perjantai 23. maaliskuuta 2012

Lakken kisaharkat

Tilasin Peten Koiratarvikkeesta tiistaina uuden kevythäkin, joka tuli jo keskiviikkona. Mitään ylimääräisiä lisäominaisuuksia en häkiltä vaadi, kun tota tulee käytettyä aika harvoin, mutta toi on simppeli ja kätevä ja hintaansa nähden (33e, norm. 55e) tosi laadukas! L-koko 70x52x52 on Laralle just sopiva, oviaukossa sen pitää vähän kyyristyä, mutta muuten mukavan tilava.

Eilen oli tosiaan Lakken kisaharjoitus, jonne lähdettiin Mäenpään lenkkipolun kautta. Kisaavissa ei ollut keinua, joten ilmotin Laran sekä kisaaviin että mölleihin, joissa molemmissa tehtiin kaksi starttia. Ensimmäistä kertaa mulla oli mahdollisuus jättää koira autoon odotteluajaksi, ja se oli mahtavaa! Normaalisti se ehtii kyllästyä paikkaan ja tilanteeseen jo odotellessa, mutta nyt se oli kokoajan skarppina kun hain sen autosta juuri ennen rataa, eikä tarvinnut kuunnella yhtään haukkumista.

Kisaavien rata oli aika haastava, täynnä valsseja ja jänniä ohjauskuvioita, ja olihan tossa poispäinkäännökset ja leikkauksiakin. Halliin tullessaan Lara oli hämillään, kun tutussa treenipaikassa oli muitakin ihmisiä ja koiria, ja kun otin sen kutsulla kakkoselle, se lähti jolkottelemaan ihmeissään katsomoa kohti, sai ahaa-elämyksen ja kiersi putken takaa ja meni sen väärästä päästä. Loppurata menikin puhtaasti, ja vaikka tein paljon ohjausvirheitä, koira meni hienosti ja rata osottautu ihan simppeliksi. Kepit menee nätimmin oikeassa ohjauksessa, joten kasihypyn jälkeen valssasin oikealle, Lara kepitteli tosi itsenäisesti ja vauhdikkaasti ja lopussa palkkasin, lähetin koiran kymppiputkeen ja leikkasin takaa. Vauhtia ois voinu olla paremmin, mutta ensimmäinen ratahan on aina vähän hakemista. Tosta ropsahti siis hylky ajalla 57.67s ja etenemä 2,3. 

Lähtö ja jäi vähän häirittemään, joten otettiin toinenkin startti, ja lähtö meni nappiin, mutta kolmosella tein sen virheen, etten mennytkään kolmosen ja nelosen väliin koiran hypätessä kolmosta, vaan jäin sen taakse kun lähetin sen neloselle. Sen seurauksena Lara hyppäs nelosen väärältä puolelta ja meni putkeen väärästä päästä. Loppuradan ohjasin kuitenkin ite huomattavasti ensimmäistä rataa paremmin, ja keppien jälkeen koirassa oli jo tosi hyvin vauhtiakin. Tältä radalta hylky ajalla 50.06s.

Möllirata oli superhelppo juoksupätkä. Kuten arvelinkin, Lara lähti ensimmäisessä lähdössä mun kutsuista ja ohjauksesta välittämättä puomille. Kirmattuaan sen edestakaisin, se päätti että homma oli siinä ja jolkotteli katsomoon kehätoimitsijoiden luo. Ei muuta kun alusta, ja tällä kerralla menin lähdössä puomin eteen. Kun lähetin koiran putkeen, se hidasti ja meinasi tulla puomille, mutta alistui menemään putkeen katkeran hitaasti tajuttuaan, ettei päässyt ohitseni. Aitasuoralla Lara hyppäsi kutosen ja kasin normaalisti, mutta jätti seiskan välistä, joten otettiin se uudestaan. Loppurata oli oikein nopea ja kontaktit nättejä, siitäkin hylky ajalla 33.96s.

Uusittiin rata melkein samantien, ja Lara meni mukisematta putkeen, kun olin taas puomin edessä. Alkurata meni sujuvasti ja koiralla oli hyvin vauhtia ja asennetta, mutta aitasuoralla se jostain syystä kiersi taas seiskan, vaikka ohjasin sen mielestäni ihan normaalisti. Pysähdyin, enkä ehtinyt edes kutsua koiraa takaisin, kun se hyppäsi itekseen kasin, meni putkeen ja siitä salamana puomille, missä se teki moitteettomat kontaktit ja otin viimeiset aidat eteen-käskyllä. Etevä piski, vetää puoli rataa ilman ohjausta - ja millä vauhdilla! Tuloksena hylky ajalla 21,37s, eli yli 10s paremmin kuin ensimmäisellä mölliradalla. 


Päivän saldona siis neljä hylkyä, mutten voisi olla tyytyväisempi tohon koiraan. Mun mielestä noi oli ihan hyviä hylkyjä, kaikki mun omia pikkumokia ja sitten toi seiskankiertojuttu. Kepit meni kivasti ja loppua kohden saatiin tosi hyvin vauhtiakin, ja irtoamista jos ei muuta... Kisaharjotukset on tosi hyviä treenitilanteita ilman paineita, ja olin yllättyny miten vähän porukkaa tuolla oli, mutta toivottavasti noita järjestetään useamminkin :)       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti