sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Nurmon mätsärit ja kadonneiden koirien metsästys


Lauantaina mentiin Nurmon mätsäreihin, ja joukkoon lähtivät Elli Iineksen kanssa sekä Jenni :) Porukkaa oli aikalailla sopivasti, kehät hyvänkokoset ja sisällä myytiin kaikenlaista syömistä, tavaraa ja arpoja. Sääkin oli ihan hyvä, jos ois vaan ollu vielä lapaset joukossa... Lara oli normaalini tapaansa aika ADHD-tapaus, hyvä että kiinnosti. Varmaan juoksut tulossa...

Pieniä koiria oli 15, ja meidän parina oli nuorenoloinen, siro sheltti. Tuomari käpälöi koirat maassa, eikä Lara enää edes väistäny käsittelyä, ja anto kattoa hampaatkin normaalisti. Liikkeessä Lara tietysti kanto ja heilutti häntää, mutta oon niin pirun laiska ton homman kanssa että antaa olla... Kauniilla esiintymisellä punanen nauha tuli Laralle.

Nauhakehässä Lara esiinty tosi hienosti, ja kun osa koirakoista oli kätelty pois ja kolmas ja neljäs sija jaettu, juostiin vielä pari kierrosta borderterrierin kanssa, ja Lara sijotettiin toiseksi, eli lopputuloksena PUN2 :) Palkinnoksi saatiin pokaali, ruusuke, ruokasäkki, makupaloja, huomiovalo pantaan, ravintolisä ja hiirimatto. Iines esiinty myös kivasti ja oli SIN.
Sunnuntaina oli hyvä sää, ja isänpäivän kunniaksi käveltiin Laran kanssa Ellille ja vietettiin siellä melkein koko päivä. Rykä ja Iines oli karannu ja ollu aamusta asti hukas, joten lähdettiin ettimään niitä ensin kävellen ja huudellen, ja kun tulosta ei tullu, laitoin Laran sisälle kissoja kiusaamaan, otettiin pv ja päästeltiin sillä kakspäällä hiekkateitä pitkin. Tuloksetta. Pitäs kai olla tyytyväänen ettei pv sammunu keskelle korpea... Loppujenlopuksi koirat oli menny monta kilometriä aivan toiseen suuntaan, ja käyny meidänkin pihas - mummo oli ollu yksin kotona ja vähän ihmetelly.. Illalla Elli sitten löys ne harhailemasta maantieltä. Meillä ois ollu rallytokoreenit, mutta luulin kokoajan että ne olis kuudelta, ja huomasin liian myöhään, että ne olikin jo viideltä! Tälläkään viikolla ei päästä kun on Jyväskylä, mutta parin viikon päästä sitten ehkä :)

Tänään tehtiin pikavisiitti agilitykentälle. Kontaktiesteet oli jääs, mikä sekotti mun suunnitelmia, joten  rakentelin simppelin hypärin. Kun suunnittelen ratoja, laitan lähestymiset aina epäloogisemmalle puolelle esteitä, että helpoltakin näyttävään rataan saa vähän haastetta ja koira joutuu kiertämään siivekkeitä. Alku aika selkeä, 4-5-6-esteiden aikana seisoin koko ajan samalla kohtaa kun koira haki ite niin hyvin ja kun se oli kutos-putkessa, valssasin putken vasemmalle puolelle, mistä koira oli helppo ohjata seiskalle oikealta puolelta. Kun mietin ton ohjaamista, se vaikutti aika hankalalta, mutta Lara meni sen niinku unelma, tajus radan muakin paremmin ja vauhtiakin riitti! Homma oli siis ohi parilla toistolla ja loppuun reenattiin vähän keppejä. Niissä on jo vauhtia ja innostusta, mutta tolla harjottelulla mun ois pitäny saada käsiliikkeet jo häivytettyä pois. Laiskuus vaan sattuu olemaan vallitseva mielentila!

Kun keräsin esteitä pois, Laralla oli vieläki reenifiilis päällä, ja loikki esteitä itekseen... Meillä on yhdet epikset kuussa seuraavan neljän kuukauden ajan, mutta ei voida reenata talvella, joten pitää kai mennä alkuvuoden epiksiin "kylmiltään"... Mikäs siinä. Tänään tosiaan tuli vähän lunta, jos tota nyt voi ensilumeksi sanoakkaan. Kumma kyllä, viime-vuonna lumi oli maas jo lokakuun puolesvälis, mutta meidän reenaamisen kannalta näin on paljon parempi :)

Lara syö nykyään noista mätsäreistä voitettuja pienten koirien Specific-nappuloita, sekä Cardiguard-ravintolisää, jossa on mm. paljon omega3- ja muitakin hyödyllisiä rasvoja. Lisäksi päivittäin naudan jauhelihaa ja/tai milloin mitäkin koiranmakkaraa, sillointällöin riisiä ja kerran viikossa kananmunan valkuaiset. En oo löytäny mistään mielipiteitä tosta Specific-ruuasta, suositteletteko?
Mätsärikuvat © Jenni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti