sunnuntai 5. elokuuta 2012

Sawo Show


Tänään vuorossa oli kauan odotettu Sawo Show!

Meidän reissu alkoi eilen, kun pakkauduttiin puoliltapäivin äidin ja Laran kanssa autoon ja otettiin suunta kohti Kuopiota. Lara jaksoi nelituntisen automatkan tosi hyvin, vaikka tuulilasin pyyhkijöille pitikin aluksi vähän haukkua... Onneksi sade loppui ja sää kirkastui iltaa kohden.

Yövyttiin Hotelli IsoValkeisessa, jonka henkilökunta oli kohteliasta ja huone tosi viihtyisä. Se oli koiraa ajatellen tosi hyvä valinta, koska kaikki huoneet olivat katutasossa ja niistä pääsi suoraan ulos. Koiria taisikin olla melkein joka huoneessa :D Illalla tehtiin reilun tunnin lenkki ja mentiin aikaisin nukkumaan.

Aattelin kävellä Laran kanssa vajaan 5km matkan raviradalle, mutta pitkä ja ruuhkainen silta oli niin inhottava kävellä, että mentiin autolla. Halusin viedä Laran kehään nimenomaan tänään, koska sheltit tuomaroi Rainer Vuorinen, josta olin kuullut pelkkää hyvää. Ja oikea päivä me valittiin, koska shelttejä oli ilmoitettu vain 25!!! ja sääkin oli lämmin ja aurinkoinen. Oltiin paikalla hyvissä ajoin, kävin Laran kanssa kehässä harjoittelemassa ja kierrettiin ravirata ennen shelttien arvostelun alkamista.

Laralla oli hirveästi virtaa ja se liikkui kovalla kiireellä niinkun höyryveturi, mutta pysyi kuitenkin ravissa ja esiintyi tosi nätisti. Pöydällä anto kopeloida ja jaksoi muutenkin keskittyä hienosti :) Taas kuulu tää lihavuuskommentti, mutta nyt se oli onneksi enää "hieman lihava"... Se oli avoimen luokan ainoa narttu joka sai EH:n, ja oli viidestä koirasta näin ollen ainoa joka jäi kilpailuluokan ulkopuolelle.

Rainer Vuorinen oli mielestäni ihan huipputuomari. Jakoi kyllä paljon ERI:ä ja jos oikein näin, niin vain kaksi koiraa sai H:n, eli ei todellakaan ollut tiukka. Toisaalta koirat oli tänään tosi tasokkaita ja arvosanat annettiin hyvin perustein. Tuomaroi tosi nopeasti, koko rotu saatiin päätökseen tunnissa, mutta saneli kuitenkin pitkiä ja perusteellisia arvosteluja ja hoiti homman kunnolla. Muutenkin tosi mukava ja jotenkin herttainen mies, jutteli koirille paljon ja käsitteli niitä nätisti. Laran arvostelu:


"Hyvät rungon mittasuhteet. Kapea pään kiila. Kallo voisi olla hieman leveämpi, samoin kuono-osa. Pienet korvat, mantelisilmät. Erinomainen voimakas runko-osa. Pitkä hieno häntä. Erinomainen kaunis karva. Hieman lihavassa kunnossa. Astuu hieman ristiin etukäpälillä." AVO EH - rodunomainen lähestyttäessä


Ja oon kyllä supertyytyväinen! :) Laran esiintymiseen ja muutenkin. Seurattiin shelttikehä loppuun ja koska kello oli senkin jälkeen vasta 11, kierrettiin näyttelyalue ja koomailtiin kojuja - joista ei tosin voinut ostaa mitään kun ei ollut rahaa :D - jonka jälkeen lähdettiinkin ajelemaan kotia kohti. Koko parin-kolmen tunnin aikana aurinko paistoi ja oli oikein kuumakin, mutta rankat sadekuurot alkoivat kun oltiin jo lähdetty.

Oli mukava reissu taas, musta oli kiva nähdä vähän keski-suomea ja itä-suomea ja mukavaa mennä vaihteeksi autolla, kun ei oo riippuvainen junien aikatauluista ja näkee paikkoja ihan eri tavalla. Äiti ei oo yleensä meidän mukana missään, ja mua vähän epäilyttikin että onko Lara kehässä kauheesti sen perään, mutta ei ollenkaan :)

4 kommenttia:

 1. Voi että, nytkun lukee tällasia näyttelyjuttuja niin pääsee itekkin ihan fiiliksiin. Mutta eipä me enää näyttelyihin päästä :c

  VastaaPoista
 2. Ai tekin olitte tuolla! Ihme ettei törmätty :D Kävin shelttejäkin siinä pällistelemässä siinä toivossa että joku tuttu näkyis mutta en tunnistanut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, mäkään en kyllä hoksannu teitä! Mut teilläki menny tosi kivasti tuolla! :)

   Poista