maanantai 28. tammikuuta 2013

Videovideo



Kuinka luova otsikko!

Eilen mentiin Lapualle Katriinan treeneihin. Päästiin alottamaan vähän myöhässä, mutta aika riitti ihan hyvin, kun koirakoita oli taas vaan neljä. Kaikki esteet oli kerätty pois tokoporukan jäljiltä, joten laitettiin vaan pari putkea ja muutama aita. Sovelsin niistä meille erilaisia lyhyitä pätkiä, joihin saatiin mukaan saksalaisia, niistoja ja leijeröintiäkin. Lara teki hirveen hyvin, se oli tosi skarppina ja vauhtiakin oli ihan kivasti! Ekoja pätkiä en hoksannut videoida, niissä oli lyhyemmät estevälit ja vähän nopeampaa menoa, mutta suurinpiirtein samanlaisia ratoja. Loppuun otettiin viimeistenkin höyryjen poistamiseksi pitkät pätkät putki-hyppy-putki-ympyrää, eikä ehditty ottaa keppejä ollenkaan.

Tänään Lara on ollut vähän huonona. Se on saanut pieniä yskimis- ja kakomiskohtauksia pitkin päivää, ja oksentanutkin pari kertaa. Ihan kennelyskältä kuulostaa, vaikkei oksentelu taida kuulua siihen... Kumma jos se nyt iski, kun ei olla juuri missään oltu! Koiran kunto ei onneksi ole paljoa heikentynyt, ja yskiminenkin on iltaa myöten vähentynyt. Ensi viikko otetaan kaiken varalta rennosti, katotaan sitten mennäänkö treenaamaan lauantaina.

torstai 24. tammikuuta 2013

Pakkasen puremaa


Sunnuntaina ja maanantaina saatiin lauhtuneesta säästä kaikki ilo irti kymmenenkin kilometrin lenkein, mutta nyt pakkanen on taas kiristynyt useammaksi päiväksi. Tossut siis käyttöön! Tällä viikolla ollaan viihdytty lähinnä sisällä, ja sainkin aikaiseksi siistiä vähän Laran rehottavia korvakarvoja ja ilmoitin meidät helmikuuksi aksaamaan sekä Maalahteen että Lapualle, molemmissa kaikille kolmelle radalle. Iik! 

Oli mulla ihan asiaakin. Hommasin tossa tammikuun alussa lisenssin tälle vuodelle, ja uuden systeemin mukaan kortti ei tule enää postissa, vaan sen pitäisi tulla joko pdf-korttina sähköpostiin tai sähköisenä mobiilisovelluksena puhelimeen. Valitsin tuon pdf-kortin, mutta en löydä korttia Sagilta saamastani lisenssimaksuvahvistusviestistä tai muualtakaan. Mulla ois kyllä mielikuva että oisin sen jossain vaiheessa jostain nähnyt... Osaisko kukaan neuvoa avutonta, mistä se itse kortti löytyy? 

Eilen oli ihana sää, ja oltiinkin ulkona Angelan ja kameran kera. Ylhäällä Laran 4v 9kk rakennekuva ja loppuun erittäin sekava kuvaläjä! Ei uskoisi että kuvat on otettu edes saman päivän aikana, miten paljon valo voikaan muuttua parissa tunnissa.





sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Lauantain aksat


Tänään mentiin Lapualle Kauhavan kennelkerhon treeneihin. Kiva päästä ohjattuihin pitkästä aikaa, Laralle hyvä kun hallissa on muitakin koiria ja mulle hyvä etten aina tee vaan oman pään mukaan. Koirakoita oli nyt vain neljä, mutta uskon että ryhmä kasvaa vielä!

Kaikki koirakot olivat vähän eritasoisia, joten otettiin alkuun vain neljän esteen aita-putki-pätkää. Laralla oli hirveästi virtaa ja se oli aivan innoissaan kun pääsi tekemään. Sen jälkeen häkissä pysyminen ei käynyt laatuunkaan, vaan koiran oli pidettävä taukoamatta pientä vikinää ja haukkumista... Jospa se joskus oppii olemaan häkissä ja odottamaan

Ensimmäisen pätkän jälkeen meille räätälöitiin kuvassa oleva rata. Olin lähdössä merkkaamassa kakkosaidan takana, valssasin vitosaidalla ja loppupätkä oli vaan suoraa. Parin toiston jälkeen koitettiin takaaleikkausta kutosella, ja lopuksi muutettiin vielä loppua niin, että ysiaidalle tuli niisto. Lara kävi ihan kierroksilla mutta keskittyi silti aika hyvin, joku rima taisi tulla alas ja hukkasin koiran kerran, mutta muuten se teki loistavasti ja hyvällä fiiliksellä. Niistokin meni heti nappiin, vautsi.

Tehtiin vielä muutamat toistot puomilla,  eikä Lara piitannut puomin pinnasta yhtään. Ehkä ne herkät tassut on vaan mun korvien välissä? Kontakteilta tultiin kuitenkin aina aika räiskyen alas ja saatiinkin niihin vähän vinkkiä, pitää nyt katsoo teenkö niille jotain. Ennen lähtöä otettiin parit kepit molemmilta puolilta, ja ne alkaa näyttää jo tosi hyviltä. Aika pienillä jutuilla saa venytettyä tunnin treenejä yli puolella tunnilla!


sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Voitto kotiin


Me suunnattiin tänään Seinäjoelle Lagun epiksiin. Oltiin paikalla kahdeltatoista, juuri ennen kisojen alkamista, ilmottauduttiin ja mentiin ulos, koska hallissa ei saanut olla koiria möllien aikana. Tuolla oli siis hyppy-putki-luokka ja sitten vielä kisamöllit, joiden aikana kerettiin tehdä ensin 45 minuutin kävelylenkki ja myöhemmin juosta vielä puolisen tuntia. Sää oli kyllä niin hyvä, etten pistänyt pahakseni ollenkaan!

Kahden tunnin odottelun jälkeen mentiin halliin ja pääsin tutustumaan kisaavien rataan. Tykkäsin tosta paljon! Musta ei tuntunut ollenkaan että oltais kisoissa, vaikka nuo nyt vaan epäviralliset olikin, Lara kun oli käyttäytynyt koko päivän niin hyvin että radallekin mentiin rennoin mielin. Aattelin että se varmaan sinkoaisi heti lähdössä puomille, mutta kakkosaidan pakkovalssi toimi hyvin, ja nelosaidastakin selvittiin, vaikka pysyin oikealla puolella. Keppeihin oon supertyytyväinen, ne meni ihan normaalilla vauhdilla ilman yhtään pysähtymistä! Aalla mun piti leikata takaa mutta olin niin hämmentynyt kepeistä että se jäi, mutta eipä mun tarvinnutkaan vaihtaa puolta. Toi oli kaikenkaikkiaan ehkä nätein rata mitä ollaan ikinä tehty. Koiralla oli ihan kivasti vauhtia, mutta meno oli koko ajan jotenkin tosi varmaa ja hallittua. Harmi etten hoksannut nakittaa ketään kuvaamaan! Tehtiin siis puhdas rata ajalla 38.15s (45s) eli tulokseksi saatiin -6,85.

Meillä oli lisästarttikin, joten päästiin pian radalle uudestaan. Aika lailla samanlainen rata kuin ensimmäinenkin, hallittua ja kivannäköistä menoa, mutta kepeillä Lara pysähtyi kerran. Hetkeksi vaan, mutta otettiin siitä kuitenkin vitonen. Niin ja leikkasin ennen aata. Siitä 5vp ajalla 35,44, jota siis jopa parannettiin! Medejä taisi olla kuusi tai jotain sinne päin, joista tuli vain kaksi nollaa ja loput hylättiin. Ero oli vain parista sekunnista kiinni, mutta me voitettiin, ja valitsin palkinnoksi sellasen sanomalehti-vinkulelun. Tosi onnistunut reissu siis, hienohieno koira!

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Hyvän mielen treenit


Mun riemulla ei ollut rajaa, kun sain eilen vihdoinkin sähköpostia Lapualta, koskien tota hallin varausta. Laitoinkin varauksen tälle päivälle, ja niin päästiin treenaamaan taas pitkästä aikaa itsenäisesti, mikäs sen parempaa! Juostiin aluksi vaan suoraa pätkää ja otettiin sitten niistoja ja saksalaisia yhdellä aidalla. Muutamat toistot piti tehdä, mutta saatiin aika nopeesti parit onnistuneet kuviot molemmilta puolilta.

Sitten tehtiin mustalla numeroitua rataa, mikä oli hyvin samanlainen kuin valmennuksen rata, mutta yksinkertaisempi ja lyhyempi. Kakkosaidalla ennakoiva valssi ja kolmosmuurilla takaakierto, nelosaidalla niisto, seiska-aidalla saksalainen, kasiaidalla niisto, 11-aidalla takaaleikkaus, 15-aidalla niisto, 16-muurilla takaakierto ja 17- ja 18 -aidat välistävedoilla. Eikä loppujenlopuksi ollut yhtään niin monimutkaista kun miltä kuulostaa!

Tossa on kuitenkin aika paljon kaikkea, joten tehtiin se neljässä pätkässä. Laralla oli tosi hyvä vauhti, mutta olin ihan yllättynyt miten hallitusti varsinkin niistot sujuivat pitkän kaasuttelupätkän jälkeen. Muutenkin kaikki toimi aina saksalaisia myöten hyvin, ja koiralla pysyi hyvä fiilis ihan loppuun asti. Keinulle se pinkoi aina hirveän innoissaan, ja vaikka taisikin pysähdellä aika aikaisin, ei mitenkään varovasti kuitenkaan. Otettiin lopuksi koko rata kerran ja tässä vaiheessa meno ei ollut enää niin räjähtävää, mutta tosi hyvännäköstä kuitenkin. Muurilla ohjasin takaakiertoon tosi epäselvästi joten loppu piti mennä soveltaen, mutta tehtiin se heti perään uudestaan ja loistavasti meni! 


Punaisella numeroitua rataa en suunnitellut etukäteen, halusin vaan helpon rallitteluradan ja keksin sen vaan siinä radalla säntäillessä. Aluksi koira varasti pari kertaa keinulle, mutta kun päästiin radalle, se teki niin siististi! Hakipa tuon ysiaidankin tuolta, vaikka mä en sitä ihan tarkoittanutkaan. Noihin putkenpäihin oon ihan supertyytyväinen, melkein joka kerta mentiin kaariputkeen kauemmasta päästä eikä koira sekottanut kertaakaan. Muutenkin jäi tosi hyvä fiilis näistä treeneistä, kun pitkästä aikaa osasin jopa itekin tehdä tuolla radalla jotain. Loppuun vielä parit nopsat kepit molemmista suunnista ja superpalkka.

Käytiin tossa eilen vähän kuvailemassa Ullan kanssa, kun oli kiva pakkassää ja pensasaita näyttää tosi hienolta nyt. Eipä mun naamaa usein noissa koirakuvissa näykään!


maanantai 7. tammikuuta 2013

Viskiä, niistoa ja saksalaisia

Eilinen aluevalmennus... En oikein tiedä mitä kertoa siitä. Maijun oli taas tehnyt pitkän ja haastavan radan, ja ensisilmäyksellä tuon ohjaaminen ei tuonut mulle mitään ajatuksia. Pää löi vaan tyhjää. Meillä ei kuitenkaan ollut fysiikkatreenejä, joten tutustuttiin rataan porukalla, ja saatiinkin tosi hyviä vinkkejä tähän!


Mulle oli heti selvää, ettei me lähdetä kuluttamaan lyhyttä treeniaikaa keppeihin, ja tehtiin aluksi 1-9. Lähdin kakkosen takaa, valssasin kolmosputkella ja vaihdoin vitosella puolta ensin valssilla ja toisella kerralla saksalaisella. Lähti ihan hyvin, Laralla oli kivasti vauhtia ja se oli ihan innoissaan, eikä moittinut mua vaikka olinkin vähän myöhässä.

Sitten tehtiin 11-putkelta 17-putkelle. Halusin kokeilla 13-aidalla saksalaista, kun ei olla sitä pahemmin harjoiteltu. Mun kohmeiset aivot eivät sisäistäneet tota ollenkaan ja jalat menivät miten sattuu, olin koko ajan myöhässä ja muutenkin kuin velliä pussissa. Kun olin koko ajan liian kaukana siivekkeestä, koira pääsi aina pujahtamaan hypyn jälkeen mun ja aidan välistä, ja kun kerran ei ollutkaan mahdollisuutta, se loikkasi jopa siivekkeen välistä (en tiedä miten se on mahdollista, kuten videolta näkyy, noi välit on hirmukapeat!). Kai me monenmonenmonen toiston jälkeen saatiin jonkinlainen päätös tälle kuviolle. Ei mitenkään hyvä ainakaan.

Toisella viisiminuuttisella koitettiin tota samaa pätkää niistoilla. Mentiin radalle luottavaisin mielin, koska mun päässä niisto on ehkä ainoa ohjauskuvio joka tilanteesta riippumatta toimii AINA. No, päästiimpä siitäkin ajatuksesta eroon kertaheitolla! Ensimmäinen kerta meni heti nappiin tosi hienosti, mutta toista samanlaista ei saatu tehtyä sitten millään. Jälleen monen toiston jälkeen onnistuttiin jotenkin ja siirryttiin seuraavaan pätkään, 17-22. 18-aidalla takaakierto ja päällejuoksu, 19-aidalla takaakierto, päällejuoksu ja valssi. Koitettiin ensin saksalaista tohon, mutta ei oikein toiminut, niin vaihdoin heti valssiin joka vähän levisi, mutta koira teki loistavasti! Aalla kontaktit oli nättejä, ja olin taas luottavainen 21-aidan niiston suhteen, mutta saatiin hinkata sitäkin aikamme ennenkuin saatiin aikaiseksi mitään sinne päinkään. Kun videota katsoo jälkeenpäin, mun ohjauksessa ei oo mitään ideaa, tosi epämääräistä katottavaa. Loppuun otettiin vielä 22-25 että saatiin iloinen lopetus. Sirpalle kiitokset kuvaamisesta!


Hyihyi, oikein hävettää toi oma sähellys. Pää tuntuu olevan vielä lomalla eivätkä jalat pelaa ollenkaan. Lara teki kuitenkin tosi kivasti ja ennen kaikkea oli tosi motivoitunut, aallakaan ei tarvinnut yhtään hidastella, mutta eipä hyppinyt kontaktejakaan! Nyt saksalaiset ja niistot tehotreeniin jahka päästään treenaamaan itsenäisesti, ja tästä on suunta vaan ylöspäin! :) Ilmoitin meidät Kauhavan kennelkerhon järkkäämiin reeneihin joita Katriina alkaa pitää Lapualla muutaman kerran kuussa maaliskuuhun asti, toivottavasti päästään ryhmään! 

torstai 3. tammikuuta 2013

Hello cold world


Niin vaan vuosi vaihtui ja blogikin heräilee pikkuhiljaa joululomalta. Itse jouluaatto vietettiin sukulaisten luona, ja koska siellä on kissa, Lara jäi yksin kotiin talovahdiksi. Mulla oli joululomalla kovasti ohjelmaa ja olin aika vähän kotona, joten Lara on vaan ottanut rennosti ja kerännyt voimia tätä vuotta varten! Välillä oli tosi jäätäviä ja huonoja kelejä, jotka rajoittivat myös lenkkeilyä. Uusi vuosi meni mukavasti kotona hyvässä seurassa, ja raketeistakin selvittiin hengissä, vaikka pikkukoira aluksi ihan kunnolla panikoikin.

Lauantaina Lara kävi taas hierojalla, ja lavat olivat ehtineet kahdessa viikossa jo jumittua vähän. Sovittiinkin Hanskin kanssa, että se saa seuraavalla kerralla opettaa mua hieromaan noi lavat, ettei tarvi jatkaa hierontavisiittejä viikottain! Sunnuntaina oltaisiin menty Seinäjoelle epiksiin, mutta yöllä tuuli niin paljon, että meidän piha ja tie olivat ihan tukossa. Ei sitten saatu kuskia, ja ollaan ihan hyvällä omallatunnolla pidetty täydellistä taukoa agista - ja kaikesta muustakin.

Kisaamista jatketaan taas helmikuussa. Päivitän kisoja kalenteriin sen mukaan, kun ne varmistuvat, ja valmennukset sen mukaan, kun tiedän treenipaikat. Nyt pitäisi mahollisimman pian päästä treenaamaan säännöllisesti heti kun noi halliasiat vähän selkenee, ja taidetaan tammikuun aikana käydä epiksissäkin.