keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Hyvän mielen treenit


Mun riemulla ei ollut rajaa, kun sain eilen vihdoinkin sähköpostia Lapualta, koskien tota hallin varausta. Laitoinkin varauksen tälle päivälle, ja niin päästiin treenaamaan taas pitkästä aikaa itsenäisesti, mikäs sen parempaa! Juostiin aluksi vaan suoraa pätkää ja otettiin sitten niistoja ja saksalaisia yhdellä aidalla. Muutamat toistot piti tehdä, mutta saatiin aika nopeesti parit onnistuneet kuviot molemmilta puolilta.

Sitten tehtiin mustalla numeroitua rataa, mikä oli hyvin samanlainen kuin valmennuksen rata, mutta yksinkertaisempi ja lyhyempi. Kakkosaidalla ennakoiva valssi ja kolmosmuurilla takaakierto, nelosaidalla niisto, seiska-aidalla saksalainen, kasiaidalla niisto, 11-aidalla takaaleikkaus, 15-aidalla niisto, 16-muurilla takaakierto ja 17- ja 18 -aidat välistävedoilla. Eikä loppujenlopuksi ollut yhtään niin monimutkaista kun miltä kuulostaa!

Tossa on kuitenkin aika paljon kaikkea, joten tehtiin se neljässä pätkässä. Laralla oli tosi hyvä vauhti, mutta olin ihan yllättynyt miten hallitusti varsinkin niistot sujuivat pitkän kaasuttelupätkän jälkeen. Muutenkin kaikki toimi aina saksalaisia myöten hyvin, ja koiralla pysyi hyvä fiilis ihan loppuun asti. Keinulle se pinkoi aina hirveän innoissaan, ja vaikka taisikin pysähdellä aika aikaisin, ei mitenkään varovasti kuitenkaan. Otettiin lopuksi koko rata kerran ja tässä vaiheessa meno ei ollut enää niin räjähtävää, mutta tosi hyvännäköstä kuitenkin. Muurilla ohjasin takaakiertoon tosi epäselvästi joten loppu piti mennä soveltaen, mutta tehtiin se heti perään uudestaan ja loistavasti meni! 


Punaisella numeroitua rataa en suunnitellut etukäteen, halusin vaan helpon rallitteluradan ja keksin sen vaan siinä radalla säntäillessä. Aluksi koira varasti pari kertaa keinulle, mutta kun päästiin radalle, se teki niin siististi! Hakipa tuon ysiaidankin tuolta, vaikka mä en sitä ihan tarkoittanutkaan. Noihin putkenpäihin oon ihan supertyytyväinen, melkein joka kerta mentiin kaariputkeen kauemmasta päästä eikä koira sekottanut kertaakaan. Muutenkin jäi tosi hyvä fiilis näistä treeneistä, kun pitkästä aikaa osasin jopa itekin tehdä tuolla radalla jotain. Loppuun vielä parit nopsat kepit molemmista suunnista ja superpalkka.

Käytiin tossa eilen vähän kuvailemassa Ullan kanssa, kun oli kiva pakkassää ja pensasaita näyttää tosi hienolta nyt. Eipä mun naamaa usein noissa koirakuvissa näykään!


2 kommenttia: