perjantai 11. toukokuuta 2012

Lapuan mätsärit

Kentällä pidettiin eilen talkoot, mutta se oli niin hyvässä kunnossa jo valmiiksi, että laistettiin työstä ja mentiin Lapualle mätsäröimään. Sateesta huolimatta Lapualla oli aika paljon väkeä, ja tietysti myös paljon tuttuja, joiden kanssa oli mukava vaihtaa odotellessa kuulumisia :)

Pieniä koiria oli reilut parikymmentä, ja oltiin siinä keskivaiheilla. Pariksemme tuli tiibetinspanieli. Lara oli vähän apaattinen ja väsyneen oloinen, mikä oli esiintymisen kannalta ihan hyvä, koska sen häntä pysyi alhaalla ja se askelsi pitkästi ja matalasti. Näytti tosi mukavalta! Kun nostin sen pöydälle, en ehtinyt edes asetella sitä, kun tuomari tulikin jo kopeloimaan, mutta Lara ei ollut moksiskaan eikä edes väistänyt. Tuomari oli tosi mukava ja kehui Laran liikkeitä, luonnetta ja turkkia (mikä näyttikin tihkusateen jäljiltä tosi muhkealta) ja niin se saikin punaisen nauhan.

Punaisten kehässä Laran kiinnostus oli sitä luokkaa, ettei lihapullakaan enää maistunut, mutta se jaksoi seistä hyvin ja liikkua nätisti. Me ei päästy jatkoon, mikä ei yhtään haitannut, niin hienosti koira esiintyi! Tuomari oli kuitenkin tosi puolueellinen - sijoittuneista kolme esittäjää oli nuoria ja kaksi parasta silkkiterriereitä... Odotellessa koitin muka tokoilla Laran kanssa vähän, mutta se oli kuin velliä pussissa. Seuruussa kontakti oli hyvä mutta koira jätätti hirveästi, maahanmeno oli epävarma ja luoksari hidas. Otettiin lopuksi puolen minuutin pikapaikkis viitisen metrin välimatkalla, ja hyvin pysyi häiriöstä huolimatta.

Oltiin me eilen muutenkin ahkeria! Leikkasin Laran kynnet, siistin korvat ja tassut ja rasvasin anturat. Illalla vielä madotin sen, ja kun punnitsin sen siinä yhteydessä, se painoi kymmenen kiloa! Kylkiluut tuntuu kyllä hyvin, ettei sen periaatteessa liian lihava pitäisi olla. Herranjumala mikä matami. Matolääkkeet se veteli kuitenkin alas ilman mitään ongelmia, kyllä gotleri aina maistuu!

Laitettiin eilen menemään ilmot Kuopioon 5.8, ja majoitus onkin jo varattu aikaisemmin. Maanantaina tuli sähköpostiin Tampereen aikataulut ja numerolappu, shelttejä on 78 joista narttuja 43, ja nartut alkaa kahdeltatoista. Oon luvannut Laran junnuihin, ja suuri vaara että kehät menee päällekkäin, mutta sen näkee sitten! Myös Kempeleen aikataulut ja näyttelykirje julkaistiin eilen, ja siellä sheltit alkaa heti yhdeksältä ja niitä on 83. Hassua, että niin paljon, kun kyseessä on kumminkin ryhmis pohjoisessa :D 

2 kommenttia: