maanantai 5. marraskuuta 2012

Agilitykoiran kaksi persoonaaLauantaina startattiin Vöyrillä kahden agilitystartin verran. Kisat järkättin maneesissa, tuomarina toimi Sari Mikkilä ja medejä oli sellanen kymmenkunta. A-radalla oli pituutta 165m ja siinä oli aika paljon suoraa pätkää. Noissa kuvissa on virheitä aika paljon, mut ehkä niistä vähän näkee.

Otin alun kutsulla ja se lähti ihan hyvin, mutta puomilla vauhti hyyty ja Lara pysähty heti alastulon alussa. Liikkeelle päästyään se kulki taas ihan hyvin, mutta jäikin seuraavaksi aan huipulle pällistelemään maisemia. 16-putkella en tajunnu valssata, enkä sitten kääntäny tarpeeksi ja koira meni putken väärästä päästä. Heti keppien alkupäässä Lara pysähty ja meinas lähteä omille teilleen. Sain sen kuitenkin räpiköimään kepit hitaasti ja käsiohjauksella, ja poistuttiin radalta pussin ja ensimmäisen aidan kautta.

B-rata oli lyhyempi mutta hankalampi. Otin Laran kanssa yhteislähdön että saatiin heti vähän vauhtia alle, ja alku menikin kivasti valsseineen ja keinuineen, kunnes Lara löi taas lukot kepeillä. Sain houkutella sitä aika kauan, ennenkuin se suostui lähtemään, ja teki viimeiset kepit jopa ihan ite ja vähän jo vauhdillakin! :) Puomikin tuli paljon paremmalla vauhdilla kuin ekalla radalla, eikä tarvinnut pysähdellä enää ollenkaan, mutta puomin jälkeen koiran oli pakko singota mun ohjauksesta huolimatta putkeen. Siinä vaiheessa mulla tuli blackout, mikä ei tietenkään enää haitannut kun hylky oli jo tullut, joten tehtiin loppurata vaan jotenkin fiilistellen. Lara sai kyllä kunnon vauhdin ihan loppusuoralla ja juoksikin monta metriä mun edellä maaliin.

Yleensä en ota noita hylkyjäkään vakavasti, mutta näiden ratojen jälkeen keitti ja turhautti niin pahasti. Niissä ei vaan ollu mitään hyvää. Toisellakaan radalla ei nyt oikeastaan ollu väliä, oisko sieltä tullu kepeiltä vitonen ja ehkä 20s yliaikaa vai toi hylky, mutta kun noi kepit. Kun ollaan reenattu niitä, ne on kehittyny ja koira kyllä osaa, niin mikä siinä on ettei se voi ees yrittää?
Eilen alotettiin aamu keppitreenillä takapihalla ja vajaan tunnin reippaalla sauvakävelylenkillä, ja ennen yhtä lähettiin ajamaan Seinäjoelle, missä meillä oli aluevalmennus. Me ohjaajat tehtiin ensin piiptesti, jossa juostiin siis 20m matka jatkuvasti nopeutuvan piippauksen tahdissa. Ite lopetin siinä seitsemän minuutin paikkeilla...

Joku oli menny toivomaan Maijulta vaikeampia ratoja, ja saatiinkin pistää pystyyn 35 esteen rata. Ratapiirrustus oli suunniteltu Lakken halliin, joka on paljon tota Lagun hallia kapeampi, joten päivän teemana olivat pitkät estevälit... Sen sijaan että oltais numeroitu esteet, meille lätkästiin pienet ratapiirrustukset käteen. Tossa radassa ei musta ollut mitään tavattoman vaikeita kohtia, mutta haastavinta olikin sen muistaminen!

Tehtiin ensin seiskaputkelle asti. Lara oli ihan kuin eri koira! Se kävi kierroksilla ja meinas aluksi juoksennella radalla miten sattuu, mutta kun osasin ite varautua siihen, saatiin tosi sujuvaa pätkää tehtyä. Kakkosaita otettiin päällejuoksuna ja vitosaita ennakoivalla valssilla. Ilman numeroita olin ite ihan hukassa, ja ohjaus olikin välillä ihan metästä revittyä, mutta koira teki loistavasti :) Seuraavaksi otettiin puomilta 17-putkelle asti, ja puomi meni niin supernätisti. En vaatinut pysähtymistä ja kontaktit taisi jäädä kerran välistä. Ite toki unohtelin esteitä koko ajan ja pitkät estevälit vähän hämäs. Tehtiin sitten vielä putkelta kepeille, ja vasemmalla ohjauksella Lara jätti kepit kahdesti kesken, mutta haki ensimmäisen välin aika pienellä avulla ja teki ihan hyvällä vauhdilla.

Toisella 7 minuutin pätkällä tehtiin ensin 18-muurilta 24-aidalle asti. Kepit meni paljon paremmin, mutta pituudella piti tehdä pari toistoa että osasin kääntää ajoissa - ensimmäisellä yrityksellä koira nimittäin juoksi pituuden jälkeen vielä kolme aitaa, hieman innokas! Kontaktit oli taas kivat eikä tossa pätkässä ollu sen kummempia ongelmia. Sitten tehtiin pöydältä loppuun, ja mulla oli taas vähän vaikeuksia muistamisen kanssa... Loppupätkä oli varsinkin tosi hauska, Lara teki loistavasti ja puomikin meni vauhdilla :) Saatiin videolle vaan ensimmäisiä pätkiä kun muistikortti täytty, mutta kiitos kuvaajille! Laraa en voi tarpeeksi ylistää, se kun yllätti mut ton eilisen jälkeen ihan täysin! :)

Päätin ettei tehdä pysäytyskontakteja ainakaan vielä. Vaikka Lara saattaa joskus reeneissä vähän hypellä niitä, se menee kisoissa nykyään niin hillitysti ja epävarmasti ettei todellakaan hypi niiden yli, ja ne vaan hidastais tota hommaa entisestään. Pitää opettaa sitten joskus jos tarve vaatii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti