sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Kisaviikonloppu


Eilen mentiin Vaasaan BAC:n kisoihin, joissa kolmosissa ratkottiin samalla piirimestaruus. Lähettiin ajelemaan hyvissä ajoin, muttei meinattu millään löytää kentälle, kun olin unohtanut navigaattorin toiseen autoon eikä kartasta oikeen ollut apua... Ja Vaasan liikennekulttuuri on ihan omaa luokkaansa. Kun oltiin samoiltu keskustassa puoli tuntia, kysytty reittiä kahdelta ihmiseltä ja soitettu ajo-ohjeet kotoa, löydettiin viimein perille varttia ennen ykkösten rataantutustumista.

Ykkösten B-rata oli musta aika helppo ja siinä oli paljon suoraa, mutta ihanneaika tiukasti 44s. Medejä oli kahdeksan. Valssasin kakkosputken jälkeen ja ennen vitosputkea, ja halusin pelata varman päälle ohjaamalla kepit oikealta, joten valssasin myös ennen keppejä ja niiden jälkeen.

Laralla oli ihan hyvä fiilis päällä ennen starttia, mutta kun päästiin radalle, sitä ei enää oikein kiinnostanutkaan. Ennen vitosputkea mun valssi vähän levis, ja aikaa meni myös siinä, kun mun piti vaihtaa puolta keppien jälkeen. Ite pujottelu meni kumminkin tosi vikkelästi! Kymppiaidalla Laralla tuli joku blackout, kun se niin ikään juoksi suoralla olevan aidan ohi!? Kierrätin sitä siinä hyvän aikaa, kunnes sain sen hyppäämään oikeasta suunnasta, ja loppurata meni sujuvasti mutta aika hitaasti. Kiellosta tuli vitonen ja meidän aika oli 49,22s (44s), joten tulokseksi saatiin 10,22 ja sillä sijalle 4/7.

Keppeihin oon tosi tyytyväinen ja saatiinhan me sentään tulos! :) Mahtava pikkukoira. Mulla oli kamera mukana, ja räpsin meidän startin jälkeen vähän kuvia medeistä ja maxeista.

 
       Tänään startattiin LAKKE:n kisoissa yhdellä agilityradalla. Oisin mielummin mennyt tuolla hypärille noiden kontaktien takia. Niiden pinnoissa on tosiaan sellasta terävää soramurskaa aika epätasasesti, josta Ellin Iineskin on hyppinyt alas, ja Larahan alko viime talvena kävelemään kontakteja noiden takia. Tuolla ei kuitenkaan ollut kun yksi rata ykkösille ja kakkosille, joten siihen siis!


B-radassa oli ykkösten radaksi vähän haastetta. Minejä oli vaan 2, medejä 6 ja makseja 7, ja ihanneajaksi oli laitettu tiukasti 48s. Ensimmäiset aidat otin kutsulla ja siitä putkeen, ysihypyn jälkeen valssi ja kepit oikealta ja toinen valssaus 11-putken jälkeen.

Sain Laran ihan hyvään vireeseen, kun se odotteli rataantutustumisen ajan aidassa kiinni, ja omaa vuoroa odotellessa tokoiltiin ja teetin sillä kaikenlaisia pieniä temppuja. Kun meidän vuoro sitten tuli, laitoin koiran istumaan ja menin ite kakkoshypyn taakse. Koira nousi kutienkin ennen kuin sai lupaa ja käveli rennosti ensimmäisen hypyn taakse kuitenkaan hyppäämättä estettä, ja kun menin laittamaan sitä takaisin, tuomari huikkas vaan että ajanotto käynnistyi jo ja teidät hylättiin, mutta menkää vaan se rata. Olin vähän että anteeksi mitä helvettiä, kun koira ei mielestäni mennyt lähtöviivalle asti...

Olin aluksi yhtä hukassa kuin koirakin, ja se kielsi kakkosen, mutta päästiin siitä ihan hyvin vauhtiin. Puomilla se yllätysyllätys käveli kontaktit alas niin vastahakoisesti ettei ikinä, mutta aalle asti vauhtia vähän jo löytyikin ja kepit ja valssitkin meni niin hienosti, kunnes aalla se pysähtyi huipulle katselemaan maisemia ja laskeutui varovasti alas ja tehtiin rata loppuun vähän haparoiden mutta taisi olla puhtaasti kumminkin. Tolla radalla oltas siis saatu vitonen ja ties kuinka paljon aikavirhettä... Vähän jäi turhautunut fiilis kun meidät hylättiin ennen kuin edes alotettiin koko rataa, mutta koira teki tosi hyvin, varsinkin kepit oli ihan loistavat! Vaikka koitin kauheesti kehua Laraa ja tehtiin silleen reippaasti ja kunnolla, mun mielentila paisto varmaan kilometrin päähän. Otti meinaan vähän päähän. Kaiken huipuksi oltini ajettu jo Kauhavalle, kun muistin kisakirjan, ja piti pyörtää takasin hakemaan se... :D

Eipä tosta medeille nollia tullut, voittajakoirakolla oli vitonen ja toisella kymppi, ja kolmaskin tulos tuli mutten muista sitä. Tulipahan huomattua ettei tarvi tonne enää mennä kisaamaan, jäi sen verran paha maku suuhun ja noi kontaktiesteet on niin syvältä, ettei kauheesti huvittais laskee Laraa niille marraskuun valmennuksessakaan. Ei vaan viittis pilata nyt kun niihin on vihdoin saanut jotain vauhtia.

Pasi ei kuulemma pidä meille enää reenejä, mutta pitää ensviikolla käydä kentällä ainakin kerran vähän hiomassa, ja seuraavat kisat onkin onneksi jo lauantaina! :)

3 kommenttia:

 1. noi Lakken esteen kontakti pinnat on kyl tosi huonot:/ varsinkin kun meidän B.n tassut ei oo missään parhaimmassa kunnossa. Treeneissäkin nykyään en mielellään kontakteja mee, tosin tolla on tota painoa ja tassujen kans muutenkin ongelmaa et ollaan jätetty kontaktit suosiolla väliin, maksimissaan puomi/keinua otettu.

  Oho olipa toi hylkääminen jännä:O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, meillä tosiaan toi sama ongelma, kun ei tassut oikeen tykkää :/ Sitä mietinkin että rupeenko sitten talvella reenaamaan vaan ilman kontakteja. Lapualla varmaan joka tapauksessa, kun tässä ei oo lähellä muitakaan vaihtoehtoja.

   Poista
 2. TSEKKAA MUN BLOGISTA TUNNUSTUS:) KIITOOOS

  VastaaPoista