tiistai 19. kesäkuuta 2012

Aluevalmennus Ähtärissä

Päivitystauko päivitystauko... Kotiuduin riparilta perjantaina, ja pakko sanoa että olihan elämys :) Olin Mikkelissä ratsastusriparilla, joka järjestettiin Kekkolan kartanossa. En tuntenut sieltä aluksi ketään, mutta meillä oli ihan mahtava 24 hengen porukka ja tutustuin aivan ihaniin ihmisiin! Meillä oli ratsastusta puolitoista tuntia päivässä, ja lisäksi muuta toimintaa ja paljon opetusta. Oli haikeaa tulla kotiin, mutta lauantaina mulla oli juhlat ja sunnuntaina Siiri tuli meille Teuvalta.


 


Tänään olikin sitten toiset aluevalmennustreenit, jotka pidettiin Ähtärissä. Paikalla oli vain puolet ryhmästä, joten ei tehty fysiikkaharjoituksia, ja treenit kestivät vain pari tuntia. Otettiin tollasta aika simppeliä rataa, ja saatiin Laran kanssa aloittaa. Mentiin ensin koko rata läpi, mikä oli ihan järkyttävää: ohjasin heti lähdössä puomin ja putken suunnilleen samalla tavalla, joten koira sekoitti ne, mun ohjaus oli muutenkin täysin tuhoon tuomittua, koira suunnilleen käveli ja kävi aina välillä ihmettelemässä vähän erikoisia putkenpidikkeitä ja kaksi kertaa normaalia korkeampia siivekkeitä. No ainakin kontaktit oli nättejä jos ei muuta... Otin takaaleikkauksen ennen kasiaitaa ja kymppiaidan jollain... sanotaanko että erikoisella ohjauskuviolla.

Hinkattiin sitten vähän tota alotusta, ensinnäkin ihan vaan sitä että ohjaan putken ja puomin selkeästi eri tavalla. Muutin ohjausta niin, että putkelle ohjaan käsi matalana ja puomille käsi korkealla aavistuksen rintamasuuntaa kääntäen, ja tietysti muutin hiukan myös käskyjä. Kyllähän se alko niitä erottaa paljon paremmin :) Vauhtia ja motivaatiotakin tuli lisää, kun koira tajus idean!

Toisella rundilla keskityttiin sitten tohon loppupätkään. Mun takaaleikkaus ei tosiaan oikeen toiminu, kun olin ite koiran edellä, joten vaihdoin sen persäjttöön ennen kasia ja johan alko lyyti kirjottaa :) Kympillä tein niiston, mitä hinkattiin viimeksi iät ja ajat, mutta se meni nyt heti nappiin. Radasta tuli tosi nätti ja oon kyllä tosi tyytyväinen tohon penskaan!

Ilmotimpa Laran tossa ekoihin virallisiin, Ylistaroon ensi viikon keskiviikkona :) Ja eiköhän menny vahingossa mineihin.. Mutta eikös siellä oo jokin mittaus ennen lähtöjä? Mulle ei oo mitenkään korkea kynnys lähteä kisaamaan, ihan uteliaisuudesta tahdon nähdä että ollaanko jo siihen valmiita. Ja jos ei mee nappiin, niin samahan se on kun epäonnistuneet treenit, paitsi virallisesti :D Ykkösradat on sitä paitsi yleensä aika helppoja, että kisatilannehan se varsinainen haaste on.

2 kommenttia:

 1. Wautsi, toi sun kuva on upea! ja sulla ollut hieno mekko!:)

  Onnea ekoihin virallisiin!Bella ainaski mitattiin meidän ekois virallisis (samalla kun kisakirja täytettiin) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :)
   Jep, mut mun pitää varmaan soittaa sinne tosta luokanmuutoksesta..

   Poista