sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Hallikausi korkattu


Lauantaina Maalahdessa oli kisat, joihin olin ilmottanut meidät molemmille agilityradoille. En yleensä jännitä mitään, mutta tonne meneminen hirvitti mua jostain syystä ihan kamalasti!

Medejä oli yksitoista. A-rata oli ihan simppeli 17 esteen rata, eikä 46 sekunnin ihanneaikakaan ollut kovin tiukka, kun rata oli niin lyhyt. Verryttelin Laran ennen rataa ja tokoilin sen kanssa vähän, ja se kävi taas ihan ylikierroksilla ja kävipä kiljumassa huoltomiehillekkin niin että kuului varmasti halliin asti... Aattelin että no ainakin se liikkuu radalla, mutta turha toivo. Otin ensimmäiset aidat kutsulla, ja Lara juoksi suoraan muurilta tervehtimään tuomaria iloisesti. Päästiin jatkamaan aika nopeesti, mutta taas vitosaidan takana koira jäätyi ja sain aikani houkutella sitä kunnes se hölkkäsi aalle niin unessa, että pääsi hädin tuskin kiivettyä ylös. Kepeillä nähtiin taas vaihteeksi perusteellista kävelyä ja käsiohjausta, ja viimeinen keppi jäi välistä. Loppurata meni vähän siistimmin ja puomin jälkeen se vauhtikin alkoi löytyä. Tosta siis 10vp tiukalla ajalla 71.18s (46s) ja sijoitus 6/11... No tulos se on sekin!


B-rata oli tosi mukava, sekin tosi lyhyt ihanneajalla 47s. Otin viime radasta viisastuneena koiran kanssa yhteislähdön, ja se lähti ihan sujuvasti. Kutosaidalla mun valssi veny vähän pitkäksi ja se juoksi tavallaan seiskan ohi, mistä tuli vitonen. Kepit oli tosi hitaat ja niiltä tuli jopa kaksi virhettä. Tosta keinusta olin kuullu vähän huonoja kokemuksia, mutta se varmaan Kauhavankin keinua hiljasempi ja pintakin oli hyvä, ei mitään valittamista. Siltikin Lara pysähty ihan liian aikasin ja kävi maahan, ehkä Seinäjoen lentokeinusta jääny... Tohon rataan oon ihan tyytyväinen, keppejä lukuunottamatta siinä oli jo vähän vauhtia ja ainakin huomattava parannus edelliseen. Tuloksena 15vp ajalla 49.62s (47s) jolla oltiin 9/11, eli vaan pari sekuntia yliaikaa, ja nekin tuli vaan tosta keppisotkusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti