sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lagun epikset

Tänään oli lagun epikset, joten pakkauduttiin Laran kanssa aamulla autoon suuntana seinäjoki. En oo koskaan käyny tuolla, ja aattelin että edessä ois valtava, kaikuva halli ja edessä paljon koiria ja odottelua, eli olin positiivisesti yllättyny, kun halli olikin pieni ja viihtyisä, eikä koiria sitten ollutkaan niin hirveän paljoa :) Ilmoitin Laran mölleihin kahteen starttiin.

Ja kuten näkyy, rata oli superhelppo! Ei valssauksia, takaleikkauksia tai kikkailua, vaan juoksua ja esteiden huutelua. Jo ykköshypyltä Lara kuitenkin karkas suoraan A:lle, kun en tajunnut ohjata sitä putkeen tarpeeksi selvästi, ja A-hullu koira valitsi tietysti mieluisamman esteen... Loppurata meni kivasti. Lara irtos tosi hyvin ja oli ihan nopea. Tekonurmi oli lyhyempi ja parempi kuin agilassa, eikä häirinnyt koiraa ollenkaan. Kontaktit on ollu meillä vähän ongelmana, mutta nyt koira ei mennyt kertaakaan läpi, vaan hidasti kontakteille ja odotti nätisti lupaa - siitäkin huolimatta, että meni A:n kolmesti ;)

Möllimedejä oli 8, ja koirakon suorituksen ajaksi muut odottivat ulkona. Meidän ei kuitenkaan tarvinnut odotella kauaa, kun päästiin uusimaan rata, ja taas koira puhkui intoa ja oli aivan onnessaan, kun sai lähtöluvan :) Halusin jostain syystä koittaa takaleikkausta A:lla, joten lähdin hieman taaempaa, lähetin koiran putkeen ja jäin sen taakse ja väärälle puolelle, josta koira A:lle ja leikkasin itse takaa. Kaiken järjen mukaan yksinkertasempi ohjaus ois ollu kannattavampi, mutta koira haki A:lle tosi hyvin vaikka sen takana olinkin, ei valittamista. Kymppihypyllä ohjaaminen hieman herpaantui ja Lara juoksi 11 ohi pussille, mutta kääntyi kuitenkin pussin suulla kutsustani ja jatkettiin 11-aidasta. Loppurata kivasti, ja kontaktit oli tässäkin hienot. 

Myöhemmin oli palkintojenjaot, ja tultiin kolmansiksi! :) Eli 10vp ajalla 49.47. Toinen vitonen taisi tulla, kun Lara tuli A:n toiseenkin suuntaan tullessaan luokseni, tai sitten virhepisteet laskettiin yhteen molemmista starteista? Oon kuitenkin huipputyytyväinen tohon koiraan, meni tosi kivasti ja kuuliaisesti ja noi vitosetkin johtu omasta ohjauksesta. Se käyttäyty muutenkin tosi hyvin, ja haukkukin vaan sillon kun tutustuin rataan.

Möllimaxeja oli paljon, joten meidän piti odottaa aika kauan ennen palkintojenjakoa. Siinähän se meni kauniissa säässä kävellessä ja otettiin vähän liikkeitä. Seuruu oli uusilla lihapullilla huippuhienoa, Laran kontakti pysy käännöksissäkin kivasti. Liikkeestä seisomisessa Lara hiipii yleensä pari hidasta askelta ennenkuin pysähtyy, enkä oo laiskuuksissani jaksanu ottaa sitä pitkään aikaan, mutta nyt koira pysähty heti käskystä. Toki hidastan vielä ite hiukan tahtia koiraa käskiessä, mutta hiljaa hyvä tulee!

Paikallaolo pysyi hyvin 2min häiriöstä huolimatta, ja monet koirat kävelivät sen ohikin, mutta se ei noussut! Palkka, tauko ja vähän lyhyempi pätkä, missä Lara häiriintyi kuitenkin takanaan olevasta, intensiivisesti tuijottavasta colliesta, ja meinasi nousta istumaan. Käskin maahan, annoin olla hetken ja palkkasin. Otettiin sitten väliin luoksari ja parit liikkeestä maahanmenot, jotka meni tuttuun tapaan tosi hyvin, ja loppuun vielä pieni pätkä paikallaoloa vähän pidemmällä välimatkalla, ja koira pysyi :) 5.2 ois kokkolassa möllitoko, mutta oon sillon helsingissä, ja lagun epikset 4.3 jää kans pois kalenterista kun oon reissussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti