torstai 9. elokuuta 2012

Agiliitoa


Tänään meillä oli treenit Kauhavalla, mutta kun pääsin kentälle, siellä aloiteltiin alkeistreenejä, kun ryhmien paikkaa olikin vaihdettu... Muahan tosiaan kysyttiin ikään kuin varalle pitämään alkeiskurssia jos Katriina ei jostain syystä voisikaan, mutta onneksi Katriinalle ei tullutkaan mitään esteitä. Tottakai oisin ottanut homman mielellään vastaan, mutta en oikein tiedä oisinko kyllin hyvä pitämään alkeiskurssia. Helpompi näin, eipä tarvi ressata :) 

Kävin Laran kanssa parinkymmenen minuutin verkkalenkillä, ja sitten vaan istuttiin tukahduttavassa auringonpaisteessa kentän laidalla ja seurattiin treenejä. Ensimmäiset puoli tuntia koira jaksoikin istua kiltisti hiljaa, mutta loppua kohden se alkoi kyllästyä ja osoittaa mieltään haukkumispätkillä, hetkittäisellä hihnan kiskomisella ja tien kyttäämisellä.

Sinänsä oli kiva seurata treenejä ja palautella alkeisasioitakin mieleen, mutta olin niin onnellinen kun ne loppuivat! Pasi ei tosiaan päässyt pitämään meille treenejä, joten oltiin kolmestaan Kaijan ja Katriinan kanssa. Ihan sopivan kokonen porukka meillä kuitenkin on kun molemmilla on kaksi koiraa, yhteensä viisi koirakkoa.


Suunnittelin meille etukäteen tollasen radan, mutta esteet vähän tiiviimmin kuin kuvassa. Siihen tulikin aika tiukkoja käännöksiä ja lyhyitä estevälejä, kun kenttä oli vähän kapeempi kun mitä muistelin... En halunnut mitään liian haastavaa, kun koirien tasokin on aika vaihteleva, mutta kyllä tossa ajateltavaa sai. Mentiin ensin punasta rataa, ja halusin siihen paljon valsseja ja kiertoja, sekä takaaleikkauksen seiska-aidalla. 

Ajattelin, ettei koira liiku helteessä mihinkään vajaan kahden tunnin odottelun jälkeen, mutta sillä oli tosi hyvin vauhtia, ja se oli hirveen innoissaan. Keinulla palkkasin sitä liian aikaisin, mutta korjasin sen seuraavalla kierroksella. Takaaleikkauksessa se teki ylimääräisen silmukan, joten laitoin seiskan taakse namialustan ja johan alkoi toimimaan sekin. Valssit, kierrot ja kontaktit oli kuitenkin tosi upeita! Mentiin rata kahdesti, ja otettiin loppuun vielä esteet 6-8.

Sininen rata oli melkein samanlainen, mutta siinä oli vähän enemmän suoraa ja keinu tietysti käännettiin toisinpäin. Ensimmäinen aita käännettiin heti hämäykseksi putkelle. Kolmonen olisi kannattanut hypätä suoraan eikä kierrolla, koska aalle tuli vino kulma, jossa ainakin ite evoilin ihan kunnolla... Koira teki kumminkin oikein, enkä mäkään ihan siihen esteeseen törmänny! 

Lähdössä Laralla oli ihan tajuton vauhti, en muista koska se ois mennyt radalla noin lujaa, ja se pitikin ottaa heti pariin kertaan kun en ollut varautunut ja se lähti vähän käsistä kolmosella. Aan kontaktit meni vähän ohi, ja oonkin aatellut alkaa taas käyttämään namialustaa siinä. Keinulla koira kuunteli jo paljon paremmin ja tuli pidemmälle kuin ekalla radalla. Mentiin tääkin rata kahteen kertaan, ja toinen rata oli niin nätti että! :)

Oon niiiiiiiiiiiiiiiin ylpee tosta koirasta! Ens viikolla meillä jää reenit väliin, kun torstaina on epikset, mutta ainakin näiden reenien perusteella voidaan mennä sinne ja myöskin Pietarsaaren kisoihin luottavaisella mielellä :) Pitää varmaan silti joku päivä käydä kepittelemässä ja testaamassa sitä namialustaa aalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti