tiistai 27. maaliskuuta 2012

ToimintatiistaiOllaan kuluneen kuukauden aikana tokoiltu tosi laiskasti. Viime viikolla sain kuitenkin aikaiseksi raahautua lihapullien ja naksuttimen kanssa ulos, ja sain Ullan nakitettua kameran taakse, mutta eihän tosta mitään tullut! Lara oli ihan reipas ja sillä oli tekemisessä hyvä fiilis, mutta se oli _hidas_ jotenkin. Seuruu oli aivan toivottoman näköistä; koira joko piti muhun ylimääräistä välimatkaa ja kulki veltosti, tai muuten vaan totaalisen killissä. Jättävät oli myös tosi rumia, kun koira ei ois millään viitsinyt käydä maahan märälle tielle... Kontaktit oli kuitenkin ajoittain tosi varmoja.

Tänään otettiin uusiksi, ja oi että seuraaminen oli nättiä! :) Kontaktit pysy, tahti oli paljon viime viikkosta parempi ja Lara oli aika tiiviisti mussa kiinni myös käännöksissä. Otettiin vaan muutamat seuruupätkät, luoksari ja kaukoja, kun tiet oli niin huonossa kunnossa, mutta oon tosi tyytyväinen. Toivotaan vaan että Kauhavalle nyt järkättäs reenejä, ollaan ehdottomasti menossa.

Ihanaa kun kevät tulee! Viime viikolla jopa hiekkatiet oli ihan sulat ja kuivat, mutta lauantaina tuli lunta ja eilen vettä, ja täällä onkin nyt tosi loskaista ja kuraista. Ollaan päästy lenkkeilemään aika vaihtelevasti metsässä ja pellolla ja pyöräilemäänkin, mutta kun eilenkin satoi vettä, Laralle riitti yksi lenkki, eikä se suostunut tulemaan ulos toista kertaa... Hemmoteltu penikka. Nyt maastossa liikkuminen kylläkin rajottuu, jahka kunnon kurakelit alkaa!

Pyörähdettiin eilen Kauhavan kennelkerhon kentällä ihan vain katsomassa missä kunnossa se on, ja vaikka tiellä ja parkkipaikalla oli vain ohut, tasainen lumikerros, itse kenttä oli vielä paksun hangen peitossa. Lakken hallille 45min ajomatkan päähän ei monesti viikossa voi lähteä, joten odotan kyllä innolla että kenttä sulaa :)


Tänään meillä oli halli varattuna. Tehtiin aluksi sinne valmiiksi rakennettua juoksupätkää, ja koska en halunnut tällä kertaa mitään monimutkasta, koottiin tollanen simppeli minirata. Parit vedot, takaaleikkausta, poispäinkäännös ja pari ylläriä. Laralla oli tosi paljon virtaa, mutta se jakso kuitenkin keskittyä ja hakikin tosi hyvin. Olin tietysti varautunut ongelmiin tossa putken ja puomin erottamisessa, mutta siinä ei juurikaan ollut ongelmia - lukuunottamatta yhtä kertaa, kun se meinasi puomin sijasta mennä putkeen, vaikka tekee yleensä juuri päinvastoin. Puomin alastulolla Lara aristeli vähän, mutta otettiin sitä jälkeenpäin erikseen ja sekin alkoi sujua aika vauhdikkaasti. Muuten koira oli aivan liekeissä, ja oon kyllä huipputyytyväinen.

Halusin panostaa keppeihin ja keinuun, että saadaan ne oikeasti varmoiksi vielä tällä vuosisadalla, eivätkä ne olisi voineet mennä paremmin. Keinuun Lara on ihan rakastunut, ja sain nostaa sitä välillä poiskin, kun se ryntäili sille ilman lupaa. Otettiin aluksi molemmista ohjauksista ilman rämähdystä, ja pikkuhiljaa hidastamista vähentäen kunnes keinu rämähti vapaasti alas, eikä koira tuumannut mitään. Pari kertaa otettiin myös hyppyjä ja putkia ennen ja jälkeen keinun, ja Lara yllätti kyllä positiivisesti :)

Kepit oli oikeassa ohjauksessa ihan mainiot, nyt alan vaan ottaa ite enemmän välimatkaa. Myös vasen ohjaus on parantunut huomattavasti, koira pujottelee enemmän eteenpäin kun sivullepäin, ja saan vähentää ohjausta pikkuhiljaa. Rakennettiin loppuun pientä pätkää keinun ja keppien ympärille, ja Lara haki myös vasemmassa ohjauksessa ensimmäisen välin oikein. Nopeasti se kehittyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti