sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Viikonloppu Puttaalla

Hypättiin Laran kanssa perjantaina kahden junaan, määränpäänä Oulu. Junakäyttäytyminen on kyllä parantunut, ja nytkin Lara istuskeli kolmen tunnin matkan kiltisti - heti tylsistyneiden alkuprotestien jälkeen. Kun päästiin Ouluun, kävin Iinan kanssa kirkossa hakemassa viimeisen riparimerkinnän(!) ja Lara meni suoraan Iinalle. Messun jälkeen käytiin Laran sekä Iinan koirien Rodin ja Sepin kanssa kävelyllä ja loppuilta vietettiin Iinan kavereiden kanssa, kun koira jäi mielellään Iinalle nukkumaan. Rodi oli toipunut kennelyskästä onneksi ja aikalailla, ja koirat tulivat aika hyvin toimeen, mitä nyt Laran piti vähän vilautella hampaita jos Rodi änkesi liian lähelle!

Lauantaina olikin sitten pääerkkari, jossa meidän tuomarina toimi brittiläinen Dave Weller. En pakannut kameraa joukkoon, joten lähdettiin Martinniemen työväentalolle vasta puoli yhden maissa ja leiriydyttiin salin nurkkaan. Aikataulu oli 45min myöhässä, ja kerettiin käydä tuomareiden lounastauon aikana pöydällä ja kiertää kehä pari kertaa. Vaikka oon koittanu siistiä Laran tassuja ja korvia kuluneella viikolla useampaan otteeseen, ne eivät meinanneet millään asettua, mutta onneksi nähtiin Laran kasvattajaa Katia, joka teki viime hetken ihmeitä ja Larasta saatiinkin ihan siistin näköinen! :) Laitoin vielä turkin ojennukseen ja lampsittiin kehään 28 muun avoimen luokan nartun kanssa.

Nartut arvosteltiin kahdeksan koiran ryhmissä ja oltiin seitsemänsiä, joten päästiin kehään suhteellisen nopeasti. Lara jaksoi seistä odotteluajan hyvin, ja näytti kieltämttä tosi kivalta. Pöydällä se ei väistänyt tuomaria eikä edes nojannut muhun, vaan seisoi rauhallisesti paikallaan ja käyttäytyi muutenkin mallikkaasti! Tuomari liikutti kolmesti edestakaisin, eikä Lara ottanut kertaakaan laukalle, ja häntäkin pysyi matalalla. Loppujenlopuksi se sai H:n, mutta olen esiintymiseen kyllä enemmän kuin tyytyväinen!

Dave Weller ei ollut liian tiukka, mutta käytti koko skaalaa T:stä ERI:in ja taisipa jokusen EVA:nkin antaa. Käsitteli koiria nätisti ja tarkasti (mm. katsoi Laran hampaat kahdesti) ja oli hyväntuulinen ja mukava, muttei antanut mielestäni kovinkaan todenmukaisia arvosteluja eikä kiinnittänyt huomiota koiran käytökseen. Suosi soopeleita ja oli aika tarkka liikkeistä. Kasvattajaluokkaa ei siis saatu tällä kertaa kokoon, mutta oon tyytyväinen ja oli kiva nähdä Laran sisaruksia ja muitakin tuttuja!

"Muoto ja koko OK. Pään muodosta puuttuu otsapenger. Tummat silmät, mutta voimakkaat. Erittäin hyvin asettuneet korvat. Rakenne riittävä. Liikkeet leveät edessä, OK takana."
AVO H - rodunomainen lähestyttäessä

Tänään lähdettiin puoli yhden junalla kotiin, ja matka meni mukavasti kun oli juttuseuraakin. Lara nukkui koko matkan viereisellä penkillä eikä ollut moksiskaan vieressä olevista kissoista. Oli kyllä mukava reissu, Puttaalla on aina niin kiva käydä ja Larakin tuntuu viihtyvän siellä tosi hyvin!

Samantien kotiin päästyäni lähdin Seinäjoelle, jossa oli alueellisen valmennusryhmän aloitustapaaminen, johon mentiin ilman koiria. Maiju lähinnä vain kertoi valmennustoiminnasta, saatiin tietää treeniajankohdat ja -paikat ja tutustua omaan ryhmään. Mölliryhmässä oli ainakin tosi hyvä porukka, enkä malta odottaa ensimmäisiä treenejä, ihan mahtavaa päästä pitkästä aikaa treenaamaan ohjatusti :)

2 kommenttia:

  1. Jeee kohta sinne ja sä taas tänne!8) Ja Lara on varmaa ainut koira joka saa meidän pojat ojennukseen!

    VastaaPoista
  2. No Lara on aika pirttihirmu! :'D Ja jep, pitää sitte kuvailla paljo että saa tännekki vähä väriä n__n

    VastaaPoista