tiistai 21. helmikuuta 2012

Rentoa treeniä

Torstaina meillä oli halli varattuna, ja sain äidin joukkoon kuvaamaan (lisään videon petsieen ja linkin tänne myöhemmin). Otettiin aluksi pientä juoksurataa ja sitten tollasta mukavaa radanpätkää. Tarkotuksena oli alunperin valssata 4-5, mutta tilaa oli niin vähän että tehtiin ne välistävedolla. Aattelin sitte valssata edes ennen putkea, mutta en koskaan ehtiny! Kutosputki oli paljon kauempana ja "ylempänä" kun kuvassa.

Lara teki kaiken tosi kuuliaisesti ja irtos hyvin, mutta oli jotenkin tosi paljon normaalia hitaampi. Otettiin rataa aluksi pätkissä, eikä siinä ollu mitään ongelmia, varsinkin vedot ja putkeen irtoaminen meni tosi kivasti, ja parin selvennyskerran jälkeen myös poispäinkäännös seiskalla. Tarkotus oli ottaa 11 aluksi aalle, mutta Lara meni putkeen. Uudestaan, ja taas putkeen. Käänsin sitten putken kokonaan pois tosta ja otettiin aalle lähestyminen ysiltä, mutta Lara hidasti just aalle mennessään miettimään, mutta kiipes kuitenkin, eikä vauhtia ollu joten joutu kääntymään puolessavälissä takas, ja parilla seuraavalla kerralla kielsi kokonaan. Koitettiin toisesta päästä ja meni heti, ja juostiinkin sitä sitten monta kertaa molemmista päistä, ja vaikka koira kuumu, kontaktit oli tosi nättejä. Kun mentiin lopuksi toi rata ihan kokonaisena, Lara alko vilkuilla äitiä radan reunalla eikä keskittyny ollenkaan, ja otettiin muutamat yritykset, kunnes käskin laittaa kameran pois ja päästiin rata nollalla läpi. Kamerasta paineistumisesta huolimatta saatiin viiminen rata videolle, ja otin siinä viimeiseksi esteeksi putken vastapainoksi aan hinkkaamiselle.

Loppuun otettiin pikaiset kepit ja muutama toisto keinulla. Keinu menee vieläkin ilman rämähdystä, mutta pikkuhiljaa paremmin! Kepit on jo aika hyvät vasemmalta ohjatessa, mutta oikealta ohjatessa paljon heikommat.


Tänään halusin vastapainoksi harjoitella nimenomaan tekniikkaa ja hioa yksittäisiä esteitä. En kuitenkaan saanut ketään mukaan raahaamaan esteitä, kuvaamaan ja pitämään keinua, mikä tietysti sotki mun suunnitelmia.

En tykkää olla tuolla yksin, mikä on sinänsä outoa, koska en yleensä saa koirajuttuihin seuraa ja oonkin tottunu olemaan Laran kanssa kahdestaan kaikkialla; reissussa, treeneissä, kisoissa, näyttelyissä, lenkillä... Tuolla meillä on kuitenkin ollu aina joku muukin seurana, ja Lara oli tosi närkästynyt kun joutu olemaan mun kanssa kahdestaan. Kun rakentelin rataa, se vaan norkoili ovella ja tuli lopulta nurmelle vain kustakseen siihen protestiksi, vaikka oltiin juuri tultu lenkiltä ja se oli tehny kaikki tarpeensa ulos. Kerkesin ärähtää sille ennen kuin vahinko pääsi tapahtumaan, jonka jälkeen käytiin pihalla ja loppujenlopuksi sidoin sen oven viereen odottelemaan, missä se haukkui hetken, jonka jälkeen raapi hieman ovea ja istahti sitten murjottamaan. Kun se kuitenkin pääsi radalle tekemään, sen asenne muuttu heti, eikä se oo ollu pitkään aikaan niin energinen! Ite agility meneekin parhaiten kun ollaan kahdestaan, mutta odottelu on sen mielestä niin tyyyyyyyylsäääääää...

Nappasin netistä maxien sm-karsinta 2010 hypärin, mutta jouduin muuttamaan sitä tosi paljon, koska en pystynyt yksin siirtelemään aata ja puomia, eikä hallin pituuskaan riittänyt, ja radasta katos nimenomaan se alkuperäisen radan vaikeus ja koko idea, mutta se oli tosi kiva ja simppeli. En yleensä tee juoksuratoja, joten toi oli mukavaa vaihtelua ja koiraan tuli tolkuttomasti lisää vauhtia edellisiin treeneihin verrattuna! Kepit meni ihan kivasti, vaikka oikeassa ohjauksessa on paaaljon hiomista, eikä muussa radassa ollut mitään vaikeaa kohtaa. Mentiin oikeastaan parit nollat ja se oli siinä.

Lara oli jotenkin kauheesti kiinni mun kädessä, joten otettiin irtoamista tolla aitasuoralla ja namialustalla ja kivastihan se meni. Laitoin neljä aitaa neliöksi, ja otettiin niillä välistävetoja, ja lopuksi vielä aan kontakteja ja aitasuoralla poispäinkäännöstä ja sylkkäriä. Koira oli tosi pätevä ja nopea, eikä meillä mennytkään kun 45min kun pakattiin kamat ja lähdettiin kävelemään - Lara oli jo ihan poikki ja mun pää ideoista tyhjä, ja muutenkin hyvä lopettaa hyvään suoritukseen :)

Sunnuntaina meidän oli tarkotus mennä Maalahteen epiksiin, mutta aamulla oli niin järkyttävä tuuli ja lumipyry että ois ollu silkkaa hulluutta lähteä ajamaan niinkin kauas sillä säällä. Vähän harmittaa että jäi menemättä, varsinkin kun viime kerta oli niin fiasko. Laran osalta helmikuu meneekin hiljaiselona, kun kalenteri on tyhjää täynnä ja oon hiihtoloman Teneriffalla, mutta eiköhän me kestetä kun kevät on sitäkin kiireisempi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti