lauantai 2. kesäkuuta 2012

Hierontaa ja hammashoitoa

Torstaina kipaistiin eläinlääkärille rokotettavaksi. Siinä odotellessa punnitsin Laran, ja olihan sitä painoa vieläkin melkein kymmenen kilon edestä, mutta kylkiluut tuntuu jo paremmin kuin pari viikkoa sitten. Piikityksestä Lara ei piitannut yhtään, vaan oli tosi hienosti! Aija huomasi sen suuta ronkkiessaan, että toisella puolella poskihampaissa on vähän hammaskiveä, ja kysyi sitten että kai meillä pestään hampaita säännöllisesti. Hehheh. Ite oon ollut aina sitä mieltä, että koirien hampaiden peseminen on amerikkalaista inhimillistämistä, mutta pitihän sekin päivä nähdä kun mä ostan koiralle hammasharjan ja kananmakuista hammastahnaa... :) Eikä mikään nyt loppupeleissä turhaa ole, jos sillä voi parantaa koiran terveyttä. Mukaan tarttui sitten myös säkillinen Specificin Digestive Support -ruokaa sekä SSESY:n logolla varustettu kangaskassi ja pyyhe.


Eilen suunnattiinkin sitten hierojalle. Oon tosiaan epäillyt että tolla voisi olla lihasjumeja, ja tottakai sitä onkin agilitykoirana jo aikakin hieroa. Hanski on Laralle tuttu, joten se ei paljoa jännittänyt, ja rentoutui pienen alkuvarauksen jälkeen aika nopeasti. Toki välillä piti vähän säpsähdellä ja pyrkiä pystyyn kun koskettiin kipeisiin paikkoihin, ja varsinkin etulavat olivatkin aivan jumissa. Puolentoista tunnin käsittelyn jälkeen koira oli ihan löllykkä eikä istuallaankaan pysynyt! Hanski antoi mulle hyviä hieromis- ja venyttelyohjeita ja mennään muutaman viikon päästä uudestaan.

Niin oudolta kuin se aluksi tuntuikin, ollaan harjoiteltu hampaiden harjaamista nyt muutaman kerran päivässä sekä eilen että toissapäivänä, ja Lara on tottunut harjaan jo tosi hyvin. Vaikkei se itse harjauksesta pidäkkään, se on aina ihan innoissaan kun näkee että otan harjan esiin :'D Mutta pikkuhiljaa! Pitää käydä poistattamassa hammaskivet sitten viimeistään syksyllä. Eilen siistittiin myös korvat ja tassut ja leikattiin kynnet.

Huomenna enää kevätjuhla ja sitten kauan odotettu kesäloma! Ihan mieletöntä. Viimeinen kouluviikko on mennyt paloasemalla tetissä, ja on ollut kyllä ihan mahtava viikko :) Lisenssikortti tuli vihdoinkin postissa, ja poikkesin tossa seinäjoella käydessäni poliisiasemalla hakemassa ajokortin. Ennen riparia pitää vielä kävästä kentällä, ja riparin jälkeen luvassa on agilityvalmennus, ainakin yhdet Pasin reenit, hieronta ja joko epikset tai kisat, ennenkuin lähden 30. pvä kielimatkalle britteihin. 


Hyvää alkavaa kesää kaikille lukijoille! n___n Tossa vielä myöhästynyt 4v rakennekuva, jossa turkki suoraan metsälenkiltä tulleena...

5 kommenttia:

 1. Meillä on samanlaiset hammasvälineet :) Onhan se parempi vähän harjailla niitä, kun sitten vuoden välein maksaa kamalat summat hammaskiven poistattamisesta.

  Mukavaa kesää sinnekin, nähdään taas jossain ja pidä hauskaa matkalla! n__n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no totta! Kiitos ja hyvää kesää sinnekkin, toivottavasti me jossain välissä nähdään :)

   Poista
 2. Ilmeisesti en osaa kirjottaa kerralla oikein! :D Hauskaa kesälomaa vain toivottelisin! ja utelisin hieronnan hintaa?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, sitä samaa! :) Eka kerta oli 25e ja seuraavat 30e.

   Poista
 3. http://nettastage.vuodatus.net/blog/3246804/haastetut/ Teidät on haastettu

  VastaaPoista