maanantai 10. lokakuuta 2011

Vauhdikas viikonloppu

08.10 Match Show Kannus
Lauantaina lähdettiin puolentoista tunnin ajomatkalle Kannukseen, pitkästä aikaa mätsäreihin. Mätsärit järjestettiin Kannuksen viihtyisässä Dogness-hallissa, joka ei vaikuttanu ollenkaan koulutushallilta: seinillä oli patterit ja ikkunat, ja kengät jätettiin ulko-ovelle. Pienten kehässä arvosteltiin ensin pennut, joten käytiin kävelemässä ulkona ja istuttiin reilun tunnin verran hallissa seuraamassa kehää. Aluksi Lara arasteli tilaa ja muita koiria, mutta kun se oli tunnin nukkunu, se oli jo niinkun kotonaan, ja ennen pienten koirien arvostelun alkamista tokoiltiin vähän. Tosi hyvää harjotusta Jyväskylää varten! :)

Pieniä koiria oli 21, ja oltiin viimesiä, joten mentiin kehään kolmestaan kahden muun koirakon kanssa. Lara liikku tosi rennosti ja seiso kärsivällisesti, eikä välittäny tuomarista mitään pöydällä. Tuomari oli jo ennestään tuttu, ja Lara anto kattoa hampaat ja kopeloida ongelmitta. Kaikki koirat esiintyivät hienosti, ja loppujenlopuksi yksi koirista sai sinisen nauhan ja Lara ja toinen koirista punaisen. Odoteltiin kehän laidalla, että sinisten kehä loppui, ja päästiin punaisten kilpailukehään. Lara liikkui taas hienosti ja seisoi yllättävän maltillisesti, kun tuomari pudotti koiria kehästä yksi kerrallaan. Ravattiin vielä pari kierrosta, ja hetken mietinnän jälkeen Lara sijoitettiin ensimmäiseksi :) Palkintona pokaali, ruusuke, meduusapehmolelu, vetolelu, kaulapanta ja namipussi.

Kun mentiin BIS-kehään, Lara oli jo aika tympääntynyt odotteluun ja kehässä ravaamiseen. Sen huomas sen esiintymisestä; se ravas vähän temmottomasti ja seisoessa vilkuili ympärilleen ja selvästi häiriinty takana olevista koirista. Lara esiinty kuitenkin paremmin kun olin ajatellu, ja se sijotettiin mulle täysin yllätyksenä toiseksi! :) Tuloksena siis PUN1 BIS2, ja tosta BIS-sijotuksesta saatiin palkinnoksi pokaali, ruusuke, 15kg ruokasäkki, vetolelu, Kotipizzan lahjakortti ja kynttilä.

Oon kyllä tosi tyytyväinen Laraan ja sen esiintymiseen. Mätsäritkin oli tosi hyvin järjestetty ja hyvät tuomarit! :)09.10 Agilityepikset Keuruu
Sunnuntaina lähdin siis heti kirkon jälkeen (riparimerkinnät, älkää kysykö...) Keuruulle, johon on meiltä parin tunnin ajomatka. Kyseessä siis luultavasti tän vuoden viimiset agilityepikset. Osallistuttiin kolmeen luokkaan, ja ensimmäisenä oli möllien möllit, eli superhelppo 11 esteen rata, jossa oli kolme putkea, pituus ja seitsemän aitaa. Lara irtos hypyille tosi hyvin ja haki hyvin ite, mutta oli alkukankeuden takia vähän hidas. Vedettiin kuitenkin nollarata ajalla 19.38s jolla voitettiin :) Meitä ei palkittu kun ollaan ennenkin kisattu, mutta väliäkö tolla.

Möllien viidentoista esteen radalla oli kaikki esteet paitsi keinu, pujottelu ja rengas. Lara alotti lupaavasti ja vauhtia oli paljon enemmän kun möllien mölliradalla, mutta lopussa meni mun kämmin takia putkeen väärästä päästä. Uusittiin ja taas meni muuten just nappiin ja puhtaasti, mutta karkas hypyltä puomille, kun se oli vaan niin paljon kiinnostavampi... Molemmilta mölliradoilta siis hylky, mutta muuten tosi kivasti.

Alunperin aattelin etten osallistuusi kilipaaleviin ollenkaan, mutta koiralla oli sen verran intoa että aattelin, että osallsitutaan nyt kun tänne asti tultiin. 18 esteen rata oli tottapuhuen tosi vaikea, mutta oikeastaan aikalailla samanlaista mitä ollaan reenattu kotikentälläkin. Kepit luonnollisesti hirvitti, ja samoin rengas, koska viime mölleissä Lara hyppäs sen väärästä kohtaa eikä kotikentällä oo mahdollisuutta sitä reenata. Lara osotti mun kaikki epäälykset kuitenkin vääriksi ja oli tosi nopea ja haki hyvin, vaikka mä vähän sähelsinkin. Renkaankin hyppäs oikein. Keppeihin sen kiinnostus ei kuitenkaan enää riittäny, varsinkaan, kun ne oli radan lopussa, ja ne menikin sitten ihan penkin alle, minkä jälkeen ohjasin sen epähuomiossa putken väärästä päästä.

Aattelin, ettei uusita kilpailevien rataa vaikka menis miten huonosti, mutta yllätysyllätys päätin uusia kumminkin. Homma kusi kuitenkin jo alotuksessa (kolmannella esteellä), kun Lara esitti vanhan bravuurinsa, eli pysähty puomin alastulokontaktille ja istahti siihen pällistelemään, kun koitin epätoivoosesti kutsua sitä. Vähän aikaa meniki siinä ku koitin saada sitä kiinni, ja lopulta istutin sen siihen mihin jäätiin ja jatkettiin rataa hylkäyksestä huolimatta. Taas Laralla oli hirveästi virtaa ja innostusta, ja loppurata mentiin puhtaasti - kepitkin jo melkein...

Nyt pidetään agilitytaukoa, ja aletaan reenaamaan keväällä kun lumet sulaa ja sitä mukaan sitten kiertämään epiksiäkin. Ellen siis saa aikaiseksi ilmottaa Lapuan tai Seinöjoen hallireeneihin... Mustasaaren mätsärit 22.10 taitaa jäädä meidän osalta väliin jos Laralla on silloin juoksut, eli loppuvuosi hiljaiseloa :)

2 kommenttia: