maanantai 7. toukokuuta 2012

Ahkeraa treeniä ja valioluokan vieraita

Me ollaan vietetty erittäin koiraisa viikonloppu, enkä oo ehtinyt millään postata, joten tässä nyt tavaraa kolmen päivän edestä!Eli tosiaan, heti perjantaina 4.5 Tauno kuskasi mut ja Laran Vöyrille epiksiin. Oli ihan mahtavaa päästä pitkän hallikauden jälkeen kentälle tekemään! :) Ilmoitin Laran reippaasti kisaaviin, kun keinuakaan ei ollut. Koiria oli aika vähän joten ei tarvinnut kauaa odotella, ja nähtiin siinä samalla Sannaa ja Taavia pitkästä aikaa.

Kisaavien rata näytti suunnilleen tuolta. Ei helpoimmasta päästä, mutta päätin jättää turhat valssit ja leikkaukset pois ja pitää menon simppelinä. Lähdössä olin kakkosaidan vieressä, josta pääsin hyvin putken lähemmän suun eteen ja siitä ohjaamaan helposti loputkin aidat, eikä niissä ollut mitään ongelmia. Lara oli aivan mainio! Sillä oli kivasti vauhtia ja se irtosikin hyvin. Kontaktit nyt olivat tuttuun tapaan hitaat, koira hidasti jo alastulon alussa ja lähti vasta kun aloin huutaa seuraavaa aitaa ja ties mitä. Ysiaidan jälkeen ajattelin Laran tietysti ryöstävän Aalle, mutta se haki kepeille mukavasti ja pujottelikin hyvin, kunnes multa loppu happi ja koira jätti viimeisen kepin pujottelematta. Loppurata meni puhtaasti, kaikenkaikkiaan 5vp ajalla 45,06s ihanneajasta 48s.

Kisamaksuun sisältyi kaksi starttia, joten päästiin pian radalle uudestaan. Lähtö oli sujuva kuten ensimmäiselläkin startilla, mutta vauhtia oli huomattavasti vähemmän, ja kepeillä viimeinen keppi jäi taas pujottelematta, tiedä sitten mistä johtui. Kontakteilla koira oli aika jäässä, ja taisi pysähtyäkkin Aan päälle! Loppusuoralla spurttasi kuitenkin hienosti, ja tostakin 5vp ajalla 47,22s. Oltiin neljänsiä neljästä koirakosta, eli ainoita, joita ei palkittu, mutta oon tohon kyllä tosi tyytyväinen! n___n


Iina ja Rodi junailivat meille perjantai-iltana, ja lauantaina 5.5 Iina lähti mun seuraksi Kokkolan epiksiin. Luulin että epikset järjestettäisiin ulkokentällä, joten lähteminen tuntui kaatosateessa ihan hullulta, mutta päästiinkin onneksi ihanan isoon halliin :) Kisaavissa oli keinu, ja tultiin sen verran myöhässä ettei oltaisi niihin ehdittykään, joten ilmoittauduin mölleihin, jossa taisi olla kuusi koirakkoa.


Rata oli mukava, valssaus kasiaidan jälkeen, pientä kikkailua loppupätkällä ja muuten vain juoksua. En tiedä oliko Lara väsynyt edellispäivän epiksistä ja odottelusta, vai stressasiko se hallia, mutta se ei tuntunut kulkevan ollenkaan: se kielsi nelosaidan, kun jäi pällistelemään nurkassa olevaa ratatoimitsijaa ja kun otettiin uusiksi, se lähti hypyn jälkeen muka nurkkaan, mutta tuli onneksi käskystä luo ja jatkettiin rataa. Loppurata menikin mukavasti, jopa kontaktit, mutta ihan viimeisen aidan Lara kiersi väärältä puolelta, vaikka ohjasin sen muka tosi tarkasti. Siitä siis hylky ajalla 55,56s.

Päästiin onneksi uusimaan rata melkein samantien. Nyt innostin koiraa kokoajan ja koitin juosta itsekkin kovempaa, mikä toimi ja koirassa oli oikeasti paljon paremmin vauhtia. Seiskalla kuitenkin ennakoin mutkassa, eikä Lara irronnut ollenkaan, vaan kielsi seiskan ihan kiinni mun kädessä. Loppurata oli kuitenkin ihan hyvä, kun saatiin vähän vauhtiakin, lopputuloksena vitonen ajalla 48,06s. Sillä oltiin toisia, ja valitsin palkinnoksi lukuisten tavaroiden joukosta pari luuta ja vihon :)

Halli oli lähellä keskustaa, joten käveltiin asemalle aika nopeasti, kun sadekin oli lakannut. Kierreltiin keskustassa vähän, käytiin ostamassa liput ja haettiin subit, jotka sitten syötiin junassa. Lara nukkui koko matkan tyytyväisenä ja hiljaa, ja ihan mukavasti sekin meni, vaikka tulikin vähän kinaa konnarin kanssa, VR:n asiakaspalvelu <3 Koska loppupäivän satoi, katottiin Holiday (joka oli aivan loistava) ja ilta menikin Rodia pestessä ja puunatessa.


Sunnuntaina 6.5 herättiin aikaisin kuvaamaan koiria(!) ja Lara jäi kotiin, kun mentiin Iinan ja Rodin kanssa Pietarsaaren ryhmikseen. Koikkereita oli viisi ja ne arvosteli tuomarinmuutoksen takia Harry Tast, joka ei ollutkaan yhtään niin pelottava ja tiukka kuin mitä olin luullut, vaan jakoi itseasiassa tosi paljon ERIä ja SAta. Rodi esiintyi ihan loistavasti ja saikin huippuarvostelun ja KOLMANNEN SERTINSÄ! Hurjasti vielä Iinalle onnea valioitumisesta, ihan mieletöntä! :) Lopullisena tuloksena oli siis ERI1 SA PU1 VSP SERT FI MVA. Ei sillä, ei toi nyt kyllä yllätyksenä tullut :)Kun päästiin kotiin ja saatiin hetki huilittua, lähdettiin käymään kauhavan agilitykentällä. Tuolla ei oo tehty vielä mitään, ja talkootkin on vasta 10. pvä, mutta mäpä oonkin käynyt tsekkailemassa kentän heti kun lumet suli, ja se on tosi hyvässä kunnossa! Otin Laran kanssa vaan kontakteja, keppejä ja keinua, ja loppuun vähän irtoamista, ja se oli ihan loistava - kepeillä meinasi into loppua aika nopeesti, mutta pienen paussin jälkeen kulki taas kuin veturi, eikä keinussakaan ollut mitään ongelmaa, vaikka päästin sen jo alas vapaasti ja otettiin ympärille vähän radanpätkää. Laitoin Laran muutaman onnistuneen toiston jälkeen autoon ja räpsin vähän kuvia kun Iina ja Rodi menivät radanpätkiä ja muistelivat yksittäisiä esteitä mieleen. Ihan huippua kun voi alkaa taas treenailemaan ulkona, kun kotikenttä saadaan kuntoon.

Larallekkin oli tosi hyvä kun Rodi kävi kylässä, aika lailla se vaan irvisteli ja haukkui Rodille ja pysyi muutenkin mahdollisimman kaukana, ja arvatkaa vaan oliko vaikeaa saada niistä tilannekuvia! Kumminkin, lisää näitä viikonloppuja, ja mehän nähdäänkin Iinan kanssa taas parin viikon päästä! :) Lisää kuvia löytyy Rodin blogista!

1 kommentti:

  1. Sinut on haastettu! :-)

    http://silakkakeitto.blogspot.com/2012/05/hyva-mieli.html

    VastaaPoista