maanantai 28. toukokuuta 2012

Aluevalmennus

Lauantaina päästiin ekoihin aluevalmennustreeneihin! Alunperin ryhmiä saatiin kokoon 4, joista olimme kolmannessa eli mölliryhmässä, mutta koska niin moni neljännen ryhmän koirakoista perui, ryhmät yhdistettiin yhdeksi TT3:ksi jossa on kymmenen koirakkoa. Aloitettiin pienellä tutustumiskierroksella, jossa kaikki kertoivat lyhyesti itsestään ja koirastaan, ja sitten porukka jaettiin niin, että puolet pääsivät tekemään rataa ja puolet kuntopiiriä. Meillä on mukava ryhmä - kaksi bc:tä, kaksi kelpietä, lappalainen, whippet, snautseri, mudi ja mitteli, ei yhtään miniä ja maxitkin hyppivät medikorkeuksia :)


Päästiin ensin treenaamaan, ja pistettiin suunnilleen tollanen rata pystyyn. Jokainen koirakko sai vuorollaan mennä radasta sen verran kuin halusi, ja ajattelin sitten ottaa radan kokonaisuudessaan. Alussa vedin koiran kierrolla kakkoselle ja siitä kolmoselle, ysiaidalla, kymppiputken ja toisten keppien jälkeen sekä ennen 13-hyppyä valssaukset, 19 takaakierrolla ja puomilla takaaleikkaus. Ei siis ihan helpoimmasta päästä! Laran tekeminen oli helteellä aika hidasta ja kepitkin meni kävellen, mutta se irtos ja kuunteli tosi hyvin, ja kontaktit meni mukisematta. Ite unohdin radan, eli ohjasin Laran ekojen keppien jälkeen suoraan putkeen, mutta sitä lukuunottamatta ei ollut periaatteessa ongelmia.

Koiran menossa ei ollut moitittavaa, mutta mun ohjaus olikin sitten asia erikseen! Maiju ihmettelikin, miksi vedin koiran kakkoselta, vaikka seuraava este oli ihan päinvastaisessa suunnassa, eikä siinä mitään logiikkaa ollutkaan, kun rupeaa miettimään. Maiju ehdotti kakkoselle pakkovalssia ja niistoa. En oo ennen juuri kuullutkaan niistosta, ja se osottautu yllättävän hankalaksi, mutta eiköhän sekin ala sujumaan kun vähän harjottelee. Otettiin sitten vielä pätkä kepeiltä 17-putkelle, että saatiin vähän suoraa (12-putken jälkeen taisi olal vielä yksi aita) ja Lara meni ihan mainiosti! Kun ohjaaja vaan vähän opettelee niin eiköhän se siitä...

Myöhemmin otettiin vielä pikakierros, jossa mentiin tota loppupätkää aitasuoralta eteenpäin. Olin ite vähän myöhässä ja Lara ohitti 16-aidan pari kertaa, mutta muuten sekin meni hyvin ja vauhtikin löyty loppua kohden :)

Kun saatiin reenattua, toinen puoli porukasta pääsi kentälle ja me mentiin kuntoilemaan. Aika perusjuttuja, mm. siksak-juoksua, takaperinjuoksua, kylkilankutusta, kyykkyjä, kyykkyhyppyjä ja paria erilaista juoksu- ja kävelytyyliä edestakaisin. Mutta kun sen radan kiersi pari kertaa siinä helteessä, niin huhhuh! Kolme tuntiahan tossa yhteensä vierähti, ja Lara nukkui suurimmanosan siitä ajasta puuhun sidottuna. Pitää nyt tässä parin viikon aikana harjotella noita ohjausjuttuja ja tehdä lyhyitä ja hauskoja juoksupätkiä, että saa koiralle taas vähän motivaatiota ja vauhtia peliin. Seuraava valmennus 19.6, sitä odotellessa! :)

Eiliset Kauhajoen epikset peruttiin enkä totta puhuen JAKSANUT lähteä Kauhavan mätsäreihin, vaan vietin koko päivän reippaasti peltotöissä! Mutta tuleehan noita vielä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti