lauantai 17. maaliskuuta 2012

Kevätfiilistelyä ja agilityäSunnuntaina mun oli tarkotus mennä kuvaamaan agilitykisoja Seinäjoelle, mutta jäin laiskana kotiin ja käväistiin Laran kanssa pitkästä aikaa naapurissa kattomassa elukoita - Emppu-vuohta, ex-ravuria Iinaa, hullua vuodenikäistä seropia Moosesta ja vanhaa hirvikoiraa Murrea, jota Lara ei edes meinannu muistaa! Lara vierasti niitä aluksi, mutta tottu nopeesti ja piristy selvästi, kun sai vähän veihtelua normilenkkeilyyn. Meidän toinen naapuri, jonka luona ollaan yleensä käyty kattelemassa hevosia, koiria ja lehmiä, on muuttanu pois, ja Lara on ihan raasuna aina menossa sinne kun kävellään ohi. Onhan siellä kissat ja hevoset vielä, pitäs kai joku päivä käydä vilkasemassa.

Tiistaina leikkasin Laran kynnet ja siistin korvat ja tassut, ja niistä tuli kieltämättä tosi siistit! Varsinkin korvat on aina ihan järkyttävässä kunnossa (kuten jo pelkästään edellisten postausten kuvista voi päätellä), eikä niitä saa millään hyvin kun rupeaa saksimaan niitä sitten näyttelyitä edeltävänä iltana, joten pitäisi muistaa pitää ne aina edes suht. siistinä.

Muuten ollaankin vaan lenkkeilty, kuvailtu ja tokoiltu jonkinverran. Liikkeestä seisomisessa hidastan vielä ite vauhtia, mutta se on menny kyllä eteenpäin. Paikallaoloja pitäs tosissaan harjotella, mutta se on vähän jääny. Seuruun kontaktit ja käännökset on ollu kuitenkin tosi hyviä ja koiralla on tosi hyvä asenne tohon hommaan. Taidan 25. pvä kallistua kuitenkin mätsäreiden puoleen...


Torstaina meillä oli hallivuoro. Esteet oli laitettu jo valmiiksi niin sopivasti, että sovellettiin niistä tollanen mukavaisa rallittelurata. Lara työskenteli mielettömällä energialla ja innolla, haki tosi hyvin ja nopeuskin on parantunu paljon. Alussa oli parit valssaukset, joissa mäkin olin kerrankin ajoissa, ja vitonen mentiin vaihdellen poispäinkäännöksenä tai sylkkärinä, joista molemmat toimi hyvin. Kontaktit oli nättejä, kasiputkella valssaus ja kepit mentiin vaihdellen oikeassa ja vasemmassa ohjauksessa, mutta useammin oikeassa, että sain yhdelletoista jännemmän ohjauksen. Siinä oli aluksi vähän ongelmia, kun koira meinas hypätä aidan takasinpäin eikä ois jatkanu millään kahdelletoista, ja kun aloin vielä ite ennakoida, se ei hypänny enää ollenkaan. Saatiin se kuitenkin parin yrittämän jälkeen menemään kivasti, 12-13 välistäveto ja kepit vaihdellen ohjausta.

Otettiin vähän sylkkäriä, irtoamista ja keppejä eri lähestymisistä ja molemmilta puolilta, ja loppuun tollanen simppeli pätkä, joka on alunperin jälleen Toivon blogista, mutta lyhensin sitä parilla aidalla. Ekoilla kerroilla koira valu aina melkeen kolmannelle aidalle ennenkun meni putkeen, mutta parilla toistolla saatiin käännökset aika teräviksi. Kepit on vasemmassa ohjauksessa vielä aika alkeelliset, mutta kyllä se siitä!

Meillä piti olla aktiivinen viikonloppu; tänään Kannuksen mätsärit ja huomenna epikset Saarijärvellä, mutta mulla olikin tänään ajotunti, eikä huomiseksi oo kyytiä... Daaamn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti