perjantai 3. elokuuta 2012

Treeniä säällä kun säällä!

Vaikken oo tosiaan ollut pahemmin kotona ja ollaan treenattu niin vähän että oikeen hävettää, mulla on kumminkin kertynyt kuukauden aikana sen verran asiaa että pitää tehdä agilitystä nyt oma postaus.

Ja "paljon asiaa" käsittää lähinnä mun lukuisat kömmäilyt pääasiassa aikataulujen kanssa. Kotiintulon jälkeen elin nimittäin jonkin aikaa päivän jäljessä. Meillä oli aluevalmennustreenit viikko sitten torstaina, ja olin paikalla kyllä asiallisesti ihan aikataulun mukaan - mutta päivää myöhässä! Onneksi ei tarvinnut lähteä Lapuaa kauemmas huomatakseen, ettei täällä ketään näin perjantai-iltana ookkaan, mutta missasin paitsi treenit myös perjantain Qstockin... Ihan kuin se ei olisi riittänyt, olin maanantaina lähdössä ihan mielissään Seinäjoelle epiksiin, kun huomasin että ne olivatkin sunnuntaina, ja kalenterista karsiutuivat myös Vaasan kisat 11.8, kun unohdin ilmottautumiset kokonaan... Jos lähtis sinne edes kuvaamaan, ellen keksi muuta sille päivälle :)

Pasin treenit alkoivat nyt torstaisin, ja mä lupauduin pitämään alkeiskurssia, kattoo nyt piisaako porukkaa. Sain myös Laran ilmotettua Pietarsaaren kisoihin 18.8, ja meidän kalenterissahan onkin tälle kuulle sen lisäksi ainakin yhdet epikset ja valmennus.Sadepäivän agilityt 23.7

Viime viikon maanantaina käytiin kentällä vetämässä pikaiset mieleenmuistuttamistreenit Kauhavan kentällä, ja isä lähti joukkoon kuvaamaan. Tehtiin tollasta peruspätkää, johon saatiin paljon hinkattu niisto ja pari valssia. Lara oli muutaman viikon tauon jälkeen ihan liekeissä, sillä oli valtavasti vauhtia ja se kuunteli kuitenkin tosi hyvin. Kontaktit meni tosi nätisti, vaikka otin kolmosaidalla niistossa jo vähän enemmän välimatkaa.

Mentiin rata pari kertaa läpi puhtaasti ja otettiin sen jälkeen mielenvirkistykseksi vähän yksittäisiä välistävetoja ja irtoamista kolmen aidan suoralla. Kyllähän sillä olikin vauhtia, eikä pieni sade haitannut menoa yhtään :) Loppuun tehtiin vähän keppejä, ja vasen ohjaus oli yhtä säälittävä kun aina ennenkin... Ei auta muu kun treenata! 

Keinutreeniä 3.8       

Tänään oltiin Pasin treeneissä keinu-teemalla, jälleen pienessä vesisateessa. Vaikka treeneissä oli viisi koirakkoa, joista jokainen osasi keinun ainakin jotenkuten, homma vietiin ihan alkutekijöihin, mikä olikin iteasiassa vaan hyvä juttu! Larahan tosiaan osaa keinun, ja ollaan hinkattu se itsenäisesti tosi varmaksi, mutta se pysähtyy aina hieman liian aikaisin, vähän ennen kontaktialuetta. Alettiin sitten vahvistaa sitä niin, että houkuttelin Laran kontaktialueelle asti ja palkkasin sitä siinä kun Pasi hidasti keinua. Eiköhän se ala pikkuhiljaa uskaltautua tulemaan edemmäs. Ainakin lähtökohta on hyvä, kun koira hakee keinun hyvin, osaa kipata sen alas ja odottaa lupaa ennenkuin lähtee, loppu on vaan hienosäätöä.

Otettiin vielä parin aidan suoraa ja keinua, ja Lara oli kyllä ihan mahtava :) Sillä oli koko treenien ajan tosi hyvä fiilis päällä, tokoilin sen kanssa odotusajan ja aina radalle lähdettäessä se pyöri ihan innoissaan eikä meinannut millään malttaa odottaa lähtölupaa. Just tällaset helpot pikatreenit on välillä tosi hyviä, että koiralla pysyy motivaatio, ja muutenkin hyvä alottaa tauon jälkeen pikkuhiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti