sunnuntai 27. marraskuuta 2011

Sunnuntaiagilityä

Ei oo tullu kirjotettua vähään aikaan, mutta eipä täällä mitään oo tapahtunutkaan, Laran aktiviteetit on nimittäin tällä viikolla jääny pitkiin mettälenkkeihin ja satunnaiseen tokoreenailuun. Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Lara veti puoli pussillista irtokarkkeja, jotka oli jääny tuolille, ja lopputuloksen voi arvata... Koira siis oksenteli vähän väliä, koko päivän aikana ehkä 5-7 kertaa, ja muuten vaan nukku koko maanantain. Oli se raukka! Illalla olo oli jo sen verran parempi, että liha pysy alhaalla.

Eilen ois ollu Kannuksessa mätsärit, mutta Tauno ei jaksanu lähteä kuskiin, ja junat meni tietysti liian myöhään... Anyway, heräsin aamulla Laran jumalattomaan räksytykseen, kun ulkona oli mettästäjien jämtlanninpystykorva, joka kiersi pihassa ja oli ajanu Napsun puuhun. Lara oli ihan hysteerinen, mutta hiljeni nätisti kun käski. Pystykorva lähti pihasta kun oli tarpeeks kauan kierrelly ja käyny melkeen sisälläkin, ja kyllähän se kissakin pääs ajan kanssa alas puusta.

Päivällä Tauno pudotti meidät Halpakaupan pihaan, josta käveltiin kentälle. Laralle toi kilometrin kävelymatka jäätävässä tuulessa tuntu ylivoimaselta, ja suurimmanosan matkasta menikin koiraa seuruuttaessa tai perässä hinatessa. Kontakti ei rakoillu ollenkaan ja seuruu toimi muutenkin tosi hyvin - gotleri tais toimia vielä makkaraakin paremmin...


Mulla oli alunperin suunniteltuna pari vähän haastavampaa rataa, mutta tottapuhuen en jaksanu koota niitä, joten tein vain tälläsen nopean radan muistia virkistämään. Ykkös- ja kakkoshypyt siis kutsumalla, kierrättäen putkeen, välistäveto neloshypyltä vitoshypylle, puomin jälkeen valssaus keppien toiselle puolelle jotta koiran sai ohjattua kasin lähestymiselle oikeasta suunnasta, ja siitä vaan putkeen ja hypyt.

Oltiin kentällä viimeksi kaksi viikkoa sitten (!!!) ja Laralla oli hieman liikaa innostusta ja virtaa. Siinä se homman vaikeus olikin: se ei meinannu keskittyä, vaan sähelsi vielä nopeampaa kuin yleensä, ja mun piti ohjata sitä normaalia selkeämmin. Nelosaidan edestä pohja oli vähän jäässä, enkä sen takia pysyny koiran perässä, joten piti tehdä pari toistoa, että sain sen hyppäämään vitosen oikealta puolelta. Hommaa ei tietenkään helpottanu se, että keppien jälkeen Laran oli pakko pysähtyä kiukuttelemaan raksuvalle jäälle, mutta kun se sai sen rikottua, loppurata meni ongelmitta. Parin toiston jälkeen rata meni kuitenkin nappiin, ja muutettiin sitä vielä vähän niin, että mukaan saatiin A, takaleikkauksia ja pari valssia lisää. Sitten vaan vahvistettiin kontakteja vielä hieman eikä mitään ongelmia :)
       

Meidän välistävedot on parantunu kauheesti, mutta tykkään silti aina harjotella niitä - ja tälläkerralla ne ei menny ihan putkeen, joten sitä suuremmalla syyllä. Laralla oli mielettömästi vauhtia, ja se seuras mua tosi hyvin, mutta kolmosen jälkeinen käännös oli Laralle jotenkin tosi vaikea tajuttava. Se meinas aina kolmoshypyn jälkeen jatkaa oikealle ja teki siihen pienen voltin, ja parin toiston jälkeen saatiin voltti pois ja suunnanvaihdos toimivaksi. Vika oli tietysti missäpä muussakaan kun mun ohjauksessa, mutta virheistä oppii.

Tänään suunnitelmissa oli Lapuan mätsärit, mutta tyypillisesti en saanu kyytiä, joten vietettiin huippuaktiivinen kotipäivä - toisinsanoen vahtasin seitsemän tuntia tietokonetta ja televisiota, ja Lara nukku sen ajan mun vieressä. Tänään tuli se kunnollinen ensilumi, jonka kunniaksi käytiin vähän kuvailemassa, mutta mun salamankäyttö on niin alkeellista, ettei otoksissa oo mitään kehumista. Viideltä ois ollu rallytokoreenit, mutta muistin ne tietysti pari tuntia myöhässä... Jotenkin vaikeaa muistaa, että sunnuntaina olis jotakin menoa! :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti