maanantai 13. helmikuuta 2012

Metsään menneet möllit

Seinäjoella oli eilen Lagun epikset, ja pakkohan mun oli niihin päästä, vaikka olinkin vielä puolikuntonen - mikä ei ehkä ollutkaan niin hyvä idea. 

Möllirata oli perushelppo, 15 esteen juoksurata. Kasiputkella takaaleikkaus, kymppihypyllä valssi ja muuten vaan juoksemista ja esteiden huutelua. Just sellanen rata, josta pitäs napata nolla helposti. Laran kiinnostus koko hommaan oli kuitenkin nollassa, ja kun lähetin sen kasiputkeen, mun ääni petti ja vaikka koiran olis pitäny ilman ääntäkin tajuta mennä, se oikeen hidastu miettimään, ja pinkas puomille aivan innoissaan. Puomin alastulolla meinasin napata sen kiinni, mutta vintiö luikki ohitseni ja oli menossa pussille, kun ärähdin sille PUTKEEEEN ja jatkettiin loppurata virheettömästi, mitä nyt lamaannuttavan hitaasti ja tahmeasti, mutta kuitenkin.

Uusintarata lähti ihan verkkaisesti, mutta kymppihypyltä Lara juoksi sen kummempia miettimättä putkeen, vaikka kiljuin A:ta niillä viimeisillä äänenrippeillä mitä kurkusta lähti. Putkesta tullessaan se meni suoraan A:lle, ja pysähtyi sen huipulle katselemaan vieressä olevaa ratatoimitsijaa. Siinä tilanteessa ei voinu muutakun nauraa, ihme tapaus! 12-hypyn jälkeen se kävi vielä nurkassa tervehtimässä toista ratatoimitsijaa ennenkuin saatiin sekin rata päätökseen.

Kyytiä odotellessa kerettiin ottaa vähän tokoa pihalla, ja Lara teki tosi hyvin! Seuruussa se meinasi aluksi vähän ennakoida, mutta kun hieman rauhottu niin käännökset oli tosi huolelliset, kontakti pysy kivasti ja istumaanmenot pysähdyksissä oli oikein skarppeja :) On se etevä! Liikkeestä seisomisessa valu vähän, mutta maahanmenot oli nopeet ja suorat. Otettiin loppuun vielä paikallaoloa lyhyellä välimatkalla ja koirahäiriöllä, ja hyvin pysy.

Tulokset onkin näköjään netissä Lagun sivuilla, ja oltiin kuudensia seitsemästä koirakosta ja tällä hetkellä koko Talavikupin Medimölleistä neljänsiä yhdeksästä, ei huono! Harmi ettei päästä viimiseen osakilpailuun, kun tuun just reissusta tuollon 4.3 :(

Tänään meillä kävi vuodenikäinen serra de airesinpaimenkoira Smartti, joka tulee meille luultavasti ensi viikonlopuksi hoitoon. Sulonen otus! :) Kun koirat olivat ulkona, Smartti juoksenteli ympäri pihaa ja olisi halunnut leikkiä Laran kanssa, mutta Lara huusi koko ulkonaoloajan täyttä kurkkua ja koitti kavuta milloin kenenkin syliin turvaan. Pikkuhiljaa se uskaltautu käydä vähän lähempänä toista koiraa, mutta koko ajan varautuneena. Sisällä nuo olivat tosi nätisti ja tekivät jo tuttavuuttakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti