perjantai 29. maaliskuuta 2013

Spring is here


Kevät tulee hurjaa vauhtia. On ihanaa herätä auringon valoon jo aamulla ja huomata, että se valaisee vielä illallakin. Enemmän päivä päivältä. Nyt kun tiet on sulat, tulee lenkillekin lähdettyä ihan eri mielellä kuin talvella, ja talviurheilua karttavana ihmisenä oon niin innoissani, kun pääsee taas tekemään kunnon juoksulenkkejä kuivilla teillä.

Lara on ollut jonkin aikaa tosi läheisriippuvainen. Se kiehnää jaloissa jatkuvasti, kerjää rapsutuksia ja huomiota ja yleensäkin iloiset, mutta suhteellisen hillityt aamutervehdykset ovat muuttuneet syliin hyppelyksi ja naaman nuolemiseksi. Koko yläkerta on siltä kiellettyä aluetta ja se on yleensä pysynyt tosi hyvin poissa sieltä, mutta yhtenä aamuna heräsin siihen, että koira oli mun huoneessa ja hyppäsi viereeni sänkyyn! Muutenkin se on normaalia herkempi, jos joku korottaa vähänkään ääntään. En usko että sillä nyt juoksuja on, mutta pidän sitä silmällä.

Kalenteri on täyttynyt ihan kiitettävästi, blogin kalenterissa on pelkät kisat. Kaikki ei ole varmaa, toukokuussa ainakin yhdet kisat jäävät varmasti välistä. Huhtikuussa olisi myös parit epävarmat epikset ja ajattelin mennä kuvaamaan Vaasan KV:hen, luultavasti lauantaina 13. päivä :) Kun agilityhommat siirretään pikkuhiljaa ulkokentille, voi taas ravata kuvaamassa niitäkin.


Tänään käytiin hallilla pitkästä aikaa. Meillä ei ole enää ohjattuja treenejä Lapualla, mutta koitan käydä treenaamassa itsenäisesti kerran viikossa. Halusin tehdä mukavaa ja sopivan helppoa juoksurataa, ja tollasta saatiin aikaiseksi. Ratapiirrustuksen numerointi on harvinaisen sekava, mutta alla oleva video puhuu puolestaan. Tehtiin ensin sinistä rataa. Seiska-aidan saksalainen oli tosiaankin työn takana - kuten aina, vaati paljon toistoja ja hammasten kiristystä ennen kuin saatiin se toimimaan. Ja ainakin videolla se on kaikkea muuta kuin hyvä, mutta kelvatkoon. Kaiken treenaamisen jälkeenkin se tuntuu olevan mulle aina yhtä vaikea.

Itse radat eivät kovinkaan montaa toistoa vaatineet, otettiin molemmat parissa pätkässä ja sitten pari kertaa kokonaisina. Lisäksi keinu pari kertaa hidastetusti ja superpalkalla, kun Lara meinasi ennakoida vielä vähän. Kepit olivat ihan loistavat varsinkin oikealta, vasemmassa ohjauksessa Laralta meni pari kertaa ensimmäinen keppi ohi. Yleensä sen on pitänyt vähän hidastaa kepeille hakiessa, mutta nyt se oikein singahti niille! Oon Laran tekemiseen tosi tyytyväinen, mitä nyt ite säädin vähän väliä mitä sattuu. Hyvillä mielin voidaan lähteä kisaamaan sunnuntaina! Hyvää pääsiäistä kaikille lukijoille! :)

2 kommenttia: