tiistai 15. toukokuuta 2012

Hitaasti mutta varmasti

Eilen oltiin tosiaan Kannuksessa epiksissä, ja saatiin kuin saatiinkin kyyti, vaikka matka ei varsinkaan maanantai-iltana ole mitenkään lyhyt...

Epikset järkättiin Maaseutuopiston hiekkakentällä. Juuri kun saatiin auto parkkiin, hoksasin, että olin unohtanut rokotustodistuksen kotiin. Kerroin siitä heti kun pääsin ilmoittautumaan, eivätkä toimitsijat antaneet mulle lupaa osallistua, mutta onneksi asiaa kysyttiin vielä tuomarilta, joka antoi osallistumisluvan omalla vastuulla, oli kyllä reilu! :) Ilmoitin meidät sitten mölleihin ja ykkösiin.

Mulle yllätyksenä paikalla olivat myös Mari ja Oliver sekä Asta ja Seri, jotka osallistuivat sekä putkiluokkaan että mölleihin, molemmat mineissä. Ja hienosti niillä menikin, Mari ja Oliver olivat mölleissä toisia ja Asta ja Seri kolmansia, onnea! n___n

Minimöllejä taisi olla viisi ja maxeja pari, mutta medejä ainoastaan me. Rataa en tarkalleen muista, mutta jotain tollasta. Aika simppeli 14 esteen pätkä, ja olin ihan varma, että repästäs nolla tai edes jotain sinne päin. Koirakoita ei mölleissä hylätty, vaan jokaisesta hylkäykseen oikeuttavasta virheestä annettiin 10vp. Ihanneaika 60s.  

Laran kiinnostus oli kuitenkin nollassa. Vauhti putosi jo ensimmäisen hypyn jälkeen ja kesken puomin matelun oli pysähdyttävä hetkeksi koomailemaan. Kun sain koiran houkuteltua puomilta alas, se kielsi kutosaidan kasiaidan ohitti ja hyppäsi sitten väärään suuntaan. Aan huipulle piti taas jäädä kattelemaan, ja loppuradan koira käveleskeli puhtaasti. Tosta siis 20vp ajalla 57,02s. Koska oltiin ainoita medejä, periaatteessa voitettiin, mutta ei saatu palkintoa kun osallistuin korkeampaan luokkaan.

Onneksi päästiin vielä ykkösten radalle! Minejä oli kaksi, maxeja kaksi ja medejä jälleen vain me. Radalla oli viralliset säännöt ja 18 estettä, joihin lukeutuivat myös kepit ja keinu.

Tossa oli jo haastetta! 4-5 välistävedolla, keinun jälkeen valssi, 14-putken jälkeen valssi ja 15-putken jälkeen takaaleikkaus. Koitin ohjata Laraa mahdollisimman tarkasti ja tiiviisti, koska se ei oo irronnut lähiaikoina ollenkaan, eikä olla ehditty oikein treenatakkaan sitä.

Kun huusin lähtökäskyn, koira jäi tapittamaan paikalleen ja mahtoi olla säälittävän näköistä, kun koitin houkutella sitä radalle. Vihdoin se sitten hyppäsi ensimmäisen aidan, hyytyi taas puomille ja homma menikin kävelyksi. Vaihteeksi. Kepit se käveli hiiiiiitaaaaaaaasti pitäen yllä kokoajan innostunutta vikinää, mutta ihan viimeisten keppien aikana ohi käveli toinen koira, jota piti jäädä katsomaan, ja siitä ropsahti vitonen. Keinulle meno tietysti hirvitti mua, kun se ei vielä satavarma ole eikä olla koskaan menty sitä vieraassa paikassa, ja kun ohjasin Laran keinulle, se menikin ohi, aivan kuin ei olisi huomannut koko estettä. Kun ohjasin uudestaan, se meni keinulle iloisesti, pysähtyi vähän ennen kontaktia, odotti rauhassa eikä edes säikähtänyt rämähdystä, ja lähti putkelle vasta luvan saatuaan. Mieletön ipana, ihan täydellinen suoritus! Keinun jälkeen vauhtia olikin vähän paremmin aan sunnuntaikoomailuille asti, ja loppupätkä oli kaikkine kiemuroineen oikein sujuva :) Tosta 10vp erittäin järkyttävällä ajalla 1,09,34.

En mä tohon tyytyväinen oo, kontaktit oli ihan törkeitä, kepit meni kävellen eikä vauhdista edes puhuta. Mutta keinusta oon tosi ylpeä! Viidestä koirakosta oltiin loppujenlopuksi ainoita jotka sai tuloksen, ja voitettiin automaattisesti medit ainoana koirakkona :)

Noi kontaktit ollaan pilattu varmaan Lapuan hallilla, kun puomi antaa siellä niin paljon periksi ja kontaktiesteiden pinnat on niin karheita. Ei voi mitään, päästään nyt treenaamaan useammin kun on oman seuran kenttä käytössä, ja tottakai Lapuan kenttää vois sillontällön varata mahollisuuksien mukaan. 27.6 on tosiaan Ylistarossa kisat, ja jos ei saada kontakteja siihen mennessä kuntoon niin hypärille sitten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti