maanantai 12. marraskuuta 2012

Vauhdilla eteenpäin

© Soili Ala-Penttilä

Lumet suli pois ja alkuviikosta tuli uusi hanki maahan, mikä on alkanut sekin tänään lähteä kun asteet meni plussan puolelle. Otin Lapualle yhteyttä siinä toivossa, että saataisiin kausikortti lakken halliin, mutta hallirempan takia uutta hintaa ei oo päätetty, eikä päästä siis vielä treenailemaan sinnekkään... Meillä on tää viikko mennyt varsin hiljaisissa merkeissä, ollaan tehty vaan pitkiä lenkkejä metässä ja tiellä.


Lauantaina mentiin Pietarsaareen PKS:n kisoihin, joihin ilmottauduin ekaa kertaa kaikille kolmelle radalle. A- ja B-radat tuomaroi Eija Berglund, ja C-radan Salme Mujunen. Kisat pidettiin maanpohjahalli Telluksessa, joka oli ihanan iso ja valoisa. Otettiin häkki joukkoon, ja Lara oli odotteluajat pääasiassa siellä.

A-rata oli tosi mukava ja ihan simppeli perusrata, ja koirakoita oli 13. Lähdettiin onneksi heti toisina enkä käsitä, miten Lara oli niin nopea! Puomi meni tosi vikkelästi ja nätisti. Kepit mentiin kävellen tiiviillä käsiohjauksella, mutta niistä ei tullut virheitä. Ysiaidalla en kääntänyt tarpeeksi, ja käännös venyi tosi pitkäksi. Lara ei oikeen keskittyny, vaan arpo siinä hetken mitä tekis, kunnes hyppäs saman aidan väärään suuntaan. Hylky siis napattiin, mutta loppurata meni hyvällä vauhdilla ja fiiliksellä puhtaasti.


B-rata oli hypäri, ja niin meidän rata! Alku lähti hyvin, kepeillä koira taisi juosta ensin vähän ohi mistä tuli vitonen. Lara ei taaskaan pujotellut ite, vaan sain koko ajan ohjata ja innostaa sitä, mutta räpiköitiin kepit loppuun asti virheettömästi. Niiden jälkeen Lara pinkoi niin etten meinannut pysyä edes perässä, ja tuntu etten miettinyt ohjausta ollenkaan, koitin vaan ehtiä. Kutosella takaakierto ja valssi, ennen 12-putkella ja 16-aidalla takaaleikkaukset. 14-aidan pudotti, mutta muuten selvittiin virhettömästi ja siististi. Yllätyin hirveesti miten hyvin Lara luki mun ohjausta ja rataa. Lopputuloksena siis 10vp ajalla 43,79s (49s) ja sijoitus 4/14. 


C-rata oli paljon aikaisempia ratoja helpompi, vaikka putken ja aan erottaminen tietysti vähän mietitytti. Otettiin yhteislähtö, ja valssasin nelosen jälkeen. Kepeillä Lara ei oikein jaksanut enää keskittyä, vaan stoppasi kesken pujottelun, ja sainkin innostaa sitä hyvän aikaa ennenkuin se suostui jatkamaan. Keinulla se pysähtyi aika aikaisin, joten sekin meni hitaasti, ja kymppiaidan jälkeen koira vähän valui ja kielsi aan, minkä jälkeen se juoksi putkeen, vieläpä kaksi kertaa! Loppupätkässä ei sitten mitään ongelmia ollutkaan. Vähän laiskempaa menoa kuin ensimmäisillä radoilla, mutta varsinkin suorilla pätkillä oli kuitenkin ihan kivasti vauhtia, ja kyllähän sen ymmärtää kun oli niin pitkä päivä.

Hirveen tyytyväinen oon, ja hylyistä huolimatta noi oli ihan hyviä ratoja. Yks tohon vauhtiin vaikuttava tekijä oli varmasti se, että Lara odotteli häkissä, joten aion ottaa sen mukaan jatkossakin.

Eilen halusin mennä katsomaan ja kuvaamaan kolmosten ratoja, joten hypättiin aamupäivällä Angelan kanssa junaan ja vaihdettiin Pännäisten asemalla bussiin, joka vei meidät Pietarsaareen. Kisapaikalla viivyttiin reilut viisi tuntia, ja pakko sanoa että loppupäivästä tuntui kyllä käsissä ja polvissa, kun oli kyykkinyt ja pidellyt tota kameraa koko päivän! Halli ei kuvaamisen kannalta ollut hirveen valosa ja kolmoset oli niin nopeita, että perässä oli vaikea pysyä. Kuitenkin, medeistä ja maxeista on jonkun verran kuvia täällä :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti