maanantai 29. lokakuuta 2012

Seinäjoki KV


Viime viikolla käytiin kentällä pari kertaa tekemässä kontakteja, mutta muuten ei paljoa tullu Laran kanssa hommattua. Pysäytyskontaktit meni kyllä jo hyvin, mutta en aio vaatia niitä kisoissa, joten en tiedä kannattaisko niitä nyt opettaakkaan kun ei oo johdonmukasta...

Torstaina alkoi onneksi tapahtua, kun Iina ja Rodi junailivat itsensä meille. Koirat tulivat hirveen hyvin juttuun! Ensilumea on hehkutettu varmaan jo ihan tarpeeksi, mutta pakko sanoa että sitä tuli yllättävän paljon ihan yhtäkkiä! Ihan mahtavaa, ja koiratkin olivat ihan mielissään. Iinalla tosiaan oli loma vasta nyt, joten se tuli perjantaina mun kanssa kouluun ja illalla mentiin tallille. Koirat pysy nätisti kotona sen aikaa :)

 


Lauantaina ohjelmassa oli Seinäjoen KV. 106 shelttiä oli jaettu niin, että pennut, junnut ja veteraanit (40) arvosteli Pirjo Aaltonen, ja toisessa kehässä nuoret, avoimet ja valiot (66) hollantilainen Pamela Runderkamp.

Narttujen arvioitu alkamisaika oli 11:15 ja koikkerit alkoivat 13:00, mutta kehät menivät päällekkäin, joten Larasta ei oo kuvia :( Avoimessa luokassa oli 29 narttua, ja Lara oli suunnilleen puolivälissä. Koiria oli niin paljon, että ne jaettiin viiden ryhmiin, ja oltiin siis kolmannessa ryhmässä.

Lara esiinty tosi nätisti. Kun tuomari kumartu sitä kohti maassa, se nojas vähän poispäin, mutta pöydällä ei tuumannut tuomarista mitään, ja jaksoi seistä maassa tosi hyvin. Liikkuessa ei kuitenkaan jaksanut oikeen keskittyä, ja taisikin tulla aika rumat käännökset... Kivasti kuitenkin kaikenkaikkiaan! Ja tällä kertaa se näytti mun silmään paljon paremmalta kuin viikko sitten; eihän turkki nyt viikossa oo miksikään muuttunu, mutta leikkelin korvat siistimmiksi, ja koira kanto ittensä jotenkin paljon paremmin. Pamela Runderkamp oli tosi mukava tuomari, höpötteli koirille ja käsitteli nätisti. Kopeloi koirat ja saneli arvostelut tosi hitaasti ja tarkasti, ja erit oli tiukassa - 29 koirasta vain yhdeksän sai ERI:n, ja loput sitten EH:ta ja H:ta. Kaikki erin saaneet saivat myös SA:n. Loppujen lopuksi Larakin sai hyvin perustellun eh:n tosi hyvällä arvostelulla:

"3,5 years tricolour. Her expression is spioilt by her ear carriage, otherwise a very nice overall picture. Well formed feminine head. Good bite. Expressive eye. Good topline. Nice body. In between coats. Moved well. Lovely temperament." AVO EH

Kun päästiin kehästä, laitoin Laran häkkiin ja menin koikkerikehälle. Rodi oli saanut ERI:n ja SA:n, voittanut valioluokan ja ollut paras uros. Jäljellä oli enää roppikehä, jossa kipailivat äiti ja poika, Rodi ollen VSP ja sen emä Seeda ROP. Kummatkin esiintyivät hienosti ja saivat CACIB:it :)

Onnistunut päivä siis kaikin puolin, ja oli kiva nähdä tuttujakin. Ja kuvata pitkästä aikaa! Mun piti poistaa toi kuvat.fi:n tunnus mistä tykkäsin kyllä tosi paljon, mutta näyttely- ja agilitykuvia löytyy nykyään sitten picasasta, ymmärtääkseni sinne tarvii kuitenkin googletilin? No kuitenkin, täällä lisää kuvia Seinäjoelta, lähinnä shelteistä, koikkereista ja parsoneista, mutta onhan tossa muitakin rotuja vähän. Kuvat c Hanna Vainionpää, jos käytätte kuvia niin ois kiva jos copyt ois näkyvillä! Sunnuntaina käytiin vielä aamulla räpsimässä pakolliset yhteiskuvat pusikossa ennen kuin Iina ja Rodi lähtivät.


  

1 kommentti: