sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Vaihtelevalla menestyksellä

Säät ovat kirkastuneet ja ollaan vihdoinkin saatu myös niitä aurinkoisia kevätpäiviä, mutta niiden mukana on tullut ihan jäätäviä pakkasia. On varmaan sanomattakin selvää, että ollaan jouduttu vähentämään lenkkeilyä ja kaikkea muutakin toimintaa vähäksi aikaa, varsinkin kun oma rytmini on ihan sekaisin tettiviikon ja hiihtoloman jäljiltä... Eiköhän se arki ala tästä pikkuhiljaa rullaamaan.

Eilen lopetettiin kolmen viikon agilitytauko ja mentiin Lapualle Katriinan treeneihin. Keskityttiin pelkästään kontakteihin, mikä sopi meille täydellisesti viime kisojen keinukömmähdyksen jälkeen. Alotettiin keinu ihan alkeista, eli laitettiin se matalaksi ja Lara sai vaan rämäytellä sitä. Tämän jälkeen tehtiin sitä sekä rämäytyksellä että ilman, ja kun koira pysähtyi vasta kontaktilla, alettiin pikkuhiljaa korottamaan keinua. Saatiin lopuksi pari hyvää toistoa ihan normaalillakin korkeudella :) 

Loppuaika treenattiin vaan pysäytyskontakteja puomilla, Lara muisti idean aika nopeasti ja teki tosi hyvin. Tuntuu että edistyttiin aika paljon noinkin lyhyessä ajassa. En tiedä onko pysähtymiskäsky tarpeellinen, mutta ainakin vielä käytettiin sitä. Myös aata tehtiin muutaman toiston verran, mutta kontaktilla pysähtyminen tuntui Laralle niin ylivoimaiselta, että jätettiin asia hautumaan. 

Tänään herättiin aikaisin ja lähdettiin Seinäjoelle Lagun kisoihin. Mittari näytti -18°C, kisat järjestettiin lämmittämättömässä maneesissa jossa oli vielä kylmempi kuin ulkona ja mulla oli idioottimaisen vähän vaatetta joukossa. Jo lämmittelylenkit olivat ongelmallisia, kun Lara alkoi nostella tassujaan viiden minuutin kävelyn jälkeen. Äiti jäi onneksi parkkipaikalle odottamaan, niin päästiin luokkien välissä lämmittelemään autoon. 


Kisattiin kahdella agilityradalla, jotka molemmat tuomaroi Anne Viitanen. A-radalla otin Laran kanssa yhteislähdön ja vaihdoin vitosputken jälkeen oikealle puolelle keppien takia. Läpäistiin kepit ihan jouhevasti ilman pysähtymisiä, mutta kasiaidalla taisin ite jäädä vähän jälkeen, ja koira ampaisi siitä suoraan 17-aidalle. Hyllystä huolimatta jatkettiin rata ihan normaalisti loppuun. Keinu meni nätisti, mutta 12-aidalta koira säntäsi suoraan putkeen kun myöhästyin valssissa. Loppusuora mentiin vaan juosten ilman käskyjä. Tykkäsin radasta tosi paljon, olisi se voinut huonomminkin mennä.


B-radalla Lara pysähtyi ihmettelemään heti keppien alussa. Käveltiin ne hitaasti läpi, ja koira himmaili keppien lopussa vielä toisenkin kerran. Keinulla Lara pysähtyi heti puolenvälin jälkeen ja olin ihan varma, että se hyppäisi sivusta alas, mutta ei se onneksi hypännytkään. Päästiin etenemään rata melkein loppuun asti, kunnes pituudella Lara vain juoksi sen ohi. Pässi. Se tuli kiltisti mun luo ja käskin sen pituudelle uudestaan, ja tällä kertaa se hyppäsi sen vinosti, tavallaan puoliksi. Luulin että saatiin kymppi tai 15, mutta tuloksissa näkyi taas hylly.

Päivä meni ihan mukavasti, mutta pakkasta oli kieltämättä vähän liikaa. Koirakoita oli onneksi tosi vähän, joten odotteluaikaa ei ollut paljoa. Radat olivat kuitenkin kivoja, ja oli taas mukavaa nähdä tuttuja! Kun sain ratojen jälkeen käydä ostamassa kanttiinista kaakaon ja suklaata, päivä oli pelastettu ja lähdettiin hyvillä mielin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti