perjantai 6. huhtikuuta 2012

Nyt piisaa agility!Väsäsin uuden simppelin ulkan, kun kyllästyin siihen ankeaan talviseen. Talviset lumikuvat ei kyllä oikeen sovi tohon, mutta teen varmaan vielä uuden, kun vaan saan uusia vähän keväisempiä kuvia... Täällä oli tiet jo hetken ihan sulat ja nurmikkokin näky, mutta nyt lunta on tullut joka päivä, ja pakkastakin on ollut ihan mukavasti... Kevättä odotellessa!

Oon saanut asioita muutenkin hoidettua kerrankin ajallaan; eilen ilmoitin Laran Kempeleen ryhmikseen ja varasin majotuksen elokuulle, ja lisenssikin on nyt hankittu! Putaan erkkarin paperitkin tuli :)

Kauhavalla järjestetään nyt parit näyttelytreenit ennen Vaasan KV:tä, ensimmäiset eilen ja toiset viikon päästä torstaina. Olin ilman muuta menossa molempiin, mutta eilen en saanut kyytiä ja ensi viikoksi sovin ratsastustunnin torstaiksi... Harmi sinänsä, olis se kiva mennä kun kerrankin jotain järjestetään, ja toi todellakin tarvis treeniä. Ravattiin sitten vähän pihassa, eikä koira erottanut touhua tokoseuraamisesta, vaan tarjos kontaktia jatkuvasti ja seiso kuin sakemanni. Ilman nlyremmiä meni vähän paremmin. Onneksi huomenna on mätsärit, ettei meitä naureta erkkarissa ulos kehästä!

Vaikka ajattelin jättää agilitytreenit tällä viikolla välistä, kun alkuviikolla oli epiksiä, mutta hallin varauskalenteri loisti tyhjyyttään, enkä voinut muuta kuin varata tunnin, ja niinpä hurauteltiin päivällä Tiistenjoelle.

Taas näitä ratoja, jotka syntyvät puoliunessa keskellä yötä, mutta olkoon. Oli se ainakin jännä ohjata! Kakkosella vippaus, siitä koira kolmoselle ja keppien puolelta vetämällä putkeen, kutosella sylkkäri ja kepit vasemmalla ohjauksella. Ysihyppy kiertäen ja 12-13 välistäveto.

Tiedä sitten oliko Lara alkuviikon jäljiltä kyllästynyt aksaamiseen vai muuten vain väsynyt, mutta sitä ei huvittanut tehdä oikein mitään. Alku lähti ihan hyvin, mutta vippaukset, sylkkärit ja kierrot aiheuttivat ongelmia, ja kun ei heti onnistunut, koira paineistui eikä suostunut hetkeen tekemään mitään, kun vielä itsekkin hermostuin. Otettiin väliin juoksupätkää, ja Laran vireystaso oli heti astetta parempi! Mentiin sitten tuo rata niin, että palkkasin koiraa muutaman esteen välein, ja lopulta mentiin se kokonaisena ilman välipalkkoja, ja se menikin tosi kivasti, mitä nyt välillä vähän hitaasti, eikä koira irronnut ollenkaan. Kepit oli kuitenkin tosi varmat jo, ja koitin muka vähän nopeuttaa kontakteja, ihan kuin ne olisivat parantuneetkin :)

Edellisten hallinkäyttäjien treenit vähän venyi, joten päästiin aloittamaan vartin myöhässä. Otettiin loppuun keinua molemmilta puolilta molempiin suuntiin vähän erilaisilla lähestymisillä, osaksi jo rämähdyksellä. Lara on aivan ihastunut siihen, ja selvää parannusta on kyllä nopeasti näkyvissä :) Seuraavana ongelmana taitaakin sitten olla kontaktien yli loikkiminen, pitää alkaa työstää sitä vähän enemmän.

Heti kun lisenssi oli hommattu, muhun iski auttamaton agilitykisakuume, ja tottakai syksyn alustava kalenteri täyttyi ennätysvauhtia... Ensimmäiset mihin aattelin tähdätä on 27.6 Seinäjoella, katotaan nyt mihin kuntoon keinu ja kepit saadaan siihen mennessä. Kun lumet sulaa, niin voidaan käydä ottamassa Kauhavan kentällä parit toistot useammankin kerran viikossa. Ensi viikolla aika on vähän kortilla niin treenit saa jäädä, hyvä koirallekkin kun pitää vähän taukoa.

Alkuillasta napattiin kamera joukkoon ja käytiin ulkona fiilistelemässä illan viimeisiä auringonsäteitä:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti