torstai 11. lokakuuta 2012

Tavoitteellisempaa treenaamista

Taas on kirjottelu vähän jääny! Mutta kun ei me olla tehty mitään. Tiistain epikset Kokkolassa oli peruttu, eikä mulla ollut sunnuntaina kyytiä Vöyrille, kun oli niin ruma sääkin. Äidin pyynnöstä en myöskään ilmottanut meitä Kokkolan kisoihin, kun syysloma on niin täynnä, mutta lauantaina kisataankin sitten Kauhajoella kahella radalla. Viime valmennuksessa saatiin kotiläksyksi tehdä treenisuunnitelma lokakuulle, ja meidän tavotteet näyttää tältä:

       Tavoitteet
- Kepit
       - Käiohjauksen häivyttäminen, itsenäisemmät kepit
       - Pikkuhiljaa myös erilaisia lähestymiskulmia
- Ohjaustekniikat
       - Valssin ajoitus
       - Leijeröinti
       - Takaaleikkaus varmemmaksi
       - Käännökset nopeammiksi ja selkeämmiksi
- Kontaktit
        - Selkeät pysäytyskontaktit

       Treenit
- Kenttätreenit 1-2krt/vko
       - Lyhyet treeniajat, hyvä palkka
       - Perussarjaa joka treenin alussa
- Keppitreeniä n. 5krt/vko
       - Muutama hyvä toisto kerrallaan molemmille puolille, hyvä palkka
- Treenit kirjataan ylös ja kuvataan

Kenttätreenit ollaan tehty vaan kerran viikossa, kun viime viikolla oli niin huonoja kelejä ja tällä viikolla kyydit on kortilla, kun äiti on opiskelemassa. Takapihan keppejä ollaan tehty kuitenkin ahkerasti päivittäin, vähän kerrallaan ja kunnon palkkauksella. Edistystä on kyllä huomattavissa, vaikka joku keppi saattaa helposti jäädä välistä jos meen liian kauas, eikä olla oikeen harjoteltu kepeille hakeutumista vielä. Ratatreeneissä ei oo nyt voitu tehdä keppejä, kun alkeisryhmäläiset on jättäneet niihin ohjurit, enkä oo jaksanut ruveta säätämään niitä poiskaan, mutta ehkä parempi ettei tuu kyllästymiseen asti tehtyä.

Noi kontaktit sitten... Aattelin että opetan pysäytyskontaktit ota-käskyllä, joka ollaan nyt viikonlopun ja kuluneen viikon aikana opeteltu jotenkin, mutta en oo varma tosta. Tähän asti ollaan menty kontaktit epämääräisellä kädellä viemisellä, eikä Laralla oo tapana varastaa niitä, mutta tottakai pysäytykset ois hyvä opettaa. Tänään tehtiin niitä ja ne meni yksittäisinä hyvin, mutta radalla en viitsinyt käyttää namialustaa kun se sotki koiran keskittymitä liikaa, ja aattelin että voisin testata stop-käskyä, millä ollaan tehty joskus kauankauan sitten, mutta sekin jotenkin hajos käsiin. Oon vähän hukassa tän asian kanssa nyt, mutta onneksi ens viikolla on taas paremmin kuskeja niin päästään hiomaan kontakteja paremmin.

Ohjaustekniikat sitten. Niistä, mitä ollaan tehty, kaikki on ihan hyvin hanskassa, mutta paljon on parannettavaa. Vasen takaaleikkaus on joskus vähän epävarma, valssin ajotukset vois olla mulla paremmat ja leijeröintiä ollaan tehty liian vähän. Tehään nyt aika lyhyitä radanpätkiä, joihin ujutan paljon erilaisia ohjaustekniikoita. Aattelin myös että voisin kohta alkaa varaamaan taas lakken halliakin, jossa ei kylläkään voida tehdä puomia tai aata kokonaisuudessaan pintojen takia, mutta kontakteja tietysti. 

Hommattiin autoon tollaset penkinsuojukset, jotka tuli todellakin tarpeeseen koira- ja tallireissuja varten! En oo varma mitä materiaalia noi selkämykset on, mutta istuinosat jonkinlaista muovia. Keskipenkeille on yksittäiset ja takapenkille yhtenäinen. Ihan järkyttävältä ne haisee, mutta kai sekin käytössä lähtee :DViime torstaina käytiin kentällä. Tehtiin alkuun neljä toistoa perussarjaa ja sitten tollasta 15 esteen pätkää. Kakkosaidalla vippaus, vitos- ja ysiaidalla valssit, 11-aidalla takaaleikkaus, 12-13-aidat välistävedolla ja 14-aidalla takaaleikkaus. Noiden 12 ja 13 -aitojen välimatka oli liian pieni, mutta välistävedot meni siihen nähden hyvin. Takaaleikkaukset ja vippaukset oli ihan loistavia! Keinulla Lara jakso odottaa hyvin, mutta noi kädellä viemiset aalla on kyllä niin kaameita että asialle on pakko tehä jotain! Aa ja putki meinas välillä mennä vähän sekasin, mutta kyllä se sinne parin toiston jälkeen kiipes aika vikkelästi kun käskytti kunnolla. Etevä pieni koira! Tosi pikaset mutta sitäkin onnistuneemmat treenit kyllä. Lisään ratapiirrustukset ehkä myöhemmin jos jaksan tehdä.Tänpäivänen treeni kuulu taas siihen kategoriaan, että koira osaa mutta ohjaaja ei. Tehtiin alkuun viisi toistoa perussarjaa, sitten yksittäisiä kontakteja puomilla ja sitten väsättiin 11 esteen pätkä, jossa kolmosaidalla leijeröinti ja takaaleikkaus ennen aata. Seiska-aidalle suunnittelin niiston, mutta jotenkin se ei toiminu, joten tehtiin noin. Leijeröintiin oon positiivisesti tosi yllättyny, tehtiin sitä ensin pari kertaa namialustalla (jota koira ei kylläkään huomannu ollenkaan), ja kun Lara muisti idean niin se meni ihan nappiin. Kisatilanteessa oisin tehnyt ennen aata persjätön, mutta halusin nyt harjotella tota takaaleikkausta, ja sainkin hidastaa tosi paljon että koira kerkes mun edelle. Kutosaidan jälkeen kaari veny aika pahasti, kun keinu houkutteli, mutta ei tainnu ryöstää sinne asti kertaakaan.

Noi kontaktit... En tosiaan halunnut namialustaa radalle, kun tosta mentiin kumminkin ohi jo radan alussa ja Laralla menee muutenkin keskittyminen aina sen kanssa. En sitten tiedä mikä idea oli tehä tota ota-käskyä ilman namialustaa... Viimiselle aidalle irtoaminen oli tossa viimesessä pätkässä kans vähän hukassa, mutta ohjausohjausohjaus... Tuntu että treeni jäi muutenkin kesken, kun kuskilla oli muka koko ajan niin kiire, ja saatiin kyllä ihan ok suoritus loppuun, mutta monet kohdat jäi kaivelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti