tiistai 8. marraskuuta 2011

Mätsäreissä Alajärvellä

Lauantaina oltiin siis Alajärvellä mätsäreissä. Mätsärit järjestettiin sisätiloissa, Kurejoen nuorisoseuralla, käytössä oli kaksi kehää ja porukkaa ihan liikaa tiloihin verrattuna. Pienten kehässä arvosteltiin ensin pennut, joten käytiin Laran kanssa kävelemässä ja otettiin ulkona seuruuta, jättävät liikkeet ja kaukot. Sitten vaan odoteltiin tunti. Ja siihen perään toinen. Lara käyttäyty yllättävän hyvin, ei edes haukkunu, niinku yleensä tylsistyessään. Ja mikäs siinä odotellessa, kun oli juttuseuraa, muita koiria ja tuttujakin näki!

Kolmen tunnin odottelun jälkeen päästiin kehään, ja parina oli iloinen griffoni. Laraa ei ton odottelun jälkeen enää jaksanu koko touhu kauheesti kiinnostaa, ja se esiinty tosi väsyneesti; teki kaiken niinkun pitikin ja seiso keskittyneesti, mutta sillä ei ollu intoa ja reippautta. Lattiaan oli yritetty laittaa matot, mutta lähinnä koirat juoksi pressulla, mitä Lara moitti, eikä askel siksi ollu kovin hyvä. Tuomari otti griffonin pöydälle, ja tuli sitten tutkimaan Laran maahan. Aattelin, että kai se ottaa senkin pöydälle, muttei edes kysyny miten mä haluan, vaan katto koiran maassa. Iha jees. Lara ei juuri väistäny tuomaria, kääns vaan vähä päätään pois kun tuomari katto hampaita, ja oli tuomarin sanojen mukaan "lamaantunut". Kumman hyvin silti kesti, vielä kun sitä shelttiä ei yleensä katota maassa vaan pöydällä... Liikuttiin vielä vähän, jonka jälkeen laitettiin koirat vielä seisomaan. Tuomari sano Larasta, että se esiinty hyvin ja oli nätti koira, mutta kovin vaisu, ja griffonilta ei voitu katsoa hampaita koska se oli aggressiivinen, mutta se oli terhakampi ja reippaampi, mistä hyvästä se sai punaisen ja Lara sinisen. Siis mitä? Mulle on sinänsä aivan sama minkä värinen se nauha on, mutta perustelut meni musta hieman puihin.

Pian päästiin sinisten kilpailukehään, jossa juostiin, seisottiin ja juostiin vielä hieman. Lara ei häiriintyny ympäristöstä ollenkaan vaan seiso nätisti ja tuijotti mua väsyneellä koiranpentuilmeellä korvat luimussa, onnistuen kuitenkin näyttämään edes jotenkuten edustavalta. Loppujenlopuksi Lara sijoitettiin kolmanneksi, ja siniset voitti hienosti esiintyvä bichon. Voitettiin ruusuke ja kaikennäköstä tilpehööriä, mm. raastin, taulu, rouhetikkuja ja kammat sekä koiralle että omistajalle. No, saipahan koira edes näyttelyharjotusta :)

Sunnuntaina käytiin kaverin luona Teuvalla, ja Larakin pääsi joukkoon. Tuollahan oli kaksi koiraa, kaksi kilpikonnaa ja niin paljon kissoja ettei sormet riittäny laskemaan, eli Laralle ihan hyvää siedätyshoitoa. Toisesta koirasta Lara ei juuri välittäny, ja toinen pelkäs Laraa - joskus niinkin päin! Kissoja se vähän vierasti, mutta oli silti kiinnostunu lukuisista lattialla möyrivistä pennuista. Kilpikonnille Lara aluksi haukku, mutta tais hiukan säikähtää kun ne tuli lähemmäs... Käytiin kävelyllä ja annoin elukoiden kiusata Laraa, ja tohon reissuunhan sisälty se parin tunnin ajomatka per suunta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti