sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Jyväskylä KV 20.11

Kauan odotettu Jyväskylä KV! :) Meidän aamu alko puoli kuuden maissa, ja seittemän jälkeen lähdettiin ajelemaan Jyväskylää kohti Elli seurana. Ei oltu päästy kun matkan puoleenväliin, kun sain ensimmäisen paniikinaiheen: numerolappu jäi kotiin! Onneksi sain näyttelypaikalta uuden, ja matkat sun muu suju muutenkin täysin ongelmitta. Shelttejä oli ilmotettu 55, joista 34:stä nartusta 16 oli avoimessa. Sheltit tuomaroi saksalainen Heiko Wagner. En oo ollenkaan varma Laran juoksuista, joten pidin sen suosiolla vähän kauempana kehästä. Urokset ei kuitenkaan ollu kiinnostunu siitä tavallista enemmän, eikä se mitään tiputellu - mitä ny kuolas hirveesti... Ja turkki on aika kauhees kunnos; vaikka kyllähän se kauheesti kiiltää, se vähä mitä sitä on. Odotteluajan Lara vaan iskuskeli ja makoili meidän jaloissa kun seurattiin kehää, ja kyllästyny haukkuminenkin alko vasta, kun turkin puunaamisen jälkeen piti vielä odotella hetki, ennen kuin päästiin kehään. Tosi kivasti siis käyttäyty kaikenkaikkiaan.

Kun kaikki avoimen luokan nartut meni aluksi kehään, ei tuomari juoksuttanu meitä, koirat vaan seiso hetken ja heti otettiin ensimmäinen pöydälle. Heiko Wagner oli muutenkin aika nopea, mutta perusteellinen. Jako tosi paljon ERI:ä, enkä nähny mitään EH:ta huonompaa. Piti siis aika löysää linjaa. Tosi mukava tuomari kuitenkin, käsitteli koiria nätisti ja höpötteli niille. Lara seiso pöydällä ihan nätisti, mutta nojas hieman taaksepäin kun hampaita katsottiin - ei kuitenkaan niinkään paljoa, että mun ois pitäny pidellä sitä. Juostiin ympäri ja edestakasin, ja Lara liikku kyllä ihan hyvällä asekeleella, muttei jotenkin kantanu itteään niin hyvin kun yleensä (paitsi häntää...). Jakso seistäkkin ihan hyvin, ja saatiin odotusten mukasesti EH :)

"3,5-vuotias, hyvä koko. Korvat voisivat olla lähempänä toisiaan. Oikeanlaiset silmät. Oikeanlainen niska, hyvä rintakehä. Etukulmaukset hyvät, takakulmaukset sopivat. Oikeanlainen ylälinja. Todella löysät etuliikkeet."
AVO-EH - rodunomainen lähestyttäessä

Ei katottu narttuja loppuun, vaan suunnattiin yllättäen lappalaiskehälle, jonka tuomaroi Juha Putkonen. Seurattiin urokset loppuun ja nähtiin Iineksen kasvattajaakin, jonka jälkeen vaan käveltiin hallissa ja kierrettiin kojut läpi. Sisänäyttelyt on kuitenkin niin hyvää harjotusta, että pitää ottaa tilanteesta kaikki irti, ja ohan siellä niin ihana tunnelmakin :) Laralla ei oo ollukkaan possua vähään aikaan, joten ostin sille ällöttävänihanan pinkin kimaltelevan pehmopossun joka vinku, ja löysin myöhemmin sen selässä olleen tarran alta reiän...
Käytiin vielä tsekkaamassa shelttien roppikehä, ja käveltiin sitten jäätävässä pikkupakkasessa kävelysillan yli, ja niin kolmen tunnin kotimatka alko.

Kotiin päästiin vähän ennen viittä, kun rallytokoreenit alko sopivasti viideltä. Ei siis muuta kun vähän lämpimämpää vaatetta päälle, ja Ellin ja Rykän kanssa koululle. 

Aattelin, ettei Lara välttämättä jaksa kauheesti tehä, mutta päinvastoin: koira ol iaivan innoissaan ja toimi paremmin kun pitkään aikaan! Koirakkoja oli viisi, ja koska kyseessä oli alokasryhmä, kaikki kyltit oli meille tuttuja. Mentiin rallytokorata pari kertaa läpi, harjoteltiin hyppyä ja sitten vaan tokoiltiin loppuaika ja reenattiin kumartamista. Lara pysy mulla koko ajan vapaana eikä välittäny muista koirista ollenkaan. Seuruussa kontakti pysy tosi hyvin eikä rakoillu niinkun yleensä, vaikka loppua kohden Lara alko pitää muhun hiukan hajurakoa. Luoksarissa ja jättävissä ei ollu mitään ongelmaa, ja paikallamakuussa astuin Laran yli, kiersin sen takaa ja juoksin, muttei noussu, eli tostakin on tullu jo aika varma :) Loppuun otettiin vielä pari ohitusharjotusta.

Näyttelyvuosi on siis pulkassa, ja julkasen alkuvuodesta ens vuoden kalenterin. Meillä on tänävuonna vielä parit-kolmet mätsärit ja epikset, mutta pitää vähän juoksujen mukaan kattella (tai arvailla) mennäänkö mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti