sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kehätreeniä Maalahdessa

Tänään päästiin pitkästä aikaa mätsäröimään, ja Turun kannalta Maalahden mätsäri osui täydelliselle ajankohdalle! Ellikin lähti joukkoon, mutta jätti koirat kotiin. Oli ihan mukavaa saada vaihteeksi juttuseuraa kehän laidalle ja eväät! :')

Kävin ilmoittamassa Laran, jonka jälkeen suunnattiin hyytävään pakkaseen pienelle kävelypätkälle ja otettiin tien reunassa vähän liikkeitä viereisellä kentällä pörräävä traktori häiriönä. Koiralla oli kamalasti virtaa, ja kun päästin sen irti, se näytti lähinnä pomppivalta vieteriltä ja haukkui riemuissaan kaikille ohikulkijoille. Ensimmäiset seuruut se edisti ja ennakoi hieman käännöksissä vasemmalle, mutta kun koira hieman rauhoittui niin saatiin pari ihan kivaakin pätkää, ainakin kontaktit on parantunu hurjasti! Luoksari oli skarppi ja perusasento heti suora, mutta liikkeestä maahanmenossa Lara jäi hieman vinoon. Korjaus, palkka ja takaisin halliin, joka oli jo täyttynyt koirista. En ehtinyt laittaa Laran turkkia, kun kaikki pienet koirat jo kutsuttiin kehään. Lara seiso tosi keskittyneesti ja liikku kivasti, sen verran mitä nyt liikkumaan mahtu. Odotusajan Lara oli nätisti, oli rapsuteltavana ja kävi useampaan otteeseen irvistelemässä toiselle sheltille, jonka jälkeen rauhoittui viltille. Se on muuten ihan tajuttoman ruma nyt, kun vähäisetkin karvat on lähteny...

Pieniä oli parikymmentä, ja oltiin häntäpäässä, joten meillä oli kaksi paria. Koira esiinty taas tosi kivasti, liikku pitkällä askeleella ja maltto seistä ja pitää kontaktia tosi hyvin. Pöydällä se ei varsinaisesti väistäny tuomaria, mutta katto mua kärsivästi ja kun tuomari aiko kattoa hampaat, koira kääns päänsä pois ja korvat luimuun. Anto kuitenkin kopeloida ihan kiltisti ja näytti hampaatkin. Liikkeessä oli taas täysautomaatti, liikku pitkällä kepeällä askeleella häntä pystyssä, piti kokoajan kiinteän, täydellisen kontaktin - mikä on kehässä hemmetin rasittavaa - ja pysähty tuomarin eteen täydellisen tasasesti ennenkuin ehdin käskeäkkään pysähtymään. Ja tolla käytöksellä tuli punanen nauha.

Ennen punasten kehää käytiin Ellin kanssa kattomassa vähän pentukehiä, ja Laran hermostunut toimeeton haukkuminen alko, mitä oltiinkin jo ehditty odotella! Punasten kehässä Lara liikku peruskivasti, muttei onneksi tarjonnut enää kontaktia niin ylitsepursuavan innokkaasti, ja tais rikkoa kerran laukalle. Parin juoksukierroksen jälkeen tuomari tuli tervehtimään kaikkia koiria, ja Lara väisti vähän, joten tuomari pyys multa lihapullan ja syötti sen koiralle, ja johan alko Laraa tuomari kiinnostaa! Sitten vaan seisotettiin koiria ja odoteltiin, kun tuomari kätteli koirakoita kehästä yksitellen, ja meidät viimeisten joukossa.

Kyytiä odotellessa otin Laran kanssa pikaiset jättävät, luoksarin ja pari seuruupätkää käännöksineen, ja koira oli oikein pätevä :) Maahanmenossa ei poikittanut, mutta seuruun käännöksissä kontakti ei meinannut enää pysyä kun koirat juoksivat viereisessä kehässä. Seurattiin vielä BIS-kehä loppuun, ja siellä oli juurikin samoja hienoja koiria, joita oltiin ihasteltu aikaisemminki, ja voiton vei valloittavan näköinen staffi. Oon aika tyytyväinen Laran käytökseen, liikku ja maltto seistä tosi hyvin, vaikka ny vähä tuomaria vierastikin. Tosi hyvää reeniä Turkua varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti