sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Rentoa joulunodotusta

Joulu lähestyy ja menot vähenee.
Ostin Jyväskylästä pehmopossun, jonka selässä olevat reiät oli ovelasti piilotettu tarralla. Maanantaina sain vihdoin aikaseksi parsia selän ja pari kriittisintä kohtaa umpeen, ja annoin lelun Laralle. Se rakasti sitä! Iloa kesti parhaimmillaan ehkä vartti, kun possun niska ja kainalot oli jo auki ja toinen korva puoliksi irti :)

Ollaan Laran kanssa pysytelty vaan kotona, ja joululahjojen teon lomassa lähinnä lenkkeilty metässä, kuvailtu ja opeteltu uusia temppuja. Kumartaminen, jalkojen pujottelu ja vierellä peruut-taminen on saatu hiottua jo tosi hyviksi, ja Lara osaa nyt myös hypätä mun selkään kun oon nelinkontin ja pysyy siinä kun konttaan - viimeistään tästä huomaa että tekemisenpuutetta on todellakin ollu... Mulla oli eilen kouluvalmennus, jonka ajaksi äiti meni Laran kanssa lenkille, ja se pääs näkemään vähän Lappajärven keskustaa. Valmennuksen jälkeen Lara tuli käymään tallissa, eikä välittäny hevosista ollenkaan, mitä ny haukku vähän kun tunnisti mut.

Lisäksi ollaan harjoteltu arkisia toimenpiteitä, kuten tassujen öljyämistä, korvien ja tassunpohjien siistimistä, kynsien leikkaamista ja tassujen pesemistä. Kaikki muu on sujunu aina hyvin, mutta tassujen öljyämisessä sisko on yleensä pitänyt Laraa sylissä kun mä oon öljynny tassut, ja joskus koira rimpuilee, kiukuttelee ja vilauttelee hammas-rivistöään, mikä ei tietenkään helpota hommaa. Ahkeran harjottelun tuloksena saan noi tassunpohjat öljyttyä nyt yksinkin ilman mitään ongelmia :) Meillä on käytössä eläin-kaupasta ostettua teepuuöljyä, joka vaikuttaa hyvin, mutta siinä on aika vahva haju mitä Lara ei voi sietää. Kynsienleikkuusirkus on taas asia erikseen, mutta Lara alkaa pikkuhiljaa tottua siihenkin. Voi luoja, koira täyttää neljä eikä oo vieläkään tottunu kynsien leikkaamiseen... Koitin Laralle taas pitkästä aikaa tossuja, ja sen kävely oli kyllä naurettavan näköistä - ja parin juoksuspurtin jälkeen kaikki tossut lähtivät!

Laran juoksut on jotenkin mystisesti menny multa ohi - niidenhän piti tosiaan olla marras-joulukuussa. Lokakuussa Laran käytös viittas juoksuihin, mutta se ei tiputellu, eikä pihassa uroskoiriakaan näkyny. Nyt se käyttäytyy ihan normaalisti eikä oo näkyny tiputtelevan sitten kevään, että jospa ne ois menny hiljasesti ohi lokakuussa tai on myöhässä ja alkaa vasta täs kuus. En ihmettelis kyllä sitäkään. Jos tiedostan, että koiralla on juoksut, en tietenkään vie sitä tapahtumiin tai reeneihin, mutta en kyllä jätä menemättä, ellen oo asiasta varma.

Se viikko sitten satanu ensilumi lähti tiistaina yhtä nopeasti kun tulikin. Kerettiin me pari kuvaa räpsästä, mutta joulukorttikuvien tulevaisuus näyttää aika ankealta... Sen yhden lumisen päivän Lara otti kaiken ilon irti lumesta, ja oltiin ulkona koko päivä. No, jospa sitä lunta tulis ensvuonna vähän paremmin.

Tänään oli rallytokoreenit, joten napattiin Elli ja Rykä kyytiin, mentiin kylälle hyvissä ajoin ja käveltiin koulun kentälle. Laralla oli mielettömän paljon virtaa, ja sen oli pakko räksyttää pari kertaa terävästi jokaiselle vastaantulijalle, ja koko kävelymatka vaan pyöriä mun jaloissa ja ottaa kontaktia. Koirakoita oli meidän lisäksi kolme, ja Reetta oli tehnyt monipuolisen rallyradan, jonka kylttejä vaihdettiin välillä. Otettiin Laran kanssa aluksi seuruuta, jättävät, luoksari ja kaukot, ja se teki tosi kivasti! Liikkeestä seisominen on jo aika nopea, ja seuruussakin kontakti pysy tosi hyvin. En tajua miten koiralla riitti niin paljon innostusta siellä pimiäs ja kylmäs tuules; häntä heilu kokoaja, ja jos se jäi hetkeksikään toimeettomaksi, se alko haukkua mulle. Rallyradalla Lara edisti kuin höyryjuna, ja kun jäin miettimään yhtä kylttiä hetkeksi, se kiers mun ympäri viis kertaa. Mokomakin ADHD-tapaus. Onneksi se rauhottu pikkuhiljaa, ja kerrattiin aina välillä maahanmenoa luoksetulossa ja otettiin paikallamakuuta, joka pysy 2 minuuttia Rykä-häiriöstä huolimatta. Siitä on tullu tosi varma, kun vaan pidennän välimatkaa pikkuhiljaa. Kyllähän siinä taas kolme varttia meni kevyesti hyvässä seurassa!

Kennelkerhon pikkujoulut jää meidän osalta väliin, kun osui samalle päivälle kun agilityepikset :( Lisäsin kalenteriin Saarijärven mätsärit, mutta ei oo vielä tiedossa onko meillä kyytiä.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti