keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Pentuja!

Aika harhaanjohtava otsikko kieltämättä :')

Olin nimittäin viikonlopun Teuvalla kaverillani, ja siellä oli _kymmenen_ koiranpentua! Reilun kuukauden ikäisiä seropeja, emässä saksanpaimenkoiraa ja alaskanmalamuuttia ja isässä ainakin lapinkoiraa ja saksanpaimenkoiraa. Ja pikkuiset olivat niin suloisia! Lauantaina tehtiin kunnon urakka ja pestiin koko pesue, ja yllättävn hyvin osasivat olla. Muutenkin hirmuisen herttaisia, viihtyivät hyvin sylissä ja pitivät huomiosta, kameraakin vain ihmettelivät eivätkä olleet salamasta moksiskaan :) Suurinosa mustia ruskein/vaalein merkein, ja muutama riistanvärinen joukossa.

Muuten koirajuttujen saralla on ollu aika hiljasta: meillä ei oo reenejä eikä helmikuuhun mahdu koiratapahtumia, ja ulkonakin on liian kylmä kunnon lenkkeilyyn, joten se on jäänyt muutamaan vartin pyrähdykseen päivittäin... Oikeen hävettää, mutta minkäs teet, kun ulkona on yli 20 astetta pakkasta ja koira alkaa nostella tassuja jo sadan metrin kävelyn jälkeen.

Mutta näyttelyjuttujen suunnitteluun on ainakin ollu aikaa! Lähes päivittäisen kyttäämisen jälkeen melkein kaikki meidän suunnitelmissa olevien näyttelyiden tuomaritiedot on vihdoin julkastu. Mänttä-Vilppulan kansallisiin ei mennä, koska Marjatta Pylvänäinen-Suorsa on jo arvostellu Laran. Haukiputaan erkkarissa sheltit arvostelee Brittiläinen Dave Weller, Tampereen KV:ssa Irlantilainen John Walsh Jr., Kempeleen ryhmiksessä Serbialainen Zoran Brankovic ja Seinäjoella lokakuussa Pamela Runderkamp Alankomaista. Kesäkuussa ja heinäkuussa mulla ei oo koiranäyttelyille aikaa, mutta 5.8 ois Kuopiossa erkkari, mutta mennään luultavasti sinne KV:hen, koska sheltit tuomaroi siellä Rainer Vuorinen. Turun reissu oli niin huippu, että haluan mennä sinne kyllä uudestaankin vielä tän vuoden puolella, joko ryhmiskeen 22.9 tai KV:hen 21.10, jossa olis tuomarina Margaret Martin Irlannista. Ja sitten on tietysti Jyväskylä marraskuussa. Oon ihan pakkomielteinen näiden kanssa!

No mutta kuitenkin, jotain kiinnostavaa tähänkin postaukseen, eli vähän räpsyjä mukuloista ja niiden emästä Dieselistä :)
 


2 kommenttia: