sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Sekuntipeliä

Eilinen päivä kului Maalahdessa. Viimeisimmistä kisoista on yli kuukausi, ja oli ihan jännää päästä taas kisaamaan! Ilmoitin meidät kaikille kolmelle radalle, ja kisattiin ensin hypäri. Sen tuomaroi Anne Savioja, koirakoita oli 11 ja ihanneaika 43s. Kuten aina ekalla radalla, meno oli vähän haahuilemista molempien osalta. Valssasin kepeille, ja ne menivät ihan kivasti, mutta Laraa sai innostaa kyllä paljon. Virhe tulikin 13-aidalla, kun koira hyppäsi sen takaisinpäin. En tajua miksen tehnyt niistoa, kuten alunperin suunnittelin... Viisastuneina otettiin se niisto sitten 18-aidalle, ja muutenhan toi oli aika suoraa rallattelua. Oon rataan tosi tyytyväinen, vaikka hylky otettiinkin! Äiti oli tosiaan kuskina ja teki koko kisojen ajan opiskeluhommia autossa, joten Larankaan ei tarvinnut odotella häkissä. 

A-radassa oli jo haastetta. Heti alussa kompastuin 3-aidan siivekkeeseen ja jäin vähän jälkeen, mutta Lara meni epävarmuudesta huolimatta putkeen. Aalta kepeille vieminen tuotti paljon päänvaivaa, ja olinkin ihan varma ettei se onnistuisi. Valssasin aan jälkeen ja kepeillä, ja oli ihan voittajafiilis kun se onnistui! Kepit mentiin oikealta ja koiraa piti herätellä pari kertaa. Valssasin ennen keinua, ja ennen puomia tein toisen myöhästyneen valssin. Monessa kohdassa ajattelin että nyt tuli vitonen, ja joltain aidalta se sitten tulikin. En tiedä oliko pudotus vai kielto, kun keskityin niin paljon ohjaukseen. Mahtavaa että saatiin rata noinkin hyvin läpi, Lara teki hyvin ja paikkasi paljon mun ohjausvirheitä. Saatiin siis 5vp ajalla 43,43s (42s) eli tulokseksi 6,43 jolla oltiin neljänsiä. 

B-rata oli hyvä lopetus pitkälle päivälle. Kuten A-radankin, sen tuomaroi A-P Soini ja koirakoita oli 10. Rata oli tosi helppoja mukava. En viitsinyt yrittää takaaleikkausta tai valssia keppien jälkeen, joten valssasin ennen keppejä ja ohjasin ne vasemmalta, huonommalta puolelta. Lara hyytyi heti keppien alussa ja jouduin innostamaan sitä koko ajan, kun se käveli ne hiiitaasti läpi. Loppuradan olin niin fiiliksissä, että juostessani unohdin koiran pari kertaa taakseni. Mutta olihan meillä hurjasti vauhtia! Olin varma että saatiin kepeiltä ainakin vitonen, mutta tehtiinkin nolla ajalla 44,91s (43s) eli tulokseksi tuli 1,91. Luva jäi siis vain parista keppisähläilysekunnista kiinni, mutta voitettiin! Hassua, ettei näin helpolla radalla tullut nollia. 
Vuoden ensimmäisten kisojen saldona siis hylky, vitonen ja yliaikanolla. Reissussa meni matkoineen yli seitsemän tuntia, mutta mukavaa oli ja oon hirmutyytyväinen :) Jospa ne kepit menis vielä joskus ihan normaalilla vauhdilla! Tänään jätettiin laiskuuttamme Lagun epikset väliin, joten sunnataan seuraavaksi Lapualle kisaamaan viikon päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti