torstai 28. kesäkuuta 2012

Hyvä hylky ja huono hylkyTänään käytiin siis ensimmäisissä virallisissa Ylistarossa! Olin Laran kanssa Kitinojan koululla hyvissä ajoin, tuntia ennen kisojen alkua, jolloin paikalla ei kuitenkaan ollut kuin pari toimitsijaa. Käytiin sitten vähän kävelemässä ja päästiin ilmoittautumaan vasta puolelta. Ostin ja täytin siinä kisakirjan ja tuomari mittas Laran.

Olin ilmottanut A agilityradalle, jossa medejä oli 11 ja C hypärille, joissa medejä oli 9. Agilityrata oli ihan mukava, 18 esteen perusrata. Lähdin vasemmalta, tein valssit kutoshypyn, 12-hypyn ja 13-putken jälkeen ja käskytin Laraa iloisella ja aika hiljaisella äänellä, ja kehuin tosi paljon radan aikana. Se olikin ihan mahtava! Vauhtia oli ihan sopivasti ja kaikki meni hyvin, mutta 12-hypyllä ohjasin koiran putkeen vähän epäselvästi, ja se meni viereiseen suoraan putkeen, joten hylky tuli. Vedettiin loppurata kuitenkin hienosti keppeineen ja kontakteineen päivineen, ja oon ihan supertyytyväinen :) 

Hypäri osottautu tosi hankalaksi. Kahden tunnin tauko oli Laralle liikaa, eikä se jaksanut keskittyä tai liikkua enää ollenkaan, ja mä ohjasin sitä ihan miten sattuu. Tein vitosputkella takaaleikkauksen, mutta koira taisi olla kutosella ennen mua tai jotain. Jokatapauksessa vauhti hyytyi ja pysähtyi, ja se meni taas siihen että aloin huutaa koiralle jotain epämääräistä, mistä se vain hermostui lisää enkä oikein tiedä mitä tein, mutta se meni putkeen väärästä päästä. Kepit mentiin kävelyvauhdilla ja renkaalla Lara ottikin yhtäkkisen spurtin, enkä kerennyt valssata aidan jälkeen (logiikka oli?) joten koira hyppäsi 14-aidan väärältä puolelta. Ihan järkyttävää, kiitos omien mahtavien ohjauskuvioiden tai niiden puutteen. Tällä radalla sekä mineiltä että medeiltä taisi tulla vain yhdet nollat.  

Päivän saldona siis kaksi hylkyä, mut oon tohon ekaan rataan tosi tyytyväinen, hypäri nyt oli yhtä tyhjän kanssa kun koirakin oli jo niin väsynyt. No, ainakin nyt tiedän ilmottaa sen tästä lähtien vaan yhdelle radalle kerrallaan. Ei kuitenkaan kaduta että osallistuin, päinvastoin :) Elokuussa on ainakin kahet kisat joihin voitaisiin päästä, 11.8 Vaasassa ja 18.8 Pietarsaaressa, sekä epikset joko Seinäjoella tai Vaasassa 19.8.

Lähen lauantaina Ullan kanssa britteihin kolmeksi viikoksi kielimatkalle, ja pojat hoitaa Laraa sen aikaa kotona kun porukatkin on reissussa. Blogikin jää siis pienelle tauolle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti