sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Pikavauhtia ja yllärikontakteja


Käväistiin eilen nopeasti kentällä tekemässä ihan vaan puomia, aata ja keinua. Pitää reenata niitä tuolla niin kauan kun säätä piisaa! Käytin puomin ja aan alastulokontakteilla namialustaa ja otettiin erilaisia lähestymiskulmia. Tehtiin myös niin, että juoksin ite edellä, jäin jälkeen ja olin kaukana, molemmilta puolilta. Toimi tosi hyvin. Keinussa meillä ei oikeestaan varsinaista ongelmaa oo, joten otettiin vaan varmennukseksi toistoja molemmilta puolilta niin että palkkasin aina alastulokontaktilla, ja loppuun pari kertaa ilman välipalkkaa niin, että olin ite vähän kauempana. Etevä koira, teki ihan loistavasti eikä ois millään malttanut lähteä kotiin noin pikaisen käväisyn jälkeen.Tänään startattiin Seinäjoen kisoissa. Mulla oli eilisen jäljiltä niin hyvä fiilis, sää oli loistava ja koira totteli ennen rataa tokoillessa ja verkkaesteillä ihan täydellisesti. Agilityratoja oli kaksi, ja oltiin ainakin ykkösistä ainoita, joilla oli vaan yksi lähtö... Medejä oli 13, ja A-rata oli aika mielenkiintonen ja sen ihanneaika oli 49s.    

Lähdössä Lara meinas lähteä pillistä mutta pysyi kuitenkin, ja jo heti puomille mentäessä olin sen verran sekasin että huusin putkeenputkeenputkeen ja koira vaan näytti vähän hämmentyneeltä, mutta puomi meni tosi vikkelästi ja kontaktit myös. Putkeen se irtos tosi hyvin niin, ettei mun tarvinnut ite ohittaa vitosestettä ollenkaan.Kepit lähti vähän hitaasti, ja huomasin näyttäväni välejä jonkun verran.. Keppien jälkeen vauhtia tuli kuitenkin ihan räjähtysmäisesti, ja meno oli tosi lupaavaa 13-hypylle asti, kun valssasin putken jälkeen ehkä hiukan myöhässä ja koira ampaisikin kasiaidalle. Loppurata oli ihan loistava! Keinulle mentäessä koira oli vähän liiankin innokas, jäin hieman jälkeen eikä se tainnut erottaa keinua puomista, vaan juoksi ihan keinun päähän asti ja teki komean lentokeinun. En oisi arvannut siltä tollasta! 

Hylsystä huolimatta en vois olla tyytyväisempi. Koiralla oli niin hyvää tekemistä, vauhtia ja kontaktit ei ainakaan menneet liian hitaasti... Ilman tota virhettä oltas varmasti jääty ihanneajan alle. Radan jälkeen meillä molemmilla oli niin sellanen fiilis, että pitäis päästä uudestaan, ja ketutti taas kun ilmosin vaan yhelle radalle...

Siinä tyytyväisyyden puuskassa heti ensimmäiseksi kotiin päästyäni ilmotin meidät Maalahteen 29. pvä molemmille agilityradoille, kun ilmot loppuu huomenna. Ei ainakaan vielä kaduta! Mulla oli kamera mukana eikä Larasta kylläkään oo kuvia, mutta kuvasin muutamaa mediä ja kaikki minit A-radalta. Sain vihdoinkin aikaseksi tehä ton tunnuksen kuvat.fi:hin (linkki myös sivupalkissa) josta löytyy kuvat sekä täältä että noista BAC:n piirimestiksistä, ja laitan tähän postaukseenkin nyt pari kuvaa.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti