosi loskaista ja kuraista. Ollaan päästy lenkkeilemään aika vaihtelevasti metsässä ja pellolla ja pyöräilemäänkin, mutta kun eilenkin satoi vettä, Laralle riitti yksi lenkki, eikä se suostunut tulemaan ulos toista kertaa... Hemmoteltu penikka. Nyt maastossa liikkuminen kylläkin rajottuu, jahka kunnon kurakelit alkaa!

Pyörähdettiin eilen Kauhavan kennelkerhon kentällä ihan vain katsomassa missä kunnossa se on, ja vaikka tiellä ja parkkipaikalla oli vain ohut, tasainen lumikerros, itse kenttä oli vielä paksun hangen peitossa. Lakken hallille 45min ajomatkan päähän ei monesti viikossa voi lähteä, joten odotan kyllä innolla että kenttä sulaa :)


Tänään meillä oli halli varattuna. Tehtiin aluksi sinne valmiiksi rakennettua juoksupätkää, ja koska en halunnut tällä kertaa mitään monimutkasta, koottiin tollanen simppeli minirata. Parit vedot, takaaleikkausta, poispäinkäännös ja pari ylläriä. Laralla oli tosi paljon virtaa, mutta se jakso kuitenkin keskittyä ja hakikin tosi hyvin. Olin tietysti varautunut ongelmiin tossa putken ja puomin erottamisessa, mutta siinä ei juurikaan ollut ongelmia - lukuunottamatta yhtä kertaa, kun se meinasi puomin sijasta mennä putkeen, vaikka tekee yleensä juuri päinvastoin. Puomin alastulolla Lara aristeli vähän, mutta otettiin sitä jälkeenpäin erikseen ja sekin alkoi sujua aika vauhdikkaasti. Muuten koira oli aivan liekeissä, ja oon kyllä huipputyytyväinen.

Halusin panostaa keppeihin ja keinuun, että saadaan ne oikeasti varmoiksi vielä tällä vuosisadalla, eivätkä ne olisi voineet mennä paremmin. Keinuun Lara on ihan rakastunut, ja sain nostaa sitä välillä poiskin, kun se ryntäili sille ilman lupaa. Otettiin aluksi molemmista ohjauksista ilman rämähdystä, ja pikkuhiljaa hidastamista vähentäen kunnes keinu rämähti vapaasti alas, eikä koira tuumannut mitään. Pari kertaa otettiin myös hyppyjä ja putkia ennen ja jälkeen keinun, ja Lara yllätti kyllä positiivisesti :)

Kepit oli oikeassa ohjauksessa ihan mainiot, nyt alan vaan ottaa ite enemmän välimatkaa. Myös vasen ohjaus on parantunut huomattavasti, koira pujottelee enemmän eteenpäin kun sivullepäin, ja saan vähentää ohjausta pikkuhiljaa. Rakennettiin loppuun pientä pätkää keinun ja keppien ympärille, ja Lara haki myös vasemmassa ohjauksessa ensimmäisen välin oikein. Nopeasti se kehittyy.

sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Apaattista esiintymistä Kauhajoella



Laran ruokavarastot ovat päässeet loppumaan, joten käväisin eilen Seinäjoella ollessani Mustissa ja Mirrissä. Lara on nyt syönyt vähän vaihdellen Perfect Fitiä, RC:tä ja Specificiä, mutta RC:tä en halua syöttää sille enkä löydä muita edellä mainittuja mistään, joten ostin myyjän suosittelemana Hill'ssiä. Oon kuullu tosta lähinnä haukkuja, mutta ravintosisältö näytti ihan hyvältä ja Laralle ainakin maistui jos ei muuta! Mukaan tarttui samalla pari pussia Brit Caren kananmakuisia Let's Bite! -makupaloja, Virbacin Veggie Dent -hammasharjoja sekä yllätys yllätys - uusi näyttelyremmi. Kai noilla vähän aikaa pärjää!

En yleensä kummemmin siisti tai pese koiraa mätsäreitä varten, laitan turkin vaan ennen kehää, mutta kuluneella viikolla oon pessyt Laran tassut Ring 5:n Bright White -shampoolla parikin kertaa ja siistinyt korvia ja tassuja aina silloin tällöin, ja kyllähän siitä onkin tullut siisti! Tosin se on myös lihonut, eikä asiaa auta sen turkki, joka on lyhyt mutta paksu, eli koira näyttää paitsi lihavalta, myös kaljulta. Imartelevaa. 

Sitten itse aiheeseen. Olin aamulla vähän kahden vaiheilla, lähdettäisiinkö tokoilemaan Maalahteen vai mätsäreihin Kauhajoelle, mutta päädyttiin mätsäreihin. Ajettiin siis KauKo ry:n hallille ja kävin nopeasti ilmoittautumassa, kipaisin ostamaan lihapullia marketista ja ajettiin takaisin hallille. Kävin Laran kanssa kävelemässä, ja kun päästiin sisälle, pienten kehä oli jo alkanut, ja hetken katseltuamme ympärillemme aloin laittaa sen turkkia. Pieniä koiria oli päälle 30, ja me olimme puolessa välissä. 

Olen tyytyväinen ettei lähdetty Maalahteen, koska Laran tämänpäiväisellä mielialalla tokoilusta ei olisi tullut yhtään mitään! Se vilkuili kokoajan ympärillä olevia koiria ja esiintyi tosi epävarmasti ja vaisusti. Kun mentiin pöydälle, se nousi muka innoissaan takajaloilleen pöytää vasten, eikä tuomaria väistänytkään, mutta piti katseen maassa koko pöydälläoloajan. Se liikkui kuten sheltin kuuluukin, maata viistävällä askeleella ja häntä ja selkälinja matalalla - ei siis lainkaan sille tyypillisesti. Se sai punaisen nauhan, mutta olin sen esiintymiseen tosi pettynyt.

Kun pienten koirien ja viereisessä kehässä esiintyvien isojen koirien arvostelut päättyivät, kehät yhdistettiin ja vuorossa olivat sinisen saaneet isot, sinisen saaneet pienet, punaisen saaneet isot ja viimeisenä punaisen saaneet pienet. Saatiin siis odottaa pitkä tovi. Kun Lara tylsistyi, se haukkui hetken mielenosoituksellisesti, ja kun en huomioinut sitä, se käänsi minulle selkänsä ja alkoi mököttää. Palkkasin sen kuitenkin kun se makasi hiljaa nätisti, ja loppuajan se istui kiinni mun jaloissa, irvistellen vähän väliä tomerasti vieressä oleville kääpiöpinsereille.

Vaikka kehät oli yhdistetty, punaisten kehässä oli tiivis tunnelma eikä juurikaan tilaa liikkua. Lara seisoi kuitenkin ihan nätisti, ja liikkui ne vähätkin liikkumiset ihan kivasti. Kun koirakoista oltiin kätelty jo yli puolet pois, Lara haukahti pari kertaa tylsistyneesti ja meinasi jopa poistua kehästä takanaan olevan koiraon perässä... Liikuttiin vielä ympäri, ja meidät käteltiin kehästä viimeisten joukossa. Mikään ihmekkään tuollaisella käytöksellä. No, laitetaan toi parin kuukauden mätsäritauon ja pienen hallin piikkin, ja ennen erkkaria on onneksi ainakin Kokkolan mätsärit 7.4, ja katotaan päästäskö Uusikaarlepyyhyn 12.4.

Tehtiin kyytiä odotellessa vielä parinkymmenen minuutin lenkki ja käväistiin matkalla katsomassa Laran lempi-ihmistä Jenniä Kallen ja Jennin kämpillä. Ilta onkin mennyt nukkuessa :)

perjantai 23. maaliskuuta 2012

Lakken kisaharkat

Tilasin Peten Koiratarvikkeesta tiistaina uuden kevythäkin, joka tuli jo keskiviikkona. Mitään ylimääräisiä lisäominaisuuksia en häkiltä vaadi, kun tota tulee käytettyä aika harvoin, mutta toi on simppeli ja kätevä ja hintaansa nähden (33e, norm. 55e) tosi laadukas! L-koko 70x52x52 on Laralle just sopiva, oviaukossa sen pitää vähän kyyristyä, mutta muuten mukavan tilava.

Eilen oli tosiaan Lakken kisaharjoitus, jonne lähdettiin Mäenpään lenkkipolun kautta. Kisaavissa ei ollut keinua, joten ilmotin Laran sekä kisaaviin että mölleihin, joissa molemmissa tehtiin kaksi starttia. Ensimmäistä kertaa mulla oli mahdollisuus jättää koira autoon odotteluajaksi, ja se oli mahtavaa! Normaalisti se ehtii kyllästyä paikkaan ja tilanteeseen jo odotellessa, mutta nyt se oli kokoajan skarppina kun hain sen autosta juuri ennen rataa, eikä tarvinnut kuunnella yhtään haukkumista.

Kisaavien rata oli aika haastava, täynnä valsseja ja jänniä ohjauskuvioita, ja olihan tossa poispäinkäännökset ja leikkauksiakin. Halliin tullessaan Lara oli hämillään, kun tutussa treenipaikassa oli muitakin ihmisiä ja koiria, ja kun otin sen kutsulla kakkoselle, se lähti jolkottelemaan ihmeissään katsomoa kohti, sai ahaa-elämyksen ja kiersi putken takaa ja meni sen väärästä päästä. Loppurata menikin puhtaasti, ja vaikka tein paljon ohjausvirheitä, koira meni hienosti ja rata osottautu ihan simppeliksi. Kepit menee nätimmin oikeassa ohjauksessa, joten kasihypyn jälkeen valssasin oikealle, Lara kepitteli tosi itsenäisesti ja vauhdikkaasti ja lopussa palkkasin, lähetin koiran kymppiputkeen ja leikkasin takaa. Vauhtia ois voinu olla paremmin, mutta ensimmäinen ratahan on aina vähän hakemista. Tosta ropsahti siis hylky ajalla 57.67s ja etenemä 2,3. 

Lähtö ja jäi vähän häirittemään, joten otettiin toinenkin startti, ja lähtö meni nappiin, mutta kolmosella tein sen virheen, etten mennytkään kolmosen ja nelosen väliin koiran hypätessä kolmosta, vaan jäin sen taakse kun lähetin sen neloselle. Sen seurauksena Lara hyppäs nelosen väärältä puolelta ja meni putkeen väärästä päästä. Loppuradan ohjasin kuitenkin ite huomattavasti ensimmäistä rataa paremmin, ja keppien jälkeen koirassa oli jo tosi hyvin vauhtiakin. Tältä radalta hylky ajalla 50.06s.

Möllirata oli superhelppo juoksupätkä. Kuten arvelinkin, Lara lähti ensimmäisessä lähdössä mun kutsuista ja ohjauksesta välittämättä puomille. Kirmattuaan sen edestakaisin, se päätti että homma oli siinä ja jolkotteli katsomoon kehätoimitsijoiden luo. Ei muuta kun alusta, ja tällä kerralla menin lähdössä puomin eteen. Kun lähetin koiran putkeen, se hidasti ja meinasi tulla puomille, mutta alistui menemään putkeen katkeran hitaasti tajuttuaan, ettei päässyt ohitseni. Aitasuoralla Lara hyppäsi kutosen ja kasin normaalisti, mutta jätti seiskan välistä, joten otettiin se uudestaan. Loppurata oli oikein nopea ja kontaktit nättejä, siitäkin hylky ajalla 33.96s.

Uusittiin rata melkein samantien, ja Lara meni mukisematta putkeen, kun olin taas puomin edessä. Alkurata meni sujuvasti ja koiralla oli hyvin vauhtia ja asennetta, mutta aitasuoralla se jostain syystä kiersi taas seiskan, vaikka ohjasin sen mielestäni ihan normaalisti. Pysähdyin, enkä ehtinyt edes kutsua koiraa takaisin, kun se hyppäsi itekseen kasin, meni putkeen ja siitä salamana puomille, missä se teki moitteettomat kontaktit ja otin viimeiset aidat eteen-käskyllä. Etevä piski, vetää puoli rataa ilman ohjausta - ja millä vauhdilla! Tuloksena hylky ajalla 21,37s, eli yli 10s paremmin kuin ensimmäisellä mölliradalla. 


Päivän saldona siis neljä hylkyä, mutten voisi olla tyytyväisempi tohon koiraan. Mun mielestä noi oli ihan hyviä hylkyjä, kaikki mun omia pikkumokia ja sitten toi seiskankiertojuttu. Kepit meni kivasti ja loppua kohden saatiin tosi hyvin vauhtiakin, ja irtoamista jos ei muuta... Kisaharjotukset on tosi hyviä treenitilanteita ilman paineita, ja olin yllättyny miten vähän porukkaa tuolla oli, mutta toivottavasti noita järjestetään useamminkin :)       

lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kevätfiilistelyä ja agilityä



Sunnuntaina mun oli tarkotus mennä kuvaamaan agilitykisoja Seinäjoelle, mutta jäin laiskana kotiin ja käväistiin Laran kanssa pitkästä aikaa naapurissa kattomassa elukoita - Emppu-vuohta, ex-ravuria Iinaa, hullua vuodenikäistä seropia Moosesta ja vanhaa hirvikoiraa Murrea, jota Lara ei edes meinannu muistaa! Lara vierasti niitä aluksi, mutta tottu nopeesti ja piristy selvästi, kun sai vähän veihtelua normilenkkeilyyn. Meidän toinen naapuri, jonka luona ollaan yleensä käyty kattelemassa hevosia, koiria ja lehmiä, on muuttanu pois, ja Lara on ihan raasuna aina menossa sinne kun kävellään ohi. Onhan siellä kissat ja hevoset vielä, pitäs kai joku päivä käydä vilkasemassa.

Tiistaina leikkasin Laran kynnet ja siistin korvat ja tassut, ja niistä tuli kieltämättä tosi siistit! Varsinkin korvat on aina ihan järkyttävässä kunnossa (kuten jo pelkästään edellisten postausten kuvista voi päätellä), eikä niitä saa millään hyvin kun rupeaa saksimaan niitä sitten näyttelyitä edeltävänä iltana, joten pitäisi muistaa pitää ne aina edes suht. siistinä.

Muuten ollaankin vaan lenkkeilty, kuvailtu ja tokoiltu jonkinverran. Liikkeestä seisomisessa hidastan vielä ite vauhtia, mutta se on menny kyllä eteenpäin. Paikallaoloja pitäs tosissaan harjotella, mutta se on vähän jääny. Seuruun kontaktit ja käännökset on ollu kuitenkin tosi hyviä ja koiralla on tosi hyvä asenne tohon hommaan. Taidan 25. pvä kallistua kuitenkin mätsäreiden puoleen...


Torstaina meillä oli hallivuoro. Esteet oli laitettu jo valmiiksi niin sopivasti, että sovellettiin niistä tollanen mukavaisa rallittelurata. Lara työskenteli mielettömällä energialla ja innolla, haki tosi hyvin ja nopeuskin on parantunu paljon. Alussa oli parit valssaukset, joissa mäkin olin kerrankin ajoissa, ja vitonen mentiin vaihdellen poispäinkäännöksenä tai sylkkärinä, joista molemmat toimi hyvin. Kontaktit oli nättejä, kasiputkella valssaus ja kepit mentiin vaihdellen oikeassa ja vasemmassa ohjauksessa, mutta useammin oikeassa, että sain yhdelletoista jännemmän ohjauksen. Siinä oli aluksi vähän ongelmia, kun koira meinas hypätä aidan takasinpäin eikä ois jatkanu millään kahdelletoista, ja kun aloin vielä ite ennakoida, se ei hypänny enää ollenkaan. Saatiin se kuitenkin parin yrittämän jälkeen menemään kivasti, 12-13 välistäveto ja kepit vaihdellen ohjausta.

