keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Supertreenit


Tänään käytiin treenaamassa. Pakko taas myöntää että mentiin hallille kahta kättä heittäen ja tein radan vasta siellä. Koska siinä oli useampia hankalia kohtia, otettiin sitä aluksi muutaman esteen pätkissä. Aan ja putken erottelu piti toistaa muutamia kertoja, koska hypyn kulma vei suoraan niin houkuttelevaan putkeen ja olin vieläpä itse toisella puolella. Hienosti saatiin se kuitenkin toimimaan! Meidän pitäisi saada kepit kuntoon ennen kuin aletaan harjoitella hankalampia keppikulmia, mutta jotenkin sain taas tollasen hirveän lähestymisen radalle. Valssi toimi, mutta se venyi aina jotenkin niin pitkäksi, kuten videoltakin näkyy. Koitin sitten ihan huvikseni takaaleikkausta kepeille, mitä ei olla ikinä tehty, ja se meni ihan nappiin! En voi lakata ihmettelemästä miten osaava toi koira onkaan. Kymppiputkella käännös vähän venyi, mutta se olikin vähän hankalasti tuolla nurkassa. Ensimmäisellä videoidulla pätkällä 13-aidan takaakierto ei onnistunut, mutta muuten sekin meni ihan hyvin ja tein siinä saksalaisen. Kaiken kaikkiaan tykkäsin radasta, koira teki ihan loistavasti ja vauhtikin oli sellainen, että sain oikeasti juosta.



Toinen rata oli suunnilleen sama rata toisin päin ja lyhennettynä. Se oli ehkä muuten helpompi, mutta 6-10 oli yllättävän vaikea muistaa. Mun valssit olivat auttamattomasti myöhässä, ei ihmekään että koiran käännökset venyivät. Kymppiputken sokea kulma oli hyvä, samoin puomin kontaktit, jotka tosin näytin kädellä. Nurkassa oleva putki osoittautui tässäkin hankalaksi, mutta saatiin se toimimaan. Keppikulma ei myöskään ollut ihan helpoin mahdollinen, mutta siinäkään ei ollut ongelmia, ja nyt huomaan kuinka paljon voin ottaa siihen välimatkaa. Mahtava koira, näistä treeneistä jäi kyllä hyvä fiilis :)

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pietarsaaren epikset




Hups, blogi on taas päässyt unohtumaan... Mun vapaa-aika on mennyt kaikkeen muuhun kuin koirajuttuihin - kun nyt on sulaa, pääsee taas kulkemaan pyörällä ja skootterilla. Juokseminenkin menee ihan eri tasolla kuin talvella, ja varsinkin nyt, kun kävin juuri ostamassa uudet lenkkarit. Ollaan lenkkeilty, tehty keppejä ja kuvattu vähän, mutta tällä viikolla ei käyty treenaamassa ollenkaan.

Lupailin viime viikonloppuna mennä kuvaamaan Vaasan näyttelyitä, mutta valitettavasti en kyydityssyistä päässyt sinne, enkä myöskään Vöyrin epiksiin tiistaina. Pietarsaaressa järkättiin onneksi epikset eilen, joten suunnattiin sinne Ullan ja Angelan kanssa. Oon tosiaan pitänyt sen käytännön, ettei kisoissa saa olla perheenjäseniä, koska Laran keskittyminen kärsii. Äiti on kuitenkin ollut ongelmitta mukana hallilla, joten halusin kokeilla, reagoiko Lara Ullaan ja Angelaan.



Tulin paikalle myöhässä ja tutustuin väärään rataan, mutta ei mennyt oikeastaan kauaa, kun kisaavat alkoivat. Rata oli ihan mukava perusrata, mutta siinä oli putki-aa-erottelua ja yksi takaakierto. Siinä oli täydellisiä kohtia erilaisten ohjauskuvioiden treenaamiseen, mutta päätin ohjata varman päälle, koska Ullassa ja Angelassa sinällään oli ihan tarpeeksi häiriötä, ja halli oli meille vieras. Kun istutin Laran ja otin siltä pannan, se lähti heti Ullan ja Angelan luo. Video kertookin itse radasta kaiken olennaisen; koira kulki hitaasti ja tahmeasti ja haahuili miten sattuu, itse olin myöhässä ja ilmeisen tylsä, kun kaikki muu kiinnosti niin paljon enemmän. Oon kuitenkin tyytyväinen, ettei Lara mennyt 12-aidan jälkeen putkeen vaan teki uukkarin ja menikin aalle, kun tarpeeksi huusin. Ja puomi oli ihan täydellinen! Ei se siis ihan penkin alle mennyt. En tiedä meidän ajasta, mutta saatiin vitonen, jolla voitettiin, kun muut neljä koirakkoa hylättiin. Sainhan mä vielä palkintojenjaossakin evoilla, kun en ymmärtänyt ruotsia... :D

 


perjantai 12. huhtikuuta 2013

Agiliitelyä



Tosiaan, käytiin eilen treenaamassa Lapualla. En ollut varsinaisesti suunnitellut mitään, joten otettiin aluksi vaan suoria aitoja ja sitten sovellettiin valmiiksi hallille rakennetusta radasta tollasta pätkää. 5-6 tehtiin sekä valssilla että saksalaisella, kasiaita niistolla, 13-aita saksalaisella ja 14-aita takaakierrolla. Ohjauskuviot toimi ihan hyvin, 13-aidan saksalainen piti pari kertaa toistaa, mutta siinä olikin aika hankala kulma. Tehtiin rata muutamassa pätkässä ja pari kertaa kokonaisena. Lara teki ihan moitteettomasti ja vähän sitä vauhtiakin löytyi :)

Keppejä tehtiin erikseen, muutamat toistot molemmilta puolilta. Varsinkin ensimmäiset kepit lähtivät vähän tahmeasti, mutta Lara teki itsenäisesti ja paransi joka toistolla. Sain lisätä jo vähän välimatkaakin. Aalla pysäytyskontaktit tuntuu olevan Laralle ihan mahdottomia, ja Katriina antoikin vinkin, että tehtäisiin juoksukontaktit aidanrimaa apuna käyttäen, niin kontaktin juokseminen jää koiralle lihasmuistiin. Lopuksi otettiin vielä muutamia toistoja keinulla, Lara teki hyvin ja malttoi tulla kontaktille asti. Kaikenkaikkiaan tosi kivat treenit, lisää tällästä mukavaa rallattelua ja kontaktitreeniä vaan!

maanantai 8. huhtikuuta 2013

Kisatauon paikka



Pääsiäispäivä vietettiin Lagun kisoissa, jotka järkättiin uudessa Hurtta-hallissa Seinäjoella. Poikkeuksetta aikataulujen kanssa töpeksivänä ihmisenä kesäaikaan siirtyminen hermostutti mua vähän, ja onnistuinkin laittamaan herätyksen tunnin liian aikaiseksi.

Osallistuttiin tosiaan molemmille agilityradoille, jotka tuomaroi Anders Virtanen. Lara oli verryttelyesteillä tosi skarppi ja energinen, mutta into katosi heti, kun päästiin radalle. Koirasta näki, kuinka se joutui ponnistelemaan päästäkseen jo ensimmäisten aitojen yli. Pussi oli hieman jäässä, joten Laran oli otettava vauhtia ja se pääsi läpi vasta kolmannella yrittämällä. Kepitkin mentiin kiirehtimättä, mutta pysähdyksiä ei tainnut tulla. Kymppiaidan Lara kielsi. Vauhti löytyi vasta 14-aidalla, ja loppusuoran koira juoksi tosi vauhdikkaasti kun tiesi, että pääsisi pois radalta ja saisi palkan. Ehkä uusi halli hämmensi sitä, se oli kylmässä aamussa vielä vähän kohmeinen tai sitä ei yksinkertaisesti kiinnostanut. Kuin se ei olisi viitsinyt nähdä vaivaa.

B-radalla Laralla oli tosi hyvä vauhti jo lähdössä, ja puomikin taisi mennä aika kivasti. Keinulla se pysähtyi tosi aikaisin ja meinasi hypätä sivusta alas, mutta maanittelin sitä niin nätisti kuin osasin, ja saatiinkin tehtyä keinu virheittä, joskin kovin hitaasti ja varovasti. Valssasin kasiaidan ja keppien jälkeen. 14-muurin jälkeen Lara meinasi lähteä radalta, mutta päästiin rata onneksi loppuun asti. Mitään kummempia ongelmia ei siis tullut, mutta koko rata oli vähän säätämistä ja vauhdissa oli vieläkin paljon parantamisen varaa. Ratavirheitä ei tehty, mutta yliaikaa tuli 15,96s, jolla oltiin yhdestätoista koirakosta neljänsiä.



Halusin säilyttää Laran motivaation mahdollisimman hyvin, joten ei treenattu viime viikolla ollenkaan. Lauantaina otettiin uusintayritys, ja suunnattiin Maalahteen Pawsin kisoihin. Sielläkin oli kaksi rataa, jotka tuomaroi Minna Räsänen. A-radalla otin Laran kanssa yhteislähdön ja valssasin ennen muuria. Vitosputkelta otettiin vitonen, kun taisin hätyyttää Laraa liikaa ja se kääntyi takaisin. Rata meni ihan nätisti ja siinä alkoi olla jo vauhtiakin, mutta homma tyssäsi taas kepeillä. Loppujenlopuksi meidän aika oli 60,90s (50s), joten tulos oli 15,90 jolla oltiin neljänsiä. Lagun kisojen jälkeen se ei ollut yhtään huonompi rata!

B-rata oli hypäri. Kepit olivat harmillisesti jo radan alussa, ja ohjasin ne oikealta, mutta ei siitä sinänsä hyötyä ollut. Valssasin keppien jälkeen, Lara juoksi kutosaidan ohi ja hyppäsi sen väärinpäin, eli meille napsahti hylky. Rata mahtoi olla tuskallista katsottavaa, kun koira mateli etanavauhtia ja ohjaaja yritti viimeisillä kurkusta lähtevillä äänillä kannustaa sitä eteenpäin, tuloksetta. 16-aidan jälkeen mun valssi myöhästyi ja koira vähän valui, mutta muuten tehtiin se virheettömästi. Ärsyttävää, kun kotiin päästyämme olin kuin katujyrän alle jäänyt ja Lara kiikutti innoissaan kaikki lelunsa mulle. Kyllä sitä energiaa löytyy kun sitä vähiten kaipaa!

Tein ratapiirrustukset pääosin muistin varassa, joten niissä on paljon virheitä - sitä ne pitkät postausvälit teettää. Noiden taidonnäytteiden perusteella kisatauko on nyt paikallaan, treenaillaan ja koitetaan päästä epistelemään sekä Vöyrille että Pietarsaareen.