maanantai 18. heinäkuuta 2011

Oulu KV 16.-17.7

Lauantaina sato kaatamalla. Shelttejä oli 72, tuomarina Andrew Brace Iso-Britanniasta. Lara ei viihtyny kaatosatees ollenkaa, mutta liikku tosi hyvin ja rennosti, eikä märästä nurmikosta huolimatta rikkonu ravia. Häntää se näköjään kantaa vaikka satais kuinka! Se ei mua tosin haittaa - vaikka siitä usein mainitaankin ja lasketaan arvosanaa, en jaksa opettaa sitä häntää alas, ompaha koira ainaki ilonen... Pöydällä Lara oli tosi nätisti ja keskitty hyvin, eikä välittäny tuomarista ollenkaa. ERI tuli iha yllätyksenä! Tuomari anto punasen nauhan melkeen kaikille avoimen luokan nartuille, eikä Lara enää kilpailuluokas pärjänny, mut oon tosi tyytyväinen!

Andrew Brace on mun mielestä aika löysä tuomari, jako pääasiassa EHta ja jonkin verran ERIä (paitsi AVO nartuille, joista lähes jokainen sai ERIn) enkä nähny jakavan Hta. Tosi nopea ja anto lyhyitä arvosteluja, mikä saattoi johtua kaatosateesta. Ei seisottanut koiria maassa, vaan saneli arvostelun koirien seisoessa pöydällä (tämäkin saattoi johtua tuosta sateesta). Käsitteli koiria nätisti. Tykkäsi aika kevytrunkoisista shelteistä. Ei tuntunut tuntevan rotumääritelmää kunnolla, tai sitten piti vaan erikoista linjaa.

"3-vuotias tricolour jonka niska ja selkälinja antavat hänelle luonnollista tasapainoisuutta ja karismaa. Erinomainen pää, ei tummimmat silmät. Varma liike. Voisi kontrolloida häntäänsä paremmin."  AVO-ERI - rodunomainen lähestyttäessä

Sunnuntaina aattelin, että sää suosis, mutta ei se 3O asteen helle oikeestaan ollu sen parempi ku sadekkaan. Shelttejä oli vaan 47, tuomarina Lena Danker. Lara seiso pöydällä ihan kivasti ja keskitty, mutta hoksas sitte jotaki kehän laidalla, ja liikkeessä lähinnä kisko kehän laidalle, otti välillä laukka-askelia eikä esiintyny ollenkaa, josta arvosteluun tuli maininta tasapainottomasta ja keskittymättömästä liikkeestä. H oli siis iha ansaittu ja arvattavissa. Olin tosi pettyny. En laatuarvosanaan, vaan koiran käytökseen. Vaikka Lara ois liikkunu ja esiintyny niinku yleensä, ei se ois luultavasti vaikuttanu tohon arvosanaan, mutta mulle on tärkeintä se, että koira käyttäytyy ja esiintyy hyvin, ei sijoitus.

Lena Danker oli hidas ja perusteellinen - kopeloi koirat huolellisesti, ja rokotti pienimmistäkin virheistä. Tarkka liikkeistä. Tarkasti monilta koirilta kynnet. Shelteissä tykkäsi soopeleista, en nähnyt yhdenkään trikin saavan punasta nauhaa. Jakoi Hsta ERiin, ja perusteli laatuarvosanat hyvin. Antoi pitkän ja kattavan arvostelun ruotsiksi, mutta puhui suomea. Vaikutti sinänsä hyväntuuliselta tuomarilta, mutta heitti kehässä välillä aika piikitteleviä kommentteja.

"Antaa ilmavan vaikutelman. Riittävä pään linjakkuus. Silmät ovat pienet ja liian syvällä. Oikea purenta. Toivon korkeammalle asettuneita korvia. Leveät olat, suora olkavarsi, löysät kyynärpäät. Hyvä selkä. Hyvin leveä risti. Riittävä häntä. Liikkuu hyvin tasapainottomasti ja keskittymättömästi. Nostaa hännän liikkeessään." AVO-H - rodunomainen lähestyttäessä

Kaikenkaikkiaan oon aika tyytyväinen viikonloppuun, näyttely oli hyvin järjestetty ja shelteillä oli hyvät, osaavat tuomarit. Muutenkin oli kyllä huippureissu! Kiitokset Iinalle ja kaikille muillekkin seurasta ja Tarille ja Ellalle kyydityksistä!

3 kommenttia:

 1. Onnea ERIstä! Liityttiin teidän lukijoiksi :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, toi kyllä harvemmin ERIä saa nii olin kiältämättä yllättyny.. Kiva, mekin liityttiin teidän lukijoiksi! (:

  VastaaPoista
 3. Hyvä larppaaaa :)
  En harrasta turhia kommentteja :):):):)

  VastaaPoista