Otettiin vähän sylkkäriä, irtoamista ja keppejä eri lähestymisistä ja molemmilta puolilta, ja loppuun tollanen simppeli pätkä, joka on alunperin jälleen Toivon blogista, mutta lyhensin sitä parilla aidalla. Ekoilla kerroilla koira valu aina melkeen kolmannelle aidalle ennenkun meni putkeen, mutta parilla toistolla saatiin käännökset aika teräviksi. Kepit on vasemmassa ohjauksessa vielä aika alkeelliset, mutta kyllä se siitä!

Meillä piti olla aktiivinen viikonloppu; tänään Kannuksen mätsärit ja huomenna epikset Saarijärvellä, mutta mulla olikin tänään ajotunti, eikä huomiseksi oo kyytiä... Daaamn.

tiistai 13. maaliskuuta 2012

lauantai 10. maaliskuuta 2012

Takaisin arkeen


Huippufiilis. Blogin päivittely on vähä jääny, mutta eipä täällä oo paljoa tapahtunukkaan.

Mulla oli hiihtoloma viime viikolla, ja se sai täydellisen alotuksen heti kaks viikkoa sitten perjantaina, kun sain soiton että Smartti oli löytyny. Sitä helpotuksen määrää ei voi sanoin kuvailla! Uskomatonta, että se oli pärjänny viikon tollasessa säässä taivasalla syömättä mitään, ja oliki kuulemma ollu kamalassa kunnossa - mutta hengissä. Lehdessäkin oli siitä juttua. Lauantaina lähdettiin ajelemaan Helsinki-Vantaata kohti ja viikko vierähti maanantaihin asti Teneriffalla. Tosi ihana saari, ja reissu oli muutenki mieletön ja tosi onnistunu :) Lara vietti viikon kotona isoveljen valvonnas.

Erkkarin ilmot lähti eilen postiin. Ja voi valinnan vaikeutta: en tiedä mentäiskö 25. pvä tokoilemaan Maalahteen vai Kauhajoelle mätsäreihin, ja 5.8 on kuopiossa sekä kansainvälinen, jossa sheltit tuomaroi Rainer Vuorinen, että erkkari, jossa tuomarina on brittiläinen Tracy Cartland. Vuorinen on niin kehuttu tuomari että haluaisin ehdottomasti viedä Laran näytille hänelle, mutta toisaalta menisin mielummin erkkariin ja vaikken erkkarin tuomarista mitään tiedäkkään, brittiläiset tuomarit on aina mukavia! Mutta onneksi on vielä paljon miettimisaikaa.

Tiistaina kävästiin pitkästä aikaa aksaamassa. Otin alunperin ton radan Toivon blogista, mutta muuttelin sitä aika paljon ja tehtiin siitä useampia eri versioita.

Lara oli viikon toimintatauon jälkeen ihan liekeissä, sillä oli tajuttomasti energiaa ja tosi hyvin vauhtia. Ohjasin mustalla numeroidulla radalla kepit oikealta, ja ne meni jo tosi varmasti ja nopeesti. Lara haki tosi kivasti, ei hypelly kontaktien yli ja takaleikkaus 12-putkellekkin onnistu heti ensiyrittämällä :) On se etevä!

Punasen radan ohjaaminen oli aika.. mielenkiintosta. Lähdössä ohjasin ensimmäiset aidat ollen ite niiden välissä, putkella takaleikkaus, kepeille valssit ja seiska-aidalla poispäinkäännös. Kepeille mentäessä Lara oli vähän hämmentyny kun valssasin ja jäinkin vasemmalle puolelle, mutta muuten toikin meni oikeen kivasti ja koira teki ainakin täysillä jos ei muuta!

Loppuun hinkattiin vielä vasempia keppejä, ja kun ne alko sujua, otettiin toistoja keinulla, sekä rämähdyksellä että ilman, ja myös vasemmalla ohjauksella, mikä on päässy vähän unohtumaan. Lara kuumenee keinulla aika paljon, ja nytkin se rupesi loppua kohden ryntäämään keinulle, mutta kun sitä vähän rauhotteli niin saatiin lopetettua hyviin suorituksiin :) Loppuun muutama talvinen räpsy